Închide meniul

Reacţia presei din Ucraina după ce România a învins Lituania cu două goluri marcate în ultimele minute! Remarca despre Lucescu

Bogdan Stănescu Publicat: 10 septembrie 2024, 18:16

Reclamă
Reacţia presei din Ucraina după ce România a învins Lituania cu două goluri marcate în ultimele minute! Remarca despre Lucescu

Reacţia presei din Ucraina după ce România a învins Lituania cu două goluri marcate în ultimele minute!

Mircea Lucescu îl îmbrăţişează pe marcatorul golului 3 al României, Alex Mitriţă / Profimedia Images

A apărut şi reacţia presei din Ucraina după ce România a învins Lituania cu două goluri marcate în ultimele minute. Ucrainenii au remarcat că „tricolorii” au avut parte de un meci dificil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Lucescu a fost lăudat pentru cum a reuşit să „revigoreze” naţionala României în meciul cu Lituania.

Reacţia presei din Ucraina după ce România a învins Lituania cu două goluri marcate în ultimele minute! Remarca despre Lucescu

România – Lituania 3-1. O victorie grea pentru Lucescu”, au titrat jurnaliştii ucraineni de la sport.ua. ”Naționala României, condusă de Mircea Lucescu, a obținut o victorie dificilă în fața echipei Lituaniei. Golurile decisive au fost marcate de echipa gazdă în minutul 87 (penalty) și 90+2 minute”, au mai scris jurnaliştii publicaţiei citate.

Coșmarul echipei lui Rebrov, România, are deja punctaj maxim cu noul selecționer. Mircea Lucescu a reușit să revigoreze echipa într-un meci cu Lituania în care părea că nu totul merge bine. Pentru vecinii noștri nu există un concurent real în această grupă”, au notat jurnaliştii ucraineni de la football24.ua.

Mircea Lucescu a antrenat-o pe Şahtior Doneţk în perioada 2004-2016. În perioada 2020-2023, Mircea Lucescu a antrenat-o pe marea rivală a lui Şahtior, Dinamo Kiev.

Reclamă
Reclamă

Lucescu a cucerit cu Şahtior 8 titluri de campion al Ucrainei. Totodată, a cucerit cu Şahtior 6 Cupe ale Ucrainei şi 7 Supercupe ale Ucrainei. Cea mai mare performanţă obţinută de „Il Luce” cu Şahtior a fost cucerirea Cupei UEFA, în sezonul 2008-2009.

Mircea Lucescu are un titlu de campion al Ucrainei şi cu Dinamo Kiev, în sezonul 2020-2021. În acelaşi sezon a cucerit şi Supercupa Ucrainei şi Cupa Ucrainei cu Dinamo Kiev.

„Ne puteţi spune de ce l-aţi schimbat pe Niţă cu Târnovanu?” Răspunsul tranşant al lui Mircea Lucescu: „Sunt obligat să fac asta”

(n.r: Ne puteţi spune de ce l-aţi schimbat pe Niţă cu Târnovanu?) Aveam doi portari. Pe urmă, jucam pe Ghencea, trebuia să fie un jucător de la Steaua (n.r.: FCSB) pe teren, dar nu ăsta a fost motivul principal. Motivul principal e că e un portar înalt, tânăr, care încă poate să evolueze. Niţă are 37 de ani.

Reclamă

Trebuie să ne gândim ce va fi după aceea şi eu sunt obligat să fac lucrul acesta”, a declarat Mircea Lucescu în exclusivitate pentru AntenaSport.

Într-un moment foarte dificil am acceptat să fac lucrul acesta”

„(n.r: Iată o revenire cu succes, 6 puncte din 6 posibile. Ce a însemnat pentru dumneavoastră această revenire, şi pe teren propriu?) Hai să nu discutăm despre revenirea mea, pentru că ştiţi foarte bine cum a fost, la rugămintea celor care conduc fotbalul românesc.

Într-un moment foarte dificil am acceptat să fac lucrul acesta, în condiţiile în care nu cunoşteam foarte bine nici jucătorii, nici starea de fapt a echipei naţionale.

Ce-am văzut, văzusem din tribună, ca un simplu spectator.

Sunt un grup extraordinar şi se comportă civilizat şi profesionist”

În intervalul acesta foarte scurt încerc să îi şi cunosc foarte bine pe băieţi, să cunosc modul lor de comportament. I-am văzut, sunt un grup extraordinar şi se comportă extrem de civilizat şi de profesionist. Aceasta mi-a făcut plăcere. Pe această bază se poate construi.

La primul nostru meci, la Kosovo, am putut să facem un joc care ne-a favorizat, controlând partida. Aici a trebuit să facem faţă unui joc fizic, extrem de agresiv. Mai ales în duelurile individuale, unde ei au fost mai puternici. E starea lor naturală, sunt calităţile lor naturale.

Terenul i-a ajutat pentru că noi nu am putut să facem un joc de pase, aşa cum era normal, ducând jocul pe tehnică şi nu pe o confruntare fizică. Din asta a rezultat o superioritate a adversarilor, dar care a fost anihilată de dorinţa noastră extraordinară de a câştiga acest meci.

„Hagi, Mitriţă şi Alibec au contribuit decisiv la câştigarea meciului”

Cei care au intrat şi-au făcut din plin datoria. Au contribuit decisiv la câştigarea meciului şi Hagi, şi Mitriţă, şi Alibec, putem spune.

Am obţinut acest rezultat, 3-1. Am avut şi puţină şansă, şi la VAR, că până la urmă a decis în favoarea noastră. Şi era normal să decidă, pentru că amândouă au fost în favoarea noastră. Dar putea să fie şi altfel.

Am luat acele 3 puncte. Una peste alta sunt mulţumit. Vine o dublă în deplasare. Am vorbit cu jucătorii de evoluţia lor la cluburi şi capacitatea lor de a se organiza de aşa manieră pentru a face faţă la amândouă, şi la echipa naţională, şi la cluburi, unde trebuie să joace”, a mai declarat Mircea Lucescu pentru AntenaSport.

România – Lituania 3-1! Mircea Lucescu continuă seria perfectă pe banca naționalei! Mihăilă, Marin și Mitriță au făcut spectacol

Naţionala României a învins echipa Lituania, scor 3-1 (1-1), luni seară, în primul meci al selecţionerului Mircea Lucescu pe teren propriu de la revenirea la cârma tricolorilor. Pentru România au marcat Valentin Mihăilă, Răzvan Marin şi Alexandru Mitriţă, iar pentru Lituania a înscris Kucys.

Partida de pe Stadionul Steaua a început perfect pentru tricolori, care au deschis scorul în minutul 4, după o pasă excelentă a lui Stanciu, finalizată de Valentin Mihăilă. Lituanienii au replicat printr-o dublă ocazie la poarta lui Târnovanu, în minutul 29, dar portarul nostru a fost la post. Drăguş a trimis puţin pe lângă poartă două minute mai târziu, dar oaspeţii au egalat în minutul 34, prin Kucys, la o acţiune de atac care a surprins defensiva tricoloră. Târnovanu a mai scos odată, în minutul 57, însă lituanienii au reuşit să înscrie în minutul 78. Intrat de doar câteva minute, Antanavicius a înscris cu capul, dar după verificarea VAR golul a fost anulat.

Tricolorii au preluat conducerea în minutul 87. Ianis Hagi a fost faultat în careu de către Lasickas, arbitrul a dictat penalty după ce faza a fost controlată de VAR, iar Răzvan Marin a transformat. În minutul 90+2 Alexandru Mitriţă a plecat pe contraatac, a trimis la Alibec, acesta i-a pasat tot lui, iar Mitriţă a stabilit scorul final, 3-1 pentru România.

În grupa UEFA Nations League România are şase puncte şi ocupă primul loc. Naţionala e urmată de Kosovo şi Cipru, ambele cu câte trei puncte. Lituania este pe ultimul loc, fără punct câştigat.

Reclamă

Va ieși România pe primul loc în grupa ei din Liga Națiunilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:15

Suma uriaşă pe care Gigi Becali trebuie să i-o plătească lui Neluţu Varga dacă Daniel Bîrligea va juca împotriva lui CFR Cluj!

20:46

PAOK – Panathinaikos e exclusiv în AntenaPLAY (duminică, 20:30). Primul derby pentru Răzvan Lucescu în Superliga Greciei

20:43

Olanda – Germania LIVE SCORE (21:45). Duel de foc în Liga A din Nations League. Se anunţă spectacol la Amsterdam

20:41

VideoFanii României s-au tatuat şi s-au vopsit pe faţă înainte de a se bucura de succesul uriaş al naţionalei cu Lituania!

20:26

Adrian Newey a dezvăluit marele regret al carierei: „Nu a fost să fie”. Ce a spus despre colaborarea cu Fernando Alonso

19:52

Cristiano Ronaldo a dezvăluit ce favoriţi are pentru Balonul de Aur 2024: „Da, chiar şi el poate”

1 VIDEOBernadette Szocs – Wang Manyu 1-3 a fost în AntenaPLAY. Românca a fost eliminată de la WTT Champions Macao 2024 2 România – Lituania 3-1! Mircea Lucescu continuă seria perfectă pe banca naționalei! Mihăilă, Marin și Mitriță au făcut spectacol 3 Foto„Până la stele şi dincolo de ele!” Soţia lui Alexandru Mitriţă, declaraţie superbă de dragoste direct de la meciul României 4 VIDEOCe punct a făcut Bernadette Szocs în duelul cu Wang Manyu, la WTT Champions Macao 2024. „Ce unghi a găsit!” 5 Mircea Lucescu a ales lotul pentru România – Lituania, al doilea meci din Nations League. Cine e OUT 6 Rapid a bătut palma cu CFR Cluj! Mutare spectaculoasă făcută de giuleşteni în ultima zi de mercato
Citește și