Închide meniul
Video

„Cum a fost să auzi imnul României?” Alex Bologa, declaraţii superbe după ce a cucerit aurul la Jocurile Paralimpice 2024!

Bogdan Stănescu Publicat: 9 septembrie 2024, 19:16

Reclamă

Alex Bologa, declaraţii superbe după ce a cucerit aurul la Jocurile Paralimpice 2024!

Alex Bologa, alături de Alina Dumitru şi Andreea Chiţu / AntenaSport

Alex Bologa a oferit declaraţii superbe după ce a cucerit aurul la Jocurile Paralimpice 2024. Lotul României de la Jocurile Paralimpice s-a întors în ţară, fiind primit la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Printre cei care i-au întâmpinat pe sportivii români s-au aflat preşedintele ANS, Elisabeta Lipă, şi preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

„Cum a fost să auzi imnul României?” Alex Bologa, declaraţii superbe după ce a cucerit aurul la Jocurile Paralimpice 2024!

„(n.r: Alex, care a fost cel mai bun sfat pe care ţi l-a dat Andreea Chiţu?) Să nu renunţ niciodată şi, cu siguranţă, voi reuşi. Dacă munceşti, cu siguranţă reuşeşti”, a spus Alex Bologa, pe aeroportul Henri Coandă.

Cred că au fost oameni care i-au oferit sfaturi mult mai importante decât i-am oferit eu. În timpul în care eram împreună la Cluj, eu aveam treaba mea şi el avea treaba lui. Antrenorii au fost mult mai capabili să îi ofere sfaturi mult mai preţioase.

Este o medalie pe care, clar, cu toţii o aşteptam. O medalie muncită, pe care, clar, o merita”, a spus Andreea Chiţu.

Reclamă
Reclamă

Să atragem cât mai mulţi copii cu dizabilităţi către sport. De ce nu, poate, din acei copii care l-au văzut pe Alex câştigând medalia de aur, vor ajunge şi ei mari campioni”, a spus şi Alina Dumitru.

Alex Bologa a povestit cum s-a apucat de judo!

„(n.r: Spuneai că medalia nu se vede, dar se simte. Cum o descrii, din ce ştii tu şi ai auzit?) Culoarea nu o văd, dar o ştiu. Sunt nişte linii, cu un hexagon, cred că forma Franţei. Scrie în Braille, pe o parte Paris şi în cealaltă 2024.

(n.r: Cum a fost să auzi imnul României?) A fost emoţionant. Mă bucur că s-au ţinut Jocurile, în care am reuşit să câştig medalia de aur, în Europa şi am avut mulţi români în tribune, care au fost alături de mine şi m-au susţinut. Acest lucru m-a emoţionat şi le mulţumesc că au reuşit să îmi ofere aceste emoţii.

Reclamă

(n.r.: Când şi de ce te-ai apucat de judo?) Am fost selecţionat de la liceul special cu elevi cu deficienţe de vedere, când eram în clasa a 9-a sau a 10-a. Am fost prima oară la şcoală, făceam de două ori pe săptămână, iar din 2012, mi-a plăcut foarte mult, am început la centru, unde era şi Andreea (n.r: Andreea Chiţu). Alina (n.r: Dumitru) fix atunci se retrăgea din activitate”, a mai declarat Alex Bologa.

Alex Bologa şi Camelia Ciripan au cucerit medalii pentru România la Jocurile Paralimpice 2024. Alex Bologa a obţinut medalia de aur la para judo, în timp ce Camelia Ciripan a obţinut bronzul la para tenis de masă.

Elisabeta Lipă: „Sunt un model pentru noi toţi aceşti sportivi minunaţi”

Vreau să vă spun că am trăit nişte emoţii foarte mari. Îl am aici pe Alex, pe care, i-am spus lui şi vă spun şi dumneavoastră, îl urmăresc, sunt cu ochii pe el de două ediţii ale Jocurilor Paralimpice. Rio 2016 a cucerit bronzul, Tokyo bronzul şi în seara în care am ajuns în satul olimpic, înainte de Marea Finală, i-am zis: ‘Alex, eu simt că tu vei ieşi campion olimpic’. Mă bucur că a reuşit să ne aducă această bucurie imensă şi îi mulţumesc. Şi le mulţumesc tuturor. Le mulţumesc antrenorilor, colectivului tehnic, tuturor celor care au stat în spatele lor şi i-au ajutat.

În stânga mea este o domnişoară firavă, dar foarte determinată. A vrut din tot sufletul ei să demonstreze că performanţa nu are limite şi atunci când îţi doreşti să faci ceva nu ai cum să nu reuşeşti. Sunt un model pentru noi toţi aceşti sportivi minunaţi, pe care eu îi iubesc foarte mult. Am reuşit să mă ataşez de ei exact ca şi de ceilalţi sportivi care ne-au adus atâta bucurie la Jocurile Olimpice. Mă bucur că sunt susţinuţi nu doar de noi, cei care suntem acum la microfon, dar şi de dumneavoastă, pentru că performanţa lor trebuie pusă în valoare”, a declarat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, acolo unde i-a întâmpinat pe sportivii români reveniţi în ţară.

Reclamă

Ce rezultat va obţine România cu Lituania, după victoria de senzaţie cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:16

LIVE TEXTRomânia – Lituania 1-0. Valentin Mihăilă a dat lovitura! Nicolae Stanciu, pasă fabuloasă

22:16

Mama lui Radu Drăguşin îşi susţine fiul din tribună în România – Lituania: „Trăiesc meciurile întotdeauna cu emoţie”

22:15

LIVE SCOREFranța – Belgia 1-0. Cipru – Kosovo 0-4, în grupa României din Nations League. Meciurile serii

22:05

Reacţia lui Florin Prunea după decizia surprinzătoare a lui Mircea Lucescu: „Tot aşa a făcut şi cu noi”

22:03

Valentin Mihăilă, al 5-lea gol pentru echipa națională în România – Lituania! Nicolae Stanciu, pasă „de geniu”

21:43

Mihai Rotaru, „săgeţi” către Edi Iordănescu: „Poate de asta nu l-a chemat pe Mitriţă la niciun meci”

1 Foto„Nu spune, e ilegal, dragă” Ion Ţiriac a întrerupt-o imediat pe Simona Halep: „Aoleu, da” 2 FotoIon Ţiriac a „pus tunurile” pe Noah Lyles! Suspiciuni de dopaj: „Nu ai voie de 8 ori” 3 VIDEOBernadette Szocs – Wang Manyu 1-3 a fost în AntenaPLAY. Românca a fost eliminată de la WTT Champions Macao 2024 4 FotoRăzvan Lucescu şi PAOK, gest superb pentru micuţul fan al echipei din Grecia care se pregăteşte de operaţia vieţii lui! 5 Jannik Sinner a câştigat US Open 2024! L-a învins pe Taylor Fritz şi a devenit primul italian care se impune la Flushing Meadows 6 Gică Hagi vrea un jucător de la FCSB, după ce transferul lui Haruț la Farul a picat! Toate detaiile mutării
Citește și