Închide meniul

Roger Federer şi Rafael Nadal, despre cazul lui Jannik Sinner

Antena Sport Publicat: 4 septembrie 2024, 13:48

Reclamă
Roger Federer şi Rafael Nadal, despre cazul lui Jannik Sinner

Roger Federer şi Rafael Nadal au rupt tăcerea despre cazul lui Jannik Sinner

Roger Federer şi Rafael Nadal - Profimedia Images

Roger Federer şi Rafael Nadal au rupt tăcerea despre cazul lui Jannik Sinner. Rafael Nadal şi Roger Federer au vorbit în talk-show-uri din Spania şi Statele Unite la un interval de 24 de ore, despre cazul lui Jannik Sinner, achitat de o instanţă independentă în ciuda a două teste antidoping pozitive, relatează L’Equipe. Cei doi foşti rivali şi prieteni au apărat buna credinţă a numărului 1 mondial italian.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nadal şi Federer au vorbit două emisiuni de televiziune, primul în Spania, al doilea la New York, unde estte prezent pentru lansarea unei cărţi dedicate lui.

Roger Federer şi Rafael Nadal au rupt tăcerea despre cazul lui Jannik Sinner

Întrebat despre cazul lui Sinner, care a fost depistat pozitiv de două ori în martie la steroidul anabolizant clostébol şi a fost exonerat luna trecută de o instanţă independentă după ce a invocat contaminarea transdermică prin masajele administrate de fizioterapeutul său, elveţianul a fost în acelaşi timp diplomat şi solidar cu italianul. „Acest tip de ştiri nu este ceva ce vrem să vedem în sportul nostru”, a început el. „Indiferent dacă el (Sinner) a făcut sau nu ceva greşit, sau orice jucător a făcut ceva greşit, este doar un zgomot pe care nu îl vrem”.

„Înţeleg că situaţia este delicată”, a mai spus el. „Este coşmarul fiecărui sportiv şi al fiecărei echipe să aibă parte de acest gen de acuzaţii şi probleme, pentru că noi completăm formulare toată ziua. În fiecare dimineaţă când ne trezim, ne întrebăm dacă cineva este la uşă să ne testeze. Aşa că este foarte dificil”.

Şi, deşi nu are îndoieli cu privire la nevinovăţia lui Sinner, Federer admite că există unele suspiciuni în jurul procedurii care l-a absolvit. „Înţeleg frustrarea oamenilor care se întreabă dacă el a fost tratat la fel ca ceilalţi”, spune el. „Şi cred că aici se termină totul. Suntem cu toţii convinşi că Jannik nu a făcut nimic, dar faptul că nu a fost suspendat (a fost suspendat pentru patru zile în afara competiţiei) când nu eram 100% siguri ce se întâmplă este o întrebare la care trebuie să se răspundă. Dar aşa stau lucrurile şi trebuie să avem încredere în proces, precum şi în toţi cei implicaţi în acest caz.”

Reclamă
Reclamă

Cu o zi înainte de această luare de poziţie, Rafael Nadal îi luase de asemenea apărarea câştigătorului Australian Open în timpul unui interviu acordat emisiunii El Hormiguero a televiziunii spaniole. „Justiţia este justiţie şi nu trebuie să o apreciem doar atunci când decide ceea ce vrem noi să decidă”, a spus el. „Dacă Jannick nu a fost pedepsit, este pentru că judecătorul a văzut clar că ceea ce s-a întâmplat nu era sancţionabil. Nu cred că a fost exonerat doar pentru că este numărul 1 în lume. Eu cred în organismele care trebuie să ia decizii şi care le iau pe baza a ceea ce cred că este corect. Am o virtute, sau un defect, şi anume că cred în buna credinţă a oamenilor. Îl cunosc pe Sinner şi nu cred că a vrut să se dopeze. Opinia fiecăruia trebuie respectată şi aceasta este a mea”.

Numărul 1 mondial, Jannik Sinner, a fost depistat pozitiv de două ori la o substanţă interzisă în martie, în timpul turneului de la Indian Wells, dar a fost exonerat, luna trecută, de un tribunal independent (ITIA). Nevinovăţia italianului a fost dovedită, deoarece substanţa a intrat în corpul său în urma contaminării de către un membru al echipei medicale. ITIA a declarat că Sinner nu a avut nicio vină sau neglijenţă pentru două încălcări ale regulilor antidoping în cadrul Programului Anti-Doping în tenis (TADP), după ce a fost depistat pozitiv de două ori pentru clostebol în luna martie. La Indian Wells, Sinner a ajuns în semifinale, câştigând 400 de puncte şi aproximativ 300.000 de euro.

Reclamă
Reclamă

Ce rezultat va înregistra România la meciul cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:25

Transfer de senzaţie realizat de Dinamo! Un jucător trecut pe la Inter, noul „elev” al lui Zeljko Kopic

17:19

Un atacant trecut prin Ligue 1 a semnat cu Petrolul Ploiești! Transferul reușit de echipa lui Mehmet Topal

17:03

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 4 septembrie, pe AS.ro

16:50

Alex Chipciu, discurs sincer după revenirea la echipa națională: „Nu a fost un scop al carierei mele!”

16:38

CFR Cluj nu renunță la transferuri, după plecarea lui Daniel Bîrligea la FCSB! Anunțul lui Cristi Balaj: „Sper să mai aducem!”

15:58

Investiţie de 8 milioane de euro inaugurată azi la academie de Gică Hagi! Simona Halep, printre invitaţi

1 FotoFosta gimnastă Anda Ivan a făcut anunţul mult aşteptat! Reacţia lui Andrei Ivan a apărut imediat: „Vă iubesc!” 2 De ce a câștigat Leclerc la Monza? Analiza lui Adrian Georgescu 3 Gigi Becali a anunţat că Dan Şucu a intrat pe fir şi îl vrea pe Daniel Bîrligea la Rapid: „Nu credeam că poate să facă aşa ceva” 4 FotoPlecare de ultimă oră de la FCSB: „Transfer definitiv!”. Jucătorul la care a renunţat Gigi Becali 5 „Trebuie să-şi dea şi oaia acceptul” Ilie Dumitrescu, replică genială pentru Gigi Becali în cazul Daniel Bîrligea: „Nu merge aşa” 6 Ce salariu are, de fapt, Dennis Man la Parma, după negocierea noului contract
Citește și