Închide meniul

Lumea tenisului s-a revoltat în cazul Jannik Sinner! Reacţii fără precedent: „Poate ar trebui să nu ne mai luaţi de proşti”

Alex Masgras Publicat: 20 august 2024, 22:26

Reclamă
Lumea tenisului s-a revoltat în cazul Jannik Sinner! Reacţii fără precedent: „Poate ar trebui să nu ne mai luaţi de proşti

Lumea tenisului s-a revoltat în cazul Jannik Sinner! Reacţii fără precedent: "Poate ar trebui să nu ne mai luaţi de proşti"

Jannik Sinner, în timpul ediţiei din 2024 a turneului de la Indian Wells / Profimedia

Lumea tenisului s-a revoltat în cazul Jannik Sinner. Numărul 1 ATP a picat două teste antidoping primăvara aceasta, dar a scăpat de suspendare. Italianul a demonstrat în faţa ITIA că nu a fost vorba nici de intenţie, nici de neglijenţă, iar singura sancţiune primită a fost pierderea punctelor şi premiului de la Indian Wells.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu toate acestea, rămâne un mare semn de întrebare de totul a ieşit la iveală la aproape jumătate de an distanţă, iar jucători şi personalităţi din lumea tenisului cer acum explicaţii.

Lumea tenisului s-a revoltat în cazul Jannik Sinner! Reacţii fără precedent: „Poate ar trebui să nu ne mai luaţi de proşti”

După Nick Kyrgios, mai mulţi jucători şi personalităţi din lumea tenisului au reacţionat la dezvăluirea de marţi a faptului că numărul 1 mondial Jannik Sinner a fost testat pozitiv, dar a fost exonerat cinci luni mai târziu.

„Poate ar trebui să nu ne mai luaţi de proşti”, a postat pe X francezul Lucas Pouille, fost număr 10 mondial şi semifinalist de Grand Slam, notează news.ro.

Reclamă
Reclamă

Şi canadianul Denis Shapovalov a scris pe această temă: „Nu-mi pot imagina cum se simt acum toţi ceilalţi jucători interzişi pentru substanţe. Reguli diferite pentru jucători diferiţi”.

„Indiferent dacă Sinner se dopează sau nu. Nu este corect. Mulţi jucători trec prin acelaşi lucru şi trebuie să aştepte luni, chiar ANI, pentru ca nevinovăţia lor să fie declarată. Nu este o imagine bună”, a deplâns britanicul Liam Broady, aflat în prezent pe locul 287 în lume şi al cărui cel mai bun rezultat la Grand Slam este o eliminare în turul al treilea.

„Hei, ATP, WTA, ITF, tot ce cerem (jucători, antrenori) este egalitate şi transparenţă. Nimic mai mult, nimic mai puţin”, a scris Petar Popovic, actualul antrenor al francezului Corentin Moutet.

Reclamă

Acelaşi lucru este valabil şi pentru Tara Moore, o jucătoare britanică depistată pozitiv cu metaboliţi de nandrolon în aprilie 2022 şi care a fost suspendată timp de 18 luni înainte de a fi exonerată de un tribunal independent în decembrie 2023. „Presupun că doar imaginile celor mai buni jucători contează. Presupun că doar opinia tribunalului independent cu privire la cei mai buni jucători este considerată solidă şi corectă. Cu toate acestea, ei le pun la îndoială în cazul meu. Nu are niciun sens”, a scris ea pe X.

Nick Kyrgios a răbufnit după ce Jannik Sinner a scăpat de suspendarea pentru dopaj: „Ridicol”. Schimb de replici aprins cu un fan

Australianul Nick Kyrgios a criticat decizia Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis (ITIA) de a-l exonera pe numărul 1 mondial, Jannik Sinner, testat pozitiv de două ori în luna martie.

„Ridicol – fie că a fost accidental sau planificat. Ai fost testat de două ori cu o substanţă interzisă (steroizi) … ar trebui să fii suspendat pentru 2 ani. Performanţa ta a fost îmbunătăţită. Crema de masaj…. Mda, mişto”, a scris Kyrgios pe X, notează news.ro.

Izbucnirea incendiară a stârnit un răspuns din partea unui utilizator X, @Riccardo__07 răspunzând: „Performanţele sale NU au fost îmbunătăţite, cantitatea de substanţă este minimă, nu ar îmbunătăţi nici măcar peformanţa unui animăluţ Putem vorbi dacă decizia este corectă sau nu uitându-ne la sentinţele anterioare, dar din punct de vedere ştiinţific nu putem avea nicio îndoială cu privire la modificarea performanţelor.”

La care Kyrgios a ripostat: „Atunci de ce au luat bani de premii şi puncte de la Indian Wells? Deci el a făcut ceva greşit sau nu? Pentru că ei au spus că a picat două teste”.

Reclamă

Este Marius Şumudică cea mai bună variantă pentru Rapid, dacă Neil Lennon va fi demis?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:57

„Nedreptate” Simona Halep nu s-a putut abţine după ce Jannik Sinner a scăpat de suspendare chiar şi cu două teste pozitive

23:19

EXCLUSIV„Ianis Hagi la Rapid?” Bănel Nicoliţă îi cere să îl refuze pe Marius Şumudică şi să semneze cu FCSB: „Să aleagă cu inima!”

23:07

Basarab Panduru l-a desfiinţat pe Dan Şucu după numirea lui Marius Şumudică la Rapid: „M-ai păcălit! Eşti acelaşi, cu alte haine”

22:39

„E făcută special ca Marius Şumudică să-şi rupă gâtul”. Reacţie dură după ce Şumudică a devenit noul antrenor al Rapidului

22:33

Mutarea uriaşă pregătită de Marius Şumudică la Rapid! Anunţul făcut imediat după ce a semnat contractul

22:07

EXCLUSIV„Total neaşteptat” Vasile Maftei, reacţie categorică după revenirea lui Marius Şumudică la Rapid: „Nu erau pe măsură”

1 FotoAna Maria Bărbosu a dat cărţile pe faţă despre relaţia cu Sabrina Voinea, după ce a primit bronzul la JO: „Am simţit-o distantă” 2 Impresarul lui Neil Lennon, prima reacție despre plecarea antrenorului de la Rapid! Anunț despre viitorul nord-irlandezului 3 Denis Alibec a recunoscut ce înţelegere are cu Gică Hagi: „Cum am venit, aşa…”. Dezvăluirile făcute după Farul – Hermannstadt 4 „Vreţi să nu mai vorbesc, să îmi închideţi gura?” Gică Hagi, discurs dur după meciul 500 ca antrenor: „Doare când spui adevărul!” 5 Momente incredibile la conferinţa de presă a lui Gică Hagi. „Regele” s-a schimbat la faţă: „Sunteţi supăraţi că am câştigat?” 6 „Ne vom duce sus” Rivaldinho, reacţie fermă după ce a marcat o „dublă” în Farul – Hermannstadt 3-2! Ce a spus despre Denis Alibec
Citește și