Bazinul Olimpic din Alba Iulia va fi gazda turneului ”Anatolie Grințescu” la polo pe apă, în perioada 6-8 septembrie.
Competiția organizată de fundația „Pro Polo – Anatolie Grințescu”, în parteneriat cu Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia și Federația Română de Polo, a ajuns la a doua ediție și va aduce față în față șase dintre cele mai bune echipe la nivel U16 din România.
A doua ediție a turneului Anatolie Grințescu, la Alba Iulia (6-8 septembrie)
Unirea Alba Iulia, Dinamo București, Crișul Oradea, Corona Brașov, Amefa Arad și Aqua Târgu Mureș sunt cele șase formații care se vor lupta pentru trofeu în acest an.
Prima ediție a turneului a avut loc în 2023 și s-a desfășurat în București, în bazinul Dinamo, fiind câștigată de Crișul Oradea U15.
Turneul din acest an va debuta vineri, 6 septembrie, iar cele șase participante se vor confrunta în sistem campionat, fiecare cu fiecare.
Iată programul complet al meciurilor
Etapa 1 – Vineri, 6 septembrie, ora 09:30
- Amefa Arad – CS Dinamo București
- Corona Brașov – CS Crișul Oradea
- Unirea Alba Iulia – Aqua Târgu Mureș
Etapa 2 – Vineri, 6 septembrie, ora 17:00
- Aqua Târgu Mureș – CS Crișul Oradea
- Unirea Alba Iulia – Amefa Arad
- CS Dinamo București – Corona Brașov
Etapa 3 – Sâmbătă, 7 septembrie, ora 09:00
- CS Dinamo București – Unirea Alba Iulia
- CS Crișul Oradea – Amefa Arad
- Corona Brașov – Aqua Târgu Mureș
Etapa 4 – Sâmbătă, 7 septembrie, ora 16:00
- Aqua Târgu Mureș – CS Dinamo București
- Unirea Alba Iulia – CS Crișul Oradea
- Amefa Arad – Corona Brașov
Etapa 5 – Duminică, 8 septembrie, ora 09:00
- Aqua Târgu Mureș – Amefa Arad
- Unirea Alba Iulia – Corona Brașov
- CS Crișul Oradea – CS Dinamo București
Anatolie Grințescu, o legendă a sportului românesc
Anatolie Grințescu (1 august 1939 – 2 iunie 2014) a fost una dintre marile personalități ale sportului românesc, reprezentând România la nu mai puțin de 5 ediții ale Jocurilor Olimpice, în calitate de jucător sau ca antrenor al selecțonatei de polo.
A cucerit 10 titluri de campion cu Dinamo, ca jucător, și alte două din postură de antrenor. La națională a evoluat de 131 ori sub tricolor, marcând 85 de goluri.
S-a retras din activitatea competițională la începutul anilor ’70, după care a îmbrățișat cariera de antrenor, primind ulterior titlurile de Maestru al sportului şi Maestru emerit al sportului.
Ca antrenor al naționalei României a obținut cea mai mare performanță la JO 1976, când tricolorii s-au clasat pe locul 4.
Din 1980 a devenit antrenor federal în cadrul Federației Române de Nataţie, iar din 1990, când a fost înfiinţată Federația Română de Polo, a fost secretar general, apoi preşedinte al forului național de polo.
De-a lungul carierei în administrație, s-a implicat activ în promovarea sportului în general și a polo-ului în special, în calitate de președinte al Fundației Olimpice Române și de membru al Comitetului Executiv al COSR.
- Emma Şonţ are 19 ani, studiază afacerile, cântă la chitară şi desenează, şi visează să devină campioană olimpică în 2028
- Tyson Fury și-a anunțat retragerea! Mesajul transmis de fostul campion mondial la categoria grea
- România, victorie cu Franţa în Divizia I a Cupei Mondiale de polo! „Tricolorii” au evitat ultimul loc