Închide meniul

Răzvan Burleanu, printre favoriţii la preşedinţia UEFA! Trei nume mari se află pe listă. Anunţul presei din Spania

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 11 februarie 2024, 14:35

Răzvan Burleanu, printre favoriţii la preşedinţia UEFA! Trei nume mari se află pe listă. Anunţul presei din Spania

Răzvan Burleanu, printre favoriţii la preşedinţia UEFA

Răzvan Burleanu / Hepta

Răzvan Burleanu se numără printre favoriţii la preşedinţia UEFA! Aleksander Ceferin, actualul preşedinte al forului european, a anunţat că nu va mai candida la următoarele alegeri, din 2027. Mai multe nume au fost vehiculate pentru alegerile de peste trei ani, printre care şi numele lui Răzvan Burleanu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit AS.com, Răzvan Burleanu este unul dintre cei patru favoriţi să îl înlocuiască pe Aleksander Ceferin, cel care conduce fotbalul european din anul 2016.

Răzvan Burleanu, printre favoriţii la preşedinţia UEFA!

Luis Figo este un alt nume vehiculat de presa din Spania. Fostul mare jucător portughez a candidat în trecut la preşedinţia FIFA, în 2015, împotriva lui Sepp Blatter, dar s-a retras în cele din urmă. „Figo are multe contacte şi a fost în permanenţă aproape de Ceferin de când acesta a ajuns preşedinte”, au notat spaniolii.

Predrag Mijatovic, fostul jucător şi director sportiv al lui Real Madrid, se află şi el pe această listă. „Consilierul lui Ceferin, cu multe legături la UEFA şi cu influenţă în luarea deciziilor, pe lângă faptul că sunt amândoi balcanici”.

Al treilea nume de pe listă este cel al lui Zvonimir Boban, fostul jucător al Milanului, care a avut funcţii importante la FIFA şi UEFA. În ianuarie 2024, el şi-a dat demisia din funcţia de director al fotbalului: „Demisia sa poate însemna două lucruri: s-a grăbit şi a ratat o oportunitate uriaşă sau prin această demisie l-a forţat pe Ceferin să nu mai candideze”.

Reclamă

Nu în ultimul rând, pe listă se află şi Răzvan Burleanu, despre care spaniolii au scris: „Românul, care are numai 39 de ani, are o reputaţie bună la UEFA şi a fost împotriva amendamentului controversat, chiar dacă în final l-a susţinut. Datorită vârstei şi a proiecţiei sale, este un candidat cu potenţial”.

Cu toate acestea, spaniolii au ţinut să precizeze că în următorii trei ani se pot întâmpla multe, iar Ceferin să îşi schimbe decizia, mai ales că sunt multe persoane la UEFA care nu cred că Ceferin va pleca în 2027.

Aleksander Ceferin nu va participa la alegerile UEFA din 2027

Aleksander Ceferin nu va participa la alegerile UEFA din 2027. Slovenul a decis să nu candideze pentru un nou mandat în 2027, a anunţat el, joi, în timpul Congresului forului fotbalistic european de la Paris, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

Reclamă 4 / 0/3

În ultima perioadă, au apărut mai multe informaţii care anunţau că Răzvan Burleanu ar putea fi urmaşul lui Ceferin la şefia UEFA.

„Am decis, în urmă cu vreo şase luni, să nu candidez din nou în 2027. Motivul este că, după o vreme, fiecare organizaţie are nevoie de sânge proaspăt, dar mai ales că am fost departe de familie timp de şapte ani”, a afirmat Ceferin, într-o conferinţă de presă.

„Sunt obosit de Covid, obosit de două războaie, obosit de proiecte fără rost precum aşa-numita Super-Ligă”, a mai spus slovenul.

Ceferin, care este preşedintele UEFA din 2016, nu va profita astfel de amendamentul aprobat de Congresul UEFA de la Paris care i-ar fi permis să candideze în 2027. El a fost reales anul trecut în funcţie fără a avea un adversar.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:56 VIDEODiscurs desprins din filme, în engleză, al lui Adrian Mititelu Jr, în vestiar, la o săptămână după supradoza de pastile 21:45 LIVE TEXTFCSB – Farul 1-0! David Miculescu a dat lovitura! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 21:37 Bayer Levekusen a egalat în minutul 90+6 și a ajuns la 46 de meciuri fără înfrângere! Echipa lui Xabi continuă seria fabuloasă 21:32 Gestul făcut de Vlad Chiricheş, înainte de FCSB – Farul! Unde a fost surprins fundaşul roş-albaştrilor 21:11 David Miculescu, în cea mai bună formă de la transferul la FCSB! A marcat din nou şi a declanşat nebunia pe Arena Naţională 20:58 „Am intrat în vacanță!” Ioan Ovidiu Sabău și-a făcut praf jucătorii, după FCU Craiova – U Cluj 3-2 20:33 LIVE VIDEOBenfica – Braga se joacă ACUM în AntenaPLAY. Meciul zilei în Liga Portugal 20:18 „Nu sărbătorim nimic!” Mihai Stoica, veste proastă pentru suporteri înainte de FCSB – Farul! Mesajul care a uimit pe toată lumea 19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” Vezi toate știrile
Citește și