Închide meniul

Decizia radicală luată de Jordan Chiles după ce a pierdut medalia de bronz în faţa Anei Bărbosu: „Mulţumesc!”

Publicat: 10 august 2024, 19:55

Reclamă
Decizia radicală luată de Jordan Chiles după ce a pierdut medalia de bronz în faţa Anei Bărbosu: „Mulţumesc!

Decizia radicală luată de Jordan Chiles după ce a pierdut medalia de bronz în faţa Anei Bărbosu: "Mulţumesc!"

Simone Biles şi Jordan Chiles, după finala de la sol / Profimedia

Decizia radicală luată de Jordan Chiles după ce a pierdut medalia de bronz în faţa Anei Bărbosu a venit la scurt timp după verdictul venit de la TAS.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a admis contestaţia Anei Bărbosu, care a semnalat faptul că sportiva din Statele Unite a depus contestaţie în finala la sol după timpul regulamentar. Astfel, Chiles a pierdut medalia de bronz şi a revenit pe locul 5 în clasament, în timp ce Ana Bărbosu a urcat pe podium.

Decizia radicală luată de Jordan Chiles după ce a pierdut medalia de bronz în faţa Anei Bărbosu: „Mulţumesc!”

Imediat după verdictul TAS, anunţat de Federaţia Română de Gimnastică, Jordan Chiles a reacţionat. Gimnasta americancă a anunţat că nu va mai intra pe social media pentru a-şi proteja sănătatea mentală:

„Îmi iau acest timp şi ies de pe social media pentru sănătatea mea mentală. Mulţumesc”, a fost mesajul scurt postat de Jordan Chiles, pe contul său de Instagram.

Reclamă
Reclamă 4

De asemenea, cu două ore înainte de aflarea verdictului, Jordan Chiles postase un mesaj sugestiv pe Instagram. Americanca a pus la story patru inimi frânte.

În urma deciziei de la TAS, România a ajuns la 9 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris.

TAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz

TAS a luat decizia. Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz, după ce judecătorii de la TAS au decis să respingă contestaţia lui Jordan Chiles.

Reclamă

Sportiva din SUA a depăşit termenul de un minut în care putea să conteste nota iniţială. Astfel, Jordan Chiles va reveni la nota iniţială şi a terminat finala de la sol pe locul 5. Sabrina Voinea a terminat pe locul 4, având aceeaşi notă cu Ana Maria Bărbosu: 13:700.

„Cu un ochi râdem, cu unul plângem. În urma memoriilor făcute la TAS de FRG și COSR, Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu.

Federația Română de Gimnastică, reprezentată de societatea de avocatura specializata in dreptul sportului, Gherdan si Asociatii SCA, prin avocatul coordonator Sabin Gherdan și avocații Călina Tejan și Raul Ștefan Celmare, după un efort colectiv de cinci zile și patru nopți, vă comunică dispozitivele ședinței TAS în speța:

FRG, Bărbosu , vs. Federația Internațională de Gimnastică:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu este parțial admisă.
2.⁠ ⁠⁠Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect.
3.⁠ ⁠⁠Scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles in finală este reinstituit.
4.⁠ ⁠⁠Federația Internațională de Gimnastică va determina clasamentul finalei și va acorda medaliile în concordanță cu decizia de mai sus.
5.⁠ ⁠⁠Alte solicitări sunt respinse

FRG, Voinea, vs. Federația Internațională de Gimnastică: 1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de FRG și Sabrina Maneca Voinea este respinsă.

Ca urmare a acestei decizii, Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiția pe locul 4.

Felicitări ambelor noastre gimnaste pentru rezultatul deosebit obținut la Jocurile Olimpice de la Paris!”, a anunţat Federaţia Română de Gimnastică.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
11:50

„Nu sunt aici pentru bârfe!” Neil Lennon, adevărul despre Cristi Săpunaru! Motivul pentru care fundaşul e rezervă la Rapid

11:26

Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 16 | Delvine Relin Meringor, locul 7 la maraton. Joan Melly nu a încheiat cursa

11:15

Cum vrea să o convingă Nadia Comăneci pe Sabrina Voinea să continue în gimnastică! Anunţ despre medalia pe care i-o va oferi

11:02

George Pușcaș pleacă de la Genoa! Clubul italian a acceptat oferta pentru atacantul român

10:52

„E nebunie!” Reacţie dură după ce Ianis Hagi a fost trimis la echipa a doua a lui Rangers: „E prea târziu pentru asta!”

10:20

Când revine Octavian Popescu pe teren la FCSB! Anunţul făcut înaintea returului cu Sparta Praga: „Nu sunt probleme!”

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 3 Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty 4 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 5 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 6 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu
Citește și