Închide meniul

Verdictul specialistului, după fazele controversate din FCSB – Sparta Praga: „Decizii în favoarea lor!”

Viviana Moraru Publicat: 14 august 2024, 8:17

Reclamă
Verdictul specialistului, după fazele controversate din FCSB – Sparta Praga: „Decizii în favoarea lor!

Verdictul specialistului, după fazele controversate din FCSB - Sparta Praga

Duel în partida FCSB - Sparta Praga/ Profimedia

Verdictul specialistului, după fazele controversate din returul dintre FCSB şi Sparta Praga, nu a întârziat să apară. Constantin Zotta este de părere că arbitrul danez a luat anumite decizii în favoarea campioanei Cehiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FCSB a fost eliminată din turul trei preliminar din Champions League. Sparta Praga a câştigat returul cu 3-2, iar roş-albaştrii vor evolua în play-off-ul Europa League, împotriva lui Lask Linz.

Verdictul specialistului, după fazele controversate din FCSB – Sparta Praga

Constantin Zotta a analizat arbitrajul din returul FCSB-ului cu Sparta Praga şi a tras concluziile. Acesta consideră că centralul i-a favorizat pe cehi, mărturisind că roş-albaştrii ar fi trebuit să primească un penalty, în prima repriză a duelului din Ghencea.

„Sincer, și mie mi-a lăsat aceeași impresie, că la anumite situații la limită deciziile au fost în favoarea echipei Sparta Praga. Cel mai important moment mi s-a părut faultul din prima repriză asupra lui Olaru. Mi s-a părut un fault evident în care adversarul intră direct în Olaru, iar căderea lui Olaru este cauzată de această intrare, care este cu o forță foarte mare. Din ce am văzut, a fost în suprafața de pedeapsa. Eu cred că acolo se impunea acordarea unei lovituri de pedeapsa. Intrarea a fost cu forță mare, l-a dărâmat pe Olaru. Acolo am văzut o atitudine reactivă imediată a arbitrului. Jucătorii FCSB-ului au reacționat într-un fel, iar arbitrul a intervenit imediat și a acordat două cartonașe galbene. Cred că au fost câteva decizii împotriva FCSB-ului.

Penalty-ul neacordat îl consider o greșeală mare a arbitrului, dar cred că aici au greșit și cei de la FCSB. Ei se așteptau la această manieră, știau cine arbitrează, știau legăturile cu Sparta Praga, cu antrenorul danez, cu jucătorii danezi. Reacția jucătorilor din teren trebuia să reprezinte o presiune permanentă asupra arbitrului prin care să-l oprească să nu ia decizii împotriva lor. Avem exemplul Barcelonei, cu presiunea jucătorilor asupra arbitrului, dar nu agresiv, nu cu mâini, fără să se înjure, fără gesturi.

Reclamă
Reclamă 4

Ăla a fost un corner evident, la ultima fază. A fost în fața lui. Acolo s-a văzut o rea voință, s-a văzut ceva”, a declarat Constantin Zotta, conform primasport.ro.

Cine este LASK Linz, adversara FCSB-ului din play-off-ul Europa League

Aventura europeană a FCSB-ului în cupele europene nu s-a oprit însă după înfrângerea cu Sparta Praga. Echipa lui Elias Charalambous va evolua în play-off-ul Europa League.

Pentru un loc în grupele Europa League, FCSB o va întâlni pe LASK Linz din Austria. Sezonul trecut din Bundesliga Austriei, cei de la Lask au încheiat pe locul 3, în spatele campioanei Sturm Graz şi vicecampioanei Salzburg.

Reclamă

Dubla cu FCSB va fi prima în cupele europene din acest sezon pentru austrieci, care au mai disputat trei meciuri oficiale. O victorie în cupă, o victorie în campionat cu Hartberg şi o înfrângere acasă cu Altach. Acestea sunt rezultatele austriecilor în acest debut de sezon.

Cele două echipe s-au întâlnit într-un meci amical la începutul acestui an. În luna ianuarie, FCSB s-a impus cu 3-1 graţie golurilor marcate de Luis Phelipe, Florinel Coman şi David Miculescu.

Potrivit transfermarkt.com, lotul celor de la LASK Linz este cotat la 44,2 milioane de euro. Cel mai valoros jucător este Marin Ljubicic, atacantul croat cotat la 8 milioane de euro.

La ce echipă va juca Ianis Hagi în noul sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:06 15 aug.

Ce notă a primit Kylian Mbappe pentru prestaţia din Supercupa Europei! Superstarul francez a marcat la debutul pentru Real Madrid

0:00 15 aug.

Recorduri uriaşe pentru Ancelotti, Modric şi Carvajal după câştigarea Supercupei Europei. Real Madrid, bornă istorică

23:53

George Puşcaş a fost prezentat oficial la noua lui echipă: „Bine ai venit în familia noastră!”

23:51

Kylian Mbappe, debut de vis la Real Madrid! Primul gol pentru spanioli şi primul trofeu cucerit cu trupa lui Carlo Ancelotti!

23:40

Real Madrid a câştigat Supercupa Europei. Mbappe, gol la debut şi primul trofeu european din carieră

23:31

Scandal între MM Stoica şi Petrescu, după înfrângerea FCSB-ului cu Sparta: „Taci din gură! Vorbeşti prostii! Fii bărbat, Dane!”

1 FotoIubita lui Marius Ștefănescu, mesaj superb în ziua în care jucătorul a împlinit 26 de ani: „Te iubesc enorm!” 2 Astana – Corvinul 6-1. Hunedorenii şi-au încheiat parcursul european, după dezastrul din Kazahstan 3 Răzvan Lucescu, prima reacţie după eliminarea dramatică din Liga Campionilor: „Am avut calificarea în mâinile noastre” 4 „Poate asta a fost de vină” Malcom Edjouma a identificat marile probleme din FCSB – Sparta Praga: „S-a văzut asta” 5 Mihai Lixandru, după FCSB – Sparta Praga 2-3: „Am fost nervos! Ne-a arătat ceasul mereu!” 6 „Cât tupeu!” Gigi Becali a distrus arbitrajul, după ce FCSB a fost eliminată din Champions League: „Şmecheresc!”
Citește și