Închide meniul

Cine este LASK Linz, adversara FCSB-ului din play-off-ul Europa League

Alex Masgras Publicat: 13 august 2024, 23:24

Reclamă
Cine este LASK Linz, adversara FCSB-ului din play-off-ul Europa League

Cine este LASK Linz, adversara FCSB-ului din play-off-ul Europa League

LASK Linz / Profimedia

Iată cine este LASK Linz, adversara FCSB-ului din play-off-ul Europa League. Campioana României a pierdut dubla cu Sparta Praga şi a fost eliminată în turul 3 preliminar Champions League. Cehii s-au impus cu 3-2 în Ghencea şi au mers mai departe în play-off-ul competiţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aventura europeană a FCSB-ului în cupele europene nu s-a oprit însă după înfrângerea cu Sparta Praga. Echipa lui Elias Charalambous va evolua în play-off-ul Europa League.

Cine este LASK Linz, adversara FCSB-ului din play-off-ul Europa League

Pentru un loc în grupele Europa League, FCSB o va întâlni pe LASK Linz din Austria. Sezonul trecut din Bundesliga Austriei, cei de la Lask au încheiat pe locul 3, în spatele campioanei Sturm Graz şi vicecampioanei Salzburg.

Dubla cu FCSB va fi prima în cupele europene din acest sezon pentru austrieci, care au mai disputat trei meciuri oficiale. O victorie în cupă, o victorie în campionat cu Hartberg şi o înfrângere acasă cu Altach. Acestea sunt rezultatele austriecilor în acest debut de sezon.

Cele două echipe s-au întâlnit într-un meci amical la începutul acestui an. În luna ianuarie, FCSB s-a impus cu 3-1 graţie golurilor marcate de Luis Phelipe, Florinel Coman şi David Miculescu.

Reclamă
Reclamă 4

Potrivit transfermarkt.com, lotul celor de la LASK Linz este cotat la 44,2 milioane de euro. Cel mai valoros jucător este Marin Ljubicic, atacantul croat cotat la 8 milioane de euro.

Cei de la LASK Linz joacă pe Raiffaisen Arena, un stadion de 19.080 de locuri. Dacă ar fi trecut de Sparta Praga, FCSB ar fi întâlnit-o pe Malmo, formaţie care a trecut de PAOK Salonic, echipa lui Răzvan Lucescu, după o manşă secundă nebună.

Chiar dacă va pierde dubla cu LASK Linz, FCSB are asigurată prezenţa în grupele Conference League.

Reclamă

Joyskim Dawa, gafă uriaşă în careul FCSB-ului! Birmancevic a făcut dubla după penalty-ul comis de fundaşul roş-albaştrilor

Joyskim Dawa a comis o gafă uriaşă în careul FCSB-ului. După doar 28 de minute, Sparta Praga conducea în partida din Ghencea cu 2-0, graţie dublei realizate de Birmancevic.

Dacă primul gol al extremei dreapta a venit în urma unui corner, jucătorul de 26 de ani din Serbia a realizat dubla după ce a transformat o lovitură de la 11 metri.

În minutul 26, Joyskim Dawa, marcatorul golului roş-albalştrilor de la Praga, a sărit târziu într-un duel aerian cu Olatunji în careul celor de la FCSB. Fundaşul campioanei României nu a ajuns la balon şi l-a lovit pe atacantul cehilor în cap.

Arbitrul a dictat imediat lovitură de la 11 metri. În timp ce Olatunji a primit îngrijiri medicale, faza a fost verificată de VAR, dar decizia centralului a fost menţinută.

Imediat după ce Birmancevic a dus scorul la 2-0, Darius Olaru a luat o acţiune pe cont propriu. Căpitanul celor de la FCSB a fost însă oprit de un adversar şi a cerut fault. Arbitrul a făcut semn ca jocul să continue, motiv pentru care acesta a fost avertizat.

În minutul 37, meciul cu Sparta Praga s-a transformat într-un adevărat coşmar. Haraslin a înscris cu un şut superb din pasa lui Birmancevic şi a dus scorul la 3-0 în meciul din turul 3 preliminar UEFA Champions League.

La ce echipă va juca Ianis Hagi în noul sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:25 14 aug.

„Au făcut lucrurile dificile pentru noi” Elias Charalambous, după FCSB – Sparta Praga 2-3: „Micile detalii fac diferenţa”

0:25 14 aug.

Răzvan Lucescu, prima reacţie după eliminarea dramatică din Liga Campionilor: „Am avut calificarea în mâinile noastre”

0:17 14 aug.

Mihai Lixandru, după FCSB – Sparta Praga 2-3: „Am fost nervos! Ne-a arătat ceasul mereu!”

0:05 14 aug.

„Poate asta a fost de vină” Malcom Edjouma a identificat marile probleme din FCSB – Sparta Praga: „S-a văzut asta”

23:47

Gigi Becali, necruţător cu Charalambous şi Pintilii: „Am greşit echipa că m-am luat după ei! Nu mă mai iau în viaţa mea după ei!”

23:44

Decizia radicală luată de Gigi Becali după eliminarea FCSB din Liga Campionilor. Anunţul făcut imediat după 2-3 cu Sparta Praga

1 FCSB – Sparta Praga 2-3. Campioana României a încercat o remontada istorică, după o primă repriză de coşmar 2 FotoTeodora Meluţă a semnat cu o echipă din Turcia: „Aştept cu încredere această nouă experienţă!” 3 „Cu Rapid este un meci ca oricare altul!” Cătălin Cîrjan, dezlănţuit înaintea derby-ului din Giuleşti: „Mergem să câştigăm!” 4 Zeljko Kopic, încântat după Poli Iaşi – Dinamo: „Sunt foarte mulţumit”. Ce a spus despre cei doi accidentaţi 5 PAOK – Malmo 3-4 (d.p). Dramă pentru Răzvan Lucescu. Campioana Greciei, eliminată din Liga Campionilor 6 „Infernal!” Cehii, şocaţi înainte de FCSB – Sparta Praga! Ce i-a uimit când au ajuns în Bucureşti: „Nu e aşa cum ne-am imaginat!”
Citește și