Închide meniul

Pep Guardiola se plânge de rivalele din Premier League: „Asta e sigur”. Ce a spus despre procesul lui Manchester City

Alex Masgras Publicat: 14 septembrie 2024, 12:27

Reclamă
Pep Guardiola se plânge de rivalele din Premier League: „Asta e sigur. Ce a spus despre procesul lui Manchester City

Pep Guardiola se plânge de rivalele din Premier League: "Asta e sigur". Ce a spus despre procesul lui Manchester City

Pep Guardiola, în timpul unui meci / Profimedia

Pep Guardiola se plânge de rivalele din Premier League. Antrenorul lui Manchester City a vorbit despre audierea „cetăţenilor” privind cele 115 de acuzaţii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Antrenorul spaniol este de părere că rivalele din Premier League abia aşteaptă ca „cetăţenii” să fie sancţionaţi.

Pep Guardiola se plânge de rivalele din Premier League: „Asta e sigur”. Ce a spus despre procesul lui Manchester City

Managerul Pep Guardiola spune că rivalii din Premier League ai grupării Manchester City vor să vadă clubul pedepsit pentru presupuse încălcări ale regulilor financiare, relatează BBC, potrivit news.ro.

Guardiola spune că este bucuros că audierea privind cele 115 acuzaţii împotriva celor de la City va începe luni.

City a fost acuzată şi trimisă la o comisie independentă în februarie 2023, în urma unei investigaţii de patru ani. Se presupune că City a încălcat regulile financiare ale Premier League între 2009 şi 2018.

Reclamă
Reclamă

City neagă ferm toate acuzaţiile.

Javier Tebas, preşedintele La Liga din Spania, este un critic îndelungat al lui City, deţinut de City Football Group, susţinut de autorităţile din Abu Dhabi, şi i-a acuzat în repetate rânduri – împreună cu PSG, susţinut de Qatar – de a fi un club de stat şi de „dopaj financiar”.

Tebas spune că a vorbit cu multe cluburi din Premier League şi crede că acestea doresc să-i vadă pe actualii campioni pedepsiţi.

Reclamă

„Am vorbit cu multe cluburi din Premier League şi majoritatea înţeleg că City ar trebui să fie sancţionată”, a declarat el, citat de ziarul spaniol Mundo Deportivo.

Răspunzând la aceste comentarii vineri, fostul şef al Barcelonei, Guardiola, a spus: „Pentru prima dată sunt de acord cu Tebas. Toate echipele din Premier League doresc ca noi să fim sancţionaţi, asta este sigur. Dar de aceea îi spun domnului Tebas şi echipelor din Premier League, aşteptaţi comisia independentă. Justiţia există într-o democraţie modernă. Nu este mai simplu decât atât. Nu ştiu dacă el este avocat sau restul echipelor din Premier League sunt avocaţi, aşa că cer asta. Noi credem că nu am făcut nimic greşit”.

Anunţat ca fiind „procesul secolului” în sport, se aşteaptă să dureze 10 săptămâni – cu un verdict probabil la începutul anului 2025.

Premier League a acuzat, de asemenea, campionii în exerciţiu că nu au cooperat cu ancheta sa.

Când a început ancheta Premier League, City a declarat că acuzaţiile erau „complet false” şi că acuzaţiile publicate iniţial în ziarul german Der Spiegel proveneau din „piratarea ilegală şi publicarea în afara contextului a e-mailurilor celor de la City”.

Dacă va fi găsit vinovat de cele mai grave acuzaţii, clubul Manchester City ar putea primi o deducere de puncte suficient de gravă pentru a-l condamna la retrogradare – sau chiar expulzare – din Premier League.

City a câştigat opt titluri de campion, mai multe cupe şi Liga Campionilor de la preluarea lor de către autorităţile din Abu Dhabi în 2008.

„Începe în curând şi sper să se termine în curând”, a spus Guardiola despre audiere. „Un grup independent va decide şi aştept cu nerăbdare decizia. Sunt fericit că începe luni. Ştiu că vor fi mai multe zvonuri, noi specialişti despre sentinţe. Vom vedea. Ştiu ce aşteaptă oamenii, la ce se aşteaptă, ştiu, ce am citit de foarte mulţi ani. Toată lumea este nevinovată până când vinovăţia este dovedită. Aşa că vom vedea”, a subliniat Guardiola.

Reclamă

Ce rezultat va fi la CFR Cluj - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:29

VIDEOReacția lui Charles Leclerc, după ce a obținut pole-position-ul în Marele Premiu al Azerbaidjanului: „E circuitul meu preferat!”

16:00

VIDEOCharles Leclerc, pole-position în Marele Premiu al Azerbaidjanului! Cursa e duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (13:45)

15:42

VideoLando Norris, out din Q1 în Marele Premiu al Azerbaidjanului! Pas greşit în lupta cu Max Verstappen pentru titlul mondial

15:30

VIDEOBenfica – Santa Clara LIVE VIDEO în AntenaPLAY, de la 22:30. Meciul zilei în Liga Portugal

15:10

Marius Şumudică a venit cu pastilele la conferinţa de presă: „Am înnebunit de tot! Astea trei săptămâni m-au doborât”

14:52

„Are mai mult de câştigat” Giovanni Becali a ales între Daniel Bîrligea şi Louis Munteanu! Marea dilemă a impresarului

1 VIDEOJoshua Durksen a câştigat sprintul din Formula 2 de la Baku, LIVE în AntenaPLAY! Cursa principală e duminică (10:35) 2 „E absolut de neînţeles” Scoţienii l-au criticat dur pe antrenorul lui Rangers după ce au aflat decizia lui Ianis Hagi! 3 Aston Martin se transformă în “Red Bull 2.0”. Opinia lui Adrian Georgescu 4 Dinamo – Unirea Slobozia 1-0. Cîrjan a adus victoria echipei lui Kopic. „Câinii” au ajuns pe locul 3 în Liga 1! 5 Un jucător de la naţională e OUT în mandatul lui Mircea Lucescu! Ce i-a transmis selecţionerul României 6 FotoDavid Beckham, prezent la înmormântarea lui Sven-Goran Eriksson! Fostul mare antrenor, condus pe ultimul drum de 600 de oameni
Citește și