Închide meniul

Zvonimir Boban l-a făcut praf pe preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, la nouă luni după ce a părăsit forul european

Publicat: 12 septembrie 2024, 12:37

Reclamă
Zvonimir Boban l-a făcut praf pe preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, la nouă luni după ce a părăsit forul european

Zvonimir Boban l-a făcut praf pe preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin

Zvonimir Boban / Profimedia Images

Zvonimir Boban l-a făcut praf pe preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin. La aproape nouă luni după ce a părăsit UEFA, Zvonimir Boban a vorbit, joi, pentru La Gazzetta dello Sport. El a explicat motivele care au stat la baza plecării sale de la UEFA. A părăsit forul european în ianuarie 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Croatul a avut câteva cuvinte foarte dure la adresa preşedintelui său, slovenul Aleksander Ceferin.

Zvonimir Boban l-a făcut praf pe preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, la nouă luni după ce a părăsit forul european

La 25 ianuarie 2024, Boban, fost mijlocaş la AC Milan, a demisionat din funcţia de director al UEFA pentru fotbal. El a explicat într-o scrisoare publică că acţionează „din motive etice şi morale”. A fost o reacţie la decizia lui Ceferin, numărul 1 al confederaţiei europene, de a modifica statutul acesteia pentru a putea candida la realegere în 2027.

După mai multe luni de tăcere, Boban, care s-a alăturat UEFA în 2021 după ce a fost director executiv la FIFA şi apoi la Milan, şi-a explicat din nou decizia în La Gazzetta dello Sport.

Am făcut multe compromisuri în viaţa mea şi nu sunt mândru de toate acestea. Dar în faţa uzurpării şi a calculelor politice ale celor care, pentru a-şi apăra interesele, murdăresc fotbalul şi instituţiile sale, nu era posibil să continui ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Şi, în ciuda poziţiei mele prestigioase şi importante la UEFA, decizia de a pleca pentru a rămâne fidel valorilor mele era inevitabilă, chiar dacă nu a fost una uşoară. Din păcate, de prea mulţi ani vedem tehnocraţia fotbalului dezlănţuindu-se în sistem, privându-l de valorile pe care ar trebui să le reprezinte şi să le apere întotdeauna. În realitate, aceşti oameni cred că sunt mai importanţi decât jocul, jucătorii, antrenorii, publicul şi organismele de conducere”, a declarat Boban, potrivit news.ro.

Reclamă
Reclamă

„Nu am nicio intenţie să fac asta”

Boban a transmis şi un mesaj legat de o posibilă candidatură la şefia UEFA. El a fost luat în calcul pentru înlocuirea lui Ceferin. Dar susţine că nu are nicio intenţie să candideze.

Cei care cred asta se înşală, nu am nicio intenţie să fac asta. Deşi un adevărat om al balonului ar fi foarte util pentru UEFA”, a declarat fostul mare jucător al lui AC Milan.

Boban va fi consultant pentru Sky Italia în acest sezon. Răzvan Burleanu e luat şi el în calcul ca posibil înlocuitor al lui Ceferin.

Reclamă

Răzvan Burleanu, printre favoriţii la preşedinţia UEFA

Răzvan Burleanu se numără printre favoriţii la preşedinţia UEFA! Aleksander Ceferin, actualul preşedinte al forului european, a anunţat că nu va mai candida. Următoarele alegeri au loc în 2027. Mai multe nume au fost vehiculate pentru alegerile de peste trei ani. Printre ele, şi cel al preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu.

Potrivit AS.com, Răzvan Burleanu este unul dintre cei patru favoriţi să îl înlocuiască pe Aleksander Ceferin. Ceferin conduce fotbalul european din anul 2016.

Luis Figo este un alt nume vehiculat de presa din Spania. Fostul mare jucător portughez a candidat în trecut la preşedinţia FIFA, în 2015, împotriva lui Sepp Blatter, dar s-a retras în cele din urmă. „Figo are multe contacte şi a fost în permanenţă aproape de Ceferin de când acesta a ajuns preşedinte”, au notat spaniolii.

Predrag Mijatovic, fostul jucător şi director sportiv al lui Real Madrid, se află şi el pe această listă. „Consilierul lui Ceferin, cu multe legături la UEFA şi cu influenţă în luarea deciziilor, pe lângă faptul că sunt amândoi balcanici”.

Al treilea nume de pe listă era cel al lui Zvonimir Boban, fostul jucător al Milanului. Boban a infirmat însă că ar avea astfel de intenţii. El a avut funcţii importante la FIFA şi UEFA. În ianuarie 2024, el şi-a dat demisia din funcţia de director al fotbalului. „Demisia sa poate însemna două lucruri: s-a grăbit şi a ratat o oportunitate uriaşă sau prin această demisie l-a forţat pe Ceferin să nu mai candideze”, scriau spaniolii.

Reclamă

Va ieși România pe primul loc în grupa ei din Liga Națiunilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:38

Neluţu Varga, anunţ triumfător înaintea derby-ului cu FCSB: „N-am deloc emoţii!” Ce a spus despre lupta la tilu

16:30

Mikel Arteta și-a prelungit contractul cu Arsenal! Prima reacție a antrenorului: „Mă simt extrem de mândru!”

16:28

Jordan Chiles a dat cărţile pe faţă, după scandalul de la Jocurile Olimpice: „Simt că am fost cu adevărat lăsată în întuneric!”

15:48

NEWS ALERTRăzvan Burleanu, noul vicepreşedinte al COSR. Mihai Covaliu a fost unic candidat pentru postul de preşedinte

15:20

Carlos Alcaraz şi Jannik Sinner, aşteptaţi să domine tenisul mondial în următorii 20 de ani: „La fel ca Roger, Rafa şi Nole”

14:58

Gică Hagi, un nou transfer la Farul! Prima reacţie a jucătorului după ce a fost prezentat oficial la constănţeni

1 FotoCiprian Tătăruşanu şi-a anunţat retragerea! Mesaj emoţionant transmis de fostul portar al naţionalei: „Am dat totul din prima zi” 2 FotoSportivii olimpici şi paralimpici români, decoraţi de Klaus Iohannis! Ce distincţii au primit David Popovici şi Mihaela Cambei 3 FotoNadia Comăneci, anunţ uriaş despre cazul finalei de la sol de la Jocurile Olimpice! Ce s-ar putea întâmpla cu Voinea şi Bărbosu 4 FotoCum a apărut iubita lui David Popovici la Palatul Cotroceni, la ceremonia în care iubitul ei a fost decorat de Klaus Iohannis! 5 Salariul uriaş pe care Alexandru Mitriţă îl are la Universitatea Craiova: „Aşa am auzit de la patron!” 6 Denis Alibec a dat cărţile pe faţă după venirea lui Mircea Lucescu la naţionala României
Citește și