Închide meniul

Reacţia oficială ATP, după ce Sinner a fost testat pozitiv de două ori dar nu a fost suspendat

Publicat: 21 august 2024, 12:19

Reclamă
Reacţia oficială ATP, după ce Sinner a fost testat pozitiv de două ori dar nu a fost suspendat

Reacţia oficială ATP, după ce Sinner a fost testat pozitiv de două ori dar nu a fost suspendat

Jannik Sinner, în timpul unui meci de la Madrid / Profimedia

Reacţia oficială ATP, după ce Sinner a fost testat pozitiv de două ori dar nu a fost suspendat. Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis (ATP) s-a pronunţat, marţi, asupra comunicatului Agenţiei Internaţionale de Integritate a Tenisului (ITIA), exprimându-şi „satisfacţia” pentru nevinovăţia jucătorului italian de tenis Jannik Sinner, care a fost testat pozitiv la un control antidoping, în luna martie, la turneul de la Indian Wells (SUA), informează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ne bucurăm că nu a fost găsită nicio vină sau neglijenţă din partea lui Jannik Sinner„, a transmis ATP prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de X.

Reacţia oficială ATP, după ce Sinner a fost testat pozitiv de două ori dar nu a fost suspendat

Turneul de la Indian Wells s-a disputat între 3 şi 17 martie 2024, iar Sinner a fost supus unui control antidoping de rutină care a dat un rezultat pozitiv în luna aprilie. ITIA a notificat jucătorul şi a fost deschisă o anchetă care a determinat ingestia involuntară de către liderul mondial a unei substanţe interzise, clostebol, un agent anabolizant, care a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripţie medicală pentru a trata o rană uşoară la începutul acestui an.

„De asemenea, am dori să apreciem robusteţea anchetei şi a evaluării independente a faptelor în cadrul Programului Antidoping al Tenisului (TADP), care i-a permis să concureze„, a spus ATP în comunicatul său.

Lumea tenisului s-a revoltat în cazul Jannik Sinner! Reacţii fără precedent: „Poate ar trebui să nu ne mai luaţi de proşti”

După Nick Kyrgios, mai mulţi jucători şi personalităţi din lumea tenisului au reacţionat la dezvăluirea de marţi a faptului că numărul 1 mondial Jannik Sinner a fost testat pozitiv, dar a fost exonerat cinci luni mai târziu.

Reclamă
Reclamă

„Poate ar trebui să nu ne mai luaţi de proşti”, a postat pe X francezul Lucas Pouille, fost număr 10 mondial şi semifinalist de Grand Slam, notează news.ro.

Şi canadianul Denis Shapovalov a scris pe această temă: „Nu-mi pot imagina cum se simt acum toţi ceilalţi jucători interzişi pentru substanţe. Reguli diferite pentru jucători diferiţi”.

„Indiferent dacă Sinner se dopează sau nu. Nu este corect. Mulţi jucători trec prin acelaşi lucru şi trebuie să aştepte luni, chiar ANI, pentru ca nevinovăţia lor să fie declarată. Nu este o imagine bună”, a deplâns britanicul Liam Broady, aflat în prezent pe locul 287 în lume şi al cărui cel mai bun rezultat la Grand Slam este o eliminare în turul al treilea.

Reclamă

„Hei, ATP, WTA, ITF, tot ce cerem (jucători, antrenori) este egalitate şi transparenţă. Nimic mai mult, nimic mai puţin”, a scris Petar Popovic, actualul antrenor al francezului Corentin Moutet.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru Tara Moore, o jucătoare britanică depistată pozitiv cu metaboliţi de nandrolon în aprilie 2022 şi care a fost suspendată timp de 18 luni înainte de a fi exonerată de un tribunal independent în decembrie 2023. „Presupun că doar imaginile celor mai buni jucători contează. Presupun că doar opinia tribunalului independent cu privire la cei mai buni jucători este considerată solidă şi corectă. Cu toate acestea, ei le pun la îndoială în cazul meu. Nu are niciun sens”, a scris ea pe X.

Reclamă

Va câştiga Rapid titlul în acest sezon, sub conducerea lui Marius Şumudică?

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:50

FCU Craiova se apără după ce Corvinul Hunedoara a pierdut dreptul de promovare: „Nu ne împotrivim”. De ce a depus contestaţie

14:58

Surpriză de proporţii! Bănel Nicoliţă a semnat, la 39 de ani. Unde va evolua fostul campion de la FCSB

14:46

Corvinul Huneodara a reacţionat după decizia Comitetului Executiv al FRF: „Este o mare nedreptate”. Obiectivele anunţate

14:22

CFR Cluj – Pafos LIVE TEXT (20:30). Echipa lui Dan Petrescu luptă pentru calificarea în Conference League. Echipele probabile

13:45

Horaţiu Moldovan pleacă de la Atletico Madrid! Presa din Italia a făcut anunţul: „E un singur obstacol”

13:37

Explicaţiile FRF după ce Corvinul Hunedoara a pierdut dreptul de promovare în Liga 1! Ce s-a întâmplat în Comitetul Executiv

1 FotoFiica lui Marius Şumudică, mesaj emoţionant după ce tatăl său şi-a îndeplinit cel mare mare vis 2 FotoMarius Şumudică, uluit de locuinţa milionarului Dan Şucu: „Nu pot cumpăra eu o asemenea casă, era ca un muzeu” 3 FotoDeian Sorescu şi-a cerut iubita în căsătorie. Tânăra a izbucnit imediat în plâns 4 Foto„Dacă rămânea în Moldova, cred că nu mai era printre noi” Povestea cutremurătoare a Anastasiei, medaliata cu argint de la Paris! 5 „Mișcare senzațională” Scoţienii au reacţionat după ce au aflat că Rapid îl vrea pe Ianis Hagi! Ce au scris de duelul Ianis-Gică! 6 Mihai Rotaru i-a stabilit preţul lui Andrei Ivan, după ce a auzit că atacantul e dorit de Dan Şucu la Rapid
Citește și