Închide meniul

Constantin Popovici, argint la Montreal, în Circuitul Mondial de sărituri în apă de la mare înălţime

Dan Roșu Publicat: 26 august 2024, 11:09

Reclamă
Constantin Popovici, argint la Montreal, în Circuitul Mondial de sărituri în apă de la mare înălţime

Constantin Popovici, argint la Montreal, în Circuitul Mondial de sărituri în apă de la mare înălţime

Constantin Popovici, argint la Montreal, în Circuitul Mondial de sărituri în apă de la mare înălţime - Profimedia Images

Constantin Popovici a cucerit medalia de argint la Montreal, în Circuitul Mondial de sărituri în apă de la mare înălţime Red Bull Cliff Diving. A fost pentru oară în istoria de 15 ani a competiţiei când cei mai buni săritori de la mare înălţime din lume, la masculin şi feminin, concurează în Canada.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Locul ales pentru desfăşurarea acestei runde a fost Portul Montreal, platformele de 21 (feminin), respectiv 27 de metri (masculin), fiind amplasate chiar în faţa clădirii Autorităţii Portuare, sportivii sărind pentru prima oară în apele râului St. Lawrence.

Constantin Popovici, argint la Montreal, în Circuitul Mondial de sărituri în apă de la mare înălţime

Pentru Constantin Popovici, câştigătorul titlului în 2023, etapa din Canada a început cu o săritură cu un grad de dificultate impus de 2,6, pentru care a primit în total 71,40 de puncte şi cu care s-a clasat în faţa rivalilor săi direcţi din acest sezon.

Pentru a doua săritură, cu un grad de dificultate de 3,6, a primit trei note de 9 şi a urcat trei poziţii în clasamentul general provizoriu. În runda a treia, Constantin Popovici şi Aidan Heslop au avut aceeaşi săritură, cu un grad de dificultate de 5,7, iar sportivul român a trecut pe prima poziţie în clasament cu un total de 316,80 de puncte, având un avans de doar 0,30 puncte faţă de Aidan Heslop înaintea marii finale.

În manşa finală, care a fost decalată cu aproape o oră din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, Constantin Popovici a ales o săritură cu un grad de dificultate de 5,8 care i-a asigurat în final medalia de argint în această etapă, cu 438,60 puncte. Britanicul Heslop a obţinut victoria cu 475,80 puncte, iar mexicanul Yolotl Marinez a completat podiumul, cu 422,30 puncte.

Reclamă
Reclamă

Constantin Popovici luptă pentru titlu

„Am avut trei zile destul de bune aici în Canada. Am avut evoluţii bune în antrenamente şi în primele două zile, dar din păcate ultima săritură nu a fost cea mai bună şi am pierdut câteva puncte. Mai sunt însă două etape în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving şi sunt pregătit să dau totul în rundele din Turcia şi Australia în lupta pentru titlu”, a spus Constantin Popovici.

În clasamentul general, Heslop este lider cu 93 de puncte, fiind urmat de James Lichtenstein, clasat pe locul 4 în Canada, cu 89 de puncte, iar Constantin Popovici este pe locul trei, cu 87 de puncte. Astfel, cu două etape înainte de finalul sezonului, diferenţa între primii trei, în lupta pentru Trofeul King Kahekili, este de doar şase puncte.

Reclamă
Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:57

Gabriela Ruse, victoria carierei la US Open! Românca s-a calificat în turul 3 după ce a învins campioana de la Wimbledon

19:35

Hakim Abdallah s-a accidentat grav şi a început să plângă pe teren! Probleme uriaşe pentru atacantul lui Dinamo

19:25

LIVE TEXTFC Voluntari – Dinamo 0-1. Cătălin Cîrjan a deschis scorul. „Câinii” luptă pentru grupele Cupei României

18:16

Sancţiuni dure pentru jucătorii Uruguayului, după bătaia de la Copa America! Darwin Nunez, cea mai aspră pedeapsă

17:36

NEWS ALERTNana Antwi, OUT de la FCSB! Măsură drastică luată de Gigi Becali, după ce roş-albaştrii au ajuns pe penultimul loc în Liga 1

17:29

Florin Prunea, scos din sărite de declaraţiile lui Neil Lennon: „Îmi venea să sparg televizorul. Cum să spui aşa ceva?”

1 FotoMarius Constantin s-a căsătorit cu „Perla Banatului”! Imagini de la cununia civilă 2 FotoAdi Vasile se pregăteşte de nuntă! Cât de frumoasă este Delia, tânăra care l-a dat peste cap pe fostul antrenor al CSM-ului 3 FotoIon Ţiriac a sunat-o pe o medaliată olimpică de la Paris şi i-a cerut maşina înapoi! Motivul deciziei miliardarului român 4 „Nu e ce zice Rangers, e ce zic eu!” Gică Hagi, anunţ despre viitorul lui Ianis Hagi! Mesaj categoric al „Regelui” 5 FotoGigi Becali, implicat într-un alt accident! Imagini cu incidentul rutier 6 Denis Alibec, prima reacție după UTA Arad – Farul 1-1! Mesaj direct despre echipa națională
Citește și