Închide meniul

A doua ediție a turneului Anatolie Grințescu, la Alba Iulia (6-8 septembrie)

Antena Sport Publicat: 9 august 2024, 10:54 / Actualizat: 9 august 2024, 13:58

Reclamă
A doua ediție a turneului Anatolie Grințescu, la Alba Iulia (6-8 septembrie)

A doua ediție a turneului Anatolie Grințescu, la Alba Iulia (6-8 septembrie)

A doua ediție a turneului Anatolie Grințescu, la Alba Iulia (6-8 septembrie)

Bazinul Olimpic din Alba Iulia va fi gazda turneului ”Anatolie Grințescu” la polo pe apă, în perioada 6-8 septembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Competiția organizată de fundația „Pro Polo – Anatolie Grințescu”, în parteneriat cu Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia și Federația Română de Polo, a ajuns la a doua ediție și va aduce față în față șase dintre cele mai bune echipe la nivel U16 din România.

A doua ediție a turneului Anatolie Grințescu, la Alba Iulia (6-8 septembrie)

Unirea Alba Iulia, Dinamo București, Crișul Oradea, Corona Brașov, Amefa Arad și Aqua Târgu Mureș sunt cele șase formații care se vor lupta pentru trofeu în acest an.

Prima ediție a turneului a avut loc în 2023 și s-a desfășurat în București, în bazinul Dinamo, fiind câștigată de Crișul Oradea U15.

Turneul din acest an va debuta vineri, 6 septembrie, iar cele șase participante se vor confrunta în sistem campionat, fiecare cu fiecare.

Reclamă
Reclamă

Iată programul complet al meciurilor

Etapa 1 – Vineri, 6 septembrie, ora 09:30

Etapa 2 – Vineri, 6 septembrie, ora 17:00

Etapa 3 – Sâmbătă, 7 septembrie, ora 09:00

Reclamă
  • CS Dinamo București – Unirea Alba Iulia
  • CS Crișul Oradea – Amefa Arad
  • Corona Brașov – Aqua Târgu Mureș

Etapa 4 – Sâmbătă, 7 septembrie, ora 16:00

  • Aqua Târgu Mureș – CS Dinamo București
  • Unirea Alba Iulia – CS Crișul Oradea
  • Amefa Arad – Corona Brașov

Etapa 5 – Duminică, 8 septembrie, ora 09:00

  • Aqua Târgu Mureș – Amefa Arad
  • Unirea Alba Iulia – Corona Brașov
  • CS Crișul Oradea – CS Dinamo București

Anatolie Grințescu, o legendă a sportului românesc

Anatolie Grințescu (1 august 1939 – 2 iunie 2014) a fost una dintre marile personalități ale sportului românesc, reprezentând România la nu mai puțin de 5 ediții ale Jocurilor Olimpice, în calitate de jucător sau ca antrenor al selecțonatei de polo.

A cucerit 10 titluri de campion cu Dinamo, ca jucător, și alte două din postură de antrenor. La națională a evoluat de 131 ori sub tricolor, marcând 85 de goluri.

S-a retras din activitatea competițională la începutul anilor ’70, după care a îmbrățișat cariera de antrenor, primind ulterior titlurile de Maestru al sportului şi Maestru emerit al sportului.

Ca antrenor al naționalei României a obținut cea mai mare performanță la JO 1976, când tricolorii s-au clasat pe locul 4.

Din 1980 a devenit antrenor federal în cadrul Federației Române de Nataţie, iar din 1990, când a fost înfiinţată Federația Română de Polo, a fost secretar general, apoi preşedinte al forului național de polo.

De-a lungul carierei în administrație, s-a implicat activ în promovarea sportului în general și a polo-ului în special, în calitate de președinte al Fundației Olimpice Române și de membru al Comitetului Executiv al COSR.

Reclamă

Cine va câştiga Liga Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:17

Gigi Becali vrea să apeleze la Inteligenţa Artificială ca să controleze şi antrenamentele la FCSB: „Oprește antrenamentul!”

13:50

Propunere incredibilă pentru Florentino Perez: „L-aş vinde pe Vinicius cu 300 de milioane euro!” Transferurile stelare propuse

12:35

Harlem Gnohere şi-a anunţat retragerea din fotbal. Mesaj tulburător legat de tatăl său. S-a semnat „Bisonescu”

12:24

Mihai Rotaru a mai dat o lovitură pe piaţa transferurilor. Jucătorul a fost prezentat oficial

11:30

Gigi Becali a dat o lovitură uriaşă pentru piaţa transferurilor: „Este unul dintre cei mai buni!” Anunţul lui Adrian Mutu

11:25

LIVE VIDEOGwangju – Yokohama şi Shandong – Mariners se joacă ACUM în Liga Campionilor Asiei, exclusiv în AntenaPLAY

1 VIDEOEstrela – Boavista 2-2 a fost în AntenaPLAY. Nani a marcat în ultimul meci al etapei a 5-a din Liga Portugal 2 Al Ahli – Persepolis 1-0, în AntenaPLAY. Al Nassr, egal pe terenul lui Al-Shorta. Rezultatele serii din Liga Campionilor Asiei 3 Rapid – Universitatea Cluj 0-2. „Șepcile roșii” și-au întărit poziția de lider. „Berto” și Nistor i-au adus victoria lui Sabău 4 “Pilotul numărul 2” obține iar locul 1! Analiza lui Adrian Georgescu, după Marele Premiu al Azerbaidjanului 5 FotoCristi Borcea, devastat de moartea lui Gigi Mulţescu! Gestul făcut pentru familia regretatului fotbalist 6 Parma i-a stabilit un preţ uriaş lui Dennis Man! Poate deveni cel mai scump jucător român din istorie: „Începe licitaţia!”
Citește și