Închide meniul

„Nedreptate” Simona Halep nu s-a putut abţine după ce Jannik Sinner a scăpat de suspendare chiar şi cu două teste pozitive

Alex Masgras Publicat: 20 august 2024, 23:57

Reclamă
„Nedreptate Simona Halep nu s-a putut abţine după ce Jannik Sinner a scăpat de suspendare chiar şi cu două teste pozitive

Simona Halep nu s-a putut abţine după ce Jannik Sinner a scăpat de suspendare chiar şi cu două teste pozitive

Simona Halep, Darren Cahill şi Jannik Sinner / Colaj Profimedia

Simona Halep nu s-a putut abţine după ce Jannik Sinner a scăpat de suspendare chiar şi cu două teste pozitive. Fostul număr 1 WTA a reacţionat în scandalul momentului din tenis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Italianul a fost depistat pozitiv de două ori primăvara aceasta cu o substanţă interzisă. Chiar liderul ATP a făcut aceste dezvăluiri după ce procesul s-a încheiat şi a reuşit să demonstreze că nu a fost vorba nici de intenţie, nici de neglijenţă. Cu toate acestea, el a rămas fără premiul de 300.000 de dolari de la Indian Wells şi fără cele 400 de puncte ATP obţinute pentru că a ajuns până în semifinale.

„Nedreptate” Simona Halep nu s-a putut abţine după ce Jannik Sinner a scăpat de suspendare chiar şi cu două teste pozitive

Mai mulţi jucători din lumea tenisului au reacţionat deja după verdictul primit de Jannik Sinner. Poate una dintre cele mai aşteptate reacţii a fost cea a Simonei Halep, cea care a fost implicată într-un scandal uriaş de dopaj. Dubla câştigătoare de Grand Slam a postat un mesaj sugestiv pe contul său de Instagram legat de situaţia în care se află elevul lui Darren Cahill.

Ea a ales să publice un citat al poetului Nicolae Iorga, cu trimitere către cei de la ITIA: „Cine ţi-a făcut o nedreptate, nu rămâne cu o datorie faţă de tine, ci cu o pierdere faţă de el însuşi”.

Reclamă
Reclamă

Italianul nu a fost nici suspendat provizoriu, aşa cum s-a întâmplat cu Simona Halep. El a avut câştig de cauză în urma contestaţiei depuse, putând să joace în toată acestă perioadă, până la verdictul final. Mai mult, cazul de dopaj al lui Jannik Sinner a fost ţinut secret, spre deosebire de cazul în care a fost implicată Simona Halep.

Pe 21 octombrie 2022, ITIA a publicat pe site-ul oficial un comunicat prin care informa că Simona Halep a primit o suspendare provizorie, după ce a fost depistată pozitiv după două teste. Românca a fost suspendată provizoriu până pe 12 septembrie 2023, atunci când a venit verdictul ITIA, care dictat 4 ani de suspendare pentru dubla câştigătoare de Grand Slam.

Halep şi-a căutat însă dreptatea la TAS, acolo unde, pe 5 martie 2024, pedeapsa a fost redusă la 9 luni şi a putut reveni în circuitul WTA.

Reclamă

Lumea tenisului s-a revoltat în cazul Jannik Sinner! Reacţii fără precedent: „Poate ar trebui să nu ne mai luaţi de proşti”

După Nick Kyrgios, mai mulţi jucători şi personalităţi din lumea tenisului au reacţionat la dezvăluirea de marţi a faptului că numărul 1 mondial Jannik Sinner a fost testat pozitiv, dar a fost exonerat cinci luni mai târziu.

„Poate ar trebui să nu ne mai luaţi de proşti”, a postat pe X francezul Lucas Pouille, fost număr 10 mondial şi semifinalist de Grand Slam, notează news.ro.

Şi canadianul Denis Shapovalov a scris pe această temă: „Nu-mi pot imagina cum se simt acum toţi ceilalţi jucători interzişi pentru substanţe. Reguli diferite pentru jucători diferiţi”.

„Indiferent dacă Sinner se dopează sau nu. Nu este corect. Mulţi jucători trec prin acelaşi lucru şi trebuie să aştepte luni, chiar ANI, pentru ca nevinovăţia lor să fie declarată. Nu este o imagine bună”, a deplâns britanicul Liam Broady, aflat în prezent pe locul 287 în lume şi al cărui cel mai bun rezultat la Grand Slam este o eliminare în turul al treilea.

„Hei, ATP, WTA, ITF, tot ce cerem (jucători, antrenori) este egalitate şi transparenţă. Nimic mai mult, nimic mai puţin”, a scris Petar Popovic, actualul antrenor al francezului Corentin Moutet.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru Tara Moore, o jucătoare britanică depistată pozitiv cu metaboliţi de nandrolon în aprilie 2022 şi care a fost suspendată timp de 18 luni înainte de a fi exonerată de un tribunal independent în decembrie 2023. „Presupun că doar imaginile celor mai buni jucători contează. Presupun că doar opinia tribunalului independent cu privire la cei mai buni jucători este considerată solidă şi corectă. Cu toate acestea, ei le pun la îndoială în cazul meu. Nu are niciun sens”, a scris ea pe X.

Reclamă

Este Marius Şumudică cea mai bună variantă pentru Rapid, dacă Neil Lennon va fi demis?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:19 20 aug.

EXCLUSIV„Ianis Hagi la Rapid?” Bănel Nicoliţă îi cere să îl refuze pe Marius Şumudică şi să semneze cu FCSB: „Să aleagă cu inima!”

23:07 20 aug.

Basarab Panduru l-a desfiinţat pe Dan Şucu după numirea lui Marius Şumudică la Rapid: „M-ai păcălit! Eşti acelaşi, cu alte haine”

22:39 20 aug.

„E făcută special ca Marius Şumudică să-şi rupă gâtul”. Reacţie dură după ce Şumudică a devenit noul antrenor al Rapidului

22:33 20 aug.

Mutarea uriaşă pregătită de Marius Şumudică la Rapid! Anunţul făcut imediat după ce a semnat contractul

22:26 20 aug.

Lumea tenisului s-a revoltat în cazul Jannik Sinner! Reacţii fără precedent: „Poate ar trebui să nu ne mai luaţi de proşti”

22:07 20 aug.

EXCLUSIV„Total neaşteptat” Vasile Maftei, reacţie categorică după revenirea lui Marius Şumudică la Rapid: „Nu erau pe măsură”

1 FotoAna Maria Bărbosu a dat cărţile pe faţă despre relaţia cu Sabrina Voinea, după ce a primit bronzul la JO: „Am simţit-o distantă” 2 Denis Alibec a recunoscut ce înţelegere are cu Gică Hagi: „Cum am venit, aşa…”. Dezvăluirile făcute după Farul – Hermannstadt 3 Impresarul lui Neil Lennon, prima reacție despre plecarea antrenorului de la Rapid! Anunț despre viitorul nord-irlandezului 4 „Vreţi să nu mai vorbesc, să îmi închideţi gura?” Gică Hagi, discurs dur după meciul 500 ca antrenor: „Doare când spui adevărul!” 5 Momente incredibile la conferinţa de presă a lui Gică Hagi. „Regele” s-a schimbat la faţă: „Sunteţi supăraţi că am câştigat?” 6 Rapid, prima reacție oficială despre plecarea lui Neil Lennon! Ce se întâmplă cu antrenorul nord-irlandez
Citește și