Închide meniul

Luis Suarez se retrage din naţionala Uruguayului! Când are loc „cântecul de lebădă”: „Nu a fost o decizie uşoară”

Alex Masgras Publicat: 3 septembrie 2024, 12:12

Reclamă
Luis Suarez se retrage din naţionala Uruguayului! Când are loc „cântecul de lebădă: „Nu a fost o decizie uşoară

Luis Suarez se retrage din naţionala Uruguayului! Când are loc "cântecul de lebădă": "Nu a fost o decizie uşoară"

Luis Suarez / Profimedia

Luis Suarez se retrage din naţionala Uruguayului. Marele atacant, în prezent la Inter Miami, va disputa ultimul meci la echipa naţională luni noapte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Uruguay va juca împotriva Paraguayului, într-un meci din cadrul preliminariilor pentru World Cup 2026. Ajuns la 37 de ani, Suarez va bifa selecţia cu numărul 143.

Luis Suarez se retrage din naţionala Uruguayului! Când are loc „cântecul de lebădă” al marelui atacant

Legendarul atacant uruguayan Luis Suarez a anunţat luni seara că va juca ultimul său meci pentru Uruguay, vineri, împotriva Paraguayului. El se retrage din naţională la vârsta de 37 de ani.

„Vineri va fi ultimul meu meci cu echipa naţională a ţării mele”, a declarat jucătorul considerat unul dintre cei mai buni atacanţi centrali ai secolului XXI, în cadrul unei conferinţe de presă, notează news.ro.

Viclean, exploziv şi combativ, chiar până la excese, ca în ziua în care l-a muşcat pe italianul Giorgio Chiellini în mijlocul unui meci de la Cupa Mondială din 2014, el se va retrage după o ultimă întâlnire la Montevideo, în preliminariile Cupei Mondiale din 2026.

Reclamă
Reclamă

Zvonurile cu privire la viitorul său au apărut încă de când Federaţia Uruguayană de Fotbal (AUF) a convocat o conferinţă de presă cu un titlu care nu lăsa loc de îndoială: „Luis Suarez are ceva să vă spună”.

El se va retrage în calitate de cel mai bun marcator al Celeste, cu 69 de goluri în 142 de selecţii, o cifră pe care ar putea să o îmbunătăţească vineri seară pe Estadio Centenario din capitala Uruguayului, Montevideo.

„Nu a fost o decizie uşoară, dar am luat-o cu calm”, a declarat Suarez, promiţând să intre pentru ultima oară pe teren «cu acelaşi entuziasm» care l-a animat de la debutul său internaţional, în urmă cu 17 ani.

Reclamă

Fostul jucător de la Atletico Madrid, Barcelona şi Liverpool a făcut primii paşi în echipa naţională sub comanda selecţionerului Oscar Washington Tabarez (2006-2021), alături de ceilalţi doi iluştri atacanţi uruguayeni ai acestui secol, Diego Forlan şi Edinson Cavani.

Lăudat pentru simţul său pentru gol oriunde a fost, calităţile sale de atacant nu au fost niciodată puse la îndoială, deşi comportamentul său pe teren a fost.

Încarnând „garra” uruguayană, ferocitatea care este o valoare naţională, jucătorul originar din Salto şi-a pierdut calmul de mai multe ori.

Luis Suarez, cel mai bun marcator din istoria Uruguayului

Înainte de cazul Chiellini, care i-a adus o suspendare de câteva luni, el muşcase deja doi adversari: Otman Bakkal în 2010, în campionatul olandez, când juca pentru Ajax Amsterdam, şi Branislav Ivanovic în 2013, în Premier League.

În 2011, în timp ce era la Liverpool, a fost suspendat pentru opt meciuri pentru că a folosit cuvântul spaniol „negro” (negru) când i s-a adresat francezului Patrice Evra, în meciul din Liga Campionilor cu Manchester United.

În altă ordine de idei, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale FIFA 2010, împotriva Ghanei, a oprit cu mâna o lovitură de cap din apropiere şi a primit cartonaşul roşu. A fost un act de antijoc pur, dar a dat roade, deoarece ghanezii au ratat penalty-ul acordat şi au pierdut apoi la loviturile de departajare.

Un motiv în plus pentru a deveni cel mai popular fotbalist din mica ţară sud-americană care a câştigat de două ori Cupa Mondială.

Din punct de vedere pur sportiv, purtând tricoul Uruguayului, Suarez se poate lăuda cu un titlu Copa America câştigat în Argentina în 2011, un trofeu care ocupă un loc special în inima sa.

„Nu aş schimba titlul Copa America pentru nimic în lume”, a declarat luni actualul atacant al echipei Inter Miami. „A fost cel mai frumos moment al carierei mele”.

Reclamă

Ce rezultat va înregistra România la meciul cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:18

Benfica se întăreşte după primele etape din Liga Portugal! Un nou transfer realizat de clubul de pe „da Luz”

16:08

Video„Tricolorii” au redescoperit gustul calificărilor, iar acum vor şi la Mondial! Ianis Hagi: „Foamea e de două ori mai mare”

15:47

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 3 septembrie, pe AS.ro

15:13

Gigi Becali a dezvăluit clauzele din contractul lui Daniel Bîrligea la FCSB: „M-a făcut praf. 5 ani nu are voie”

14:25

„Am călăi acum!” Gigi Becali, în culmea fericirii după transferul lui Daniel Bîrligea la FCSB: „Are stilul lui Cămătaru”

14:22

Gigi Becali l-a criticat pe Dan Şucu după ce l-a transferat pe Daniel Bîrligea: „Bă, a semnat omul, e o chestiune de obraz”

1 FotoLarisa Iordache este însărcinată! Primul mesaj al fostei gimnaste, care aşteaptă un copil cu Cristian Chiriţă 2 Foto„E păcat!” I-a fost alături un deceniu lui Bernadette Szocs şi a spus totul după marea dezamăgire din viaţa vedetei 3 „O victorie incredibilă împotriva arbitrilor și a VAR” Răzvan Lucescu, scos din minți în Atromitos – PAOK 1-2: „Cum e posibil?” 4 FotoDueluri tari între tricolori la al doilea antrenament al naţionalei sub comanda lui Mircea Lucescu: „Fără menajamente” 5 U Cluj – Dinamo 1-0. Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău s-a desprins de Universitatea Craiova în fruntea clasamentului din Liga 1 6 Reacţia lui Kylian Mbappe după gestul făcut de Vinicius Jr, în timpul meciului Real Madrid – Betis 2-0
Citește și