Închide meniul

Miriam Bulgaru, salt impresionant în clasament după succesul de la Ţiriac Foundation Trophy! Ce loc ocupă

Viviana Moraru Publicat: 16 septembrie 2024, 12:12

Reclamă
Miriam Bulgaru, salt impresionant în clasament după succesul de la Ţiriac Foundation Trophy! Ce loc ocupă

Miriam Bulgaru, salt impresionant în clasament după succesul de la Ţiriac Foundation Trophy

Miriam Bulgaru, în timpul unui meci/ Profimedia

Miriam Bulgaru a făcut un salt impresionant în clasament, după succesul înregistrat la Ţiriac Foundation Trophy. Românca de 25 de ani a triumfat la Bucureşti şi a urcat 24 de poziţii în ierarhia WTA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătoarea română cel mai bine clasată în topul WTA dat publicităţii luni este Sorana Cîrstea, care a urcat de pe locul 65 pe 63, cu 953 puncte.

Miriam Bulgaru, salt impresionant în clasament după succesul de la Ţiriac Foundation Trophy

Miriam Bulgaru, care a câştigat turneul de la Bucureşti, Ţiriac Foundation Trophy, a intrat în Top 200, după o urcare de 24 de locuri şi este pe 178, cu 416 puncte.

În clasamentul WTA de luni, a doua româncă este Jaqueline Cristian, care a coborât de pe locul 74 pe 80, cu 858 puncte. Ana Bogdan a coborât de pe locul 93 pe 95, cu 772 puncte.

Gabriela Ruse, care a ajuns pe tabloul principal la Korea Open, a coborât de pe locul 100 pe 101, cu 718 puncte. Irina Begu se menţine pe locul 107, cu 683 puncte. În Top 200 se mai află Anca Todoni, care a coborât 5 locuri şi este pe 137, cu 540 puncte.

Reclamă
Reclamă

Simona Halep a urcat trei locuri şi este pe 1132, cu 11 puncte.

Lider incontestabil este în continuare poloneza Iga Swiatek, cu 10.885 de puncte. Pe locul doi se află Aryna Sabalenka, cu 8.716 puncte. Sportiva americană Jessica Pegula este pe locul 3, cu 6.220 puncte.

Miriam Bulgaru a câștigat turneul Țiriac Foundation Trophy

Jucătoarea română de tenis Miriam Bulgaru a câştigat turneul Ţiriac Foundation Trophy (WTA 125), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari şi găzduit de Centrul Naţional de Tenis, duminică, după ce a învins-o în finală pe Kathinka von Deichmann (Liechtenstein), cu 6-3, 1-6, 6-4.

Reclamă

Bulgaru a obţinut cel mai important trofeu al carierei sub privirile lui Ion Ţiriac, ale Simonei Halep, Soranei Cîrstea, dar şi ale Nadiei Comăneci.

Bulgaru (25 ani, 202 WTA) a obţinut victoria după mai bine de două ore de joc (2 h 04 min), notează agerpres.ro.

”Ce zi pentru mine, pentru noi. V-am făcut o bucurie, dar şi voi mi-aţi făcut mie una, venind în număr aşa de mare. Am simţit energia spectatorilor, dar şi susţinerea foştilor şi actualilor sportivi, fără de care nu aş fi putut câştiga. Vă mulţumesc tuturor, vă iubesc!”, a afirmat Bulgaru la primirea trofeului, din partea Simonei Halep.

Fiecare jucătoare a dominat câte un set, dar în decisiv a fost echilibru, chiar dacă Bulgaru a început mai bine, cu 2-0. Von Deichmann a revenit şi a egalat, dar a fost mereu în urma româncei, care a reuşit să încheie cu break.

Von Deichmann s-a ales cu un cec de 8.000 de dolari şi 81 de puncte WTA, iar Bulgaru a fost recompensată cu un cec de 15.000 de dolari şi cu 125 de puncte WTA.

Reclamă

Cine va câştiga Liga Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:30

Federaţia Română de Handbal a anunţat lotul României pentru cele două amicale cu Ungaria

11:58

A murit Salvatore „Toto” Schillaci! Eroul Italiei de la Mondialul din 1990 avea 59 de ani

11:42

Daniele de Rossi a fost dat afară de la Roma! Cutremur de proporţii în Serie A

11:29

„Aici trebuie să suferi!” Carlo Ancelotti, după Real Madrid – Stuttgart 3-1! Despre Endrick: „S-a dovedit a fi foarte curajos”

10:45

Răzvan Oaidă a semnat cu Universitatea Cluj! Lovitura dată de echipa lui Sabău

10:17

Ioan Ovidiu Sabău a vorbit despre titlu, după ce Universitatea Cluj a câştigat în Giuleşti

1 FotoO vedetă din Australia a trăit un şoc în România: „A fost nebunesc!”. Dezvăluirile logodnicei portarului de la Rapid 2 VIDEOAl Hilal, victorie la scor în Liga Campionilor Asiei! Cancelo şi Milincovic-Savic au făcut show în AntenaPLAY! Rezultatele zilei 3 Harry Kane, „poker” în Bayern – Dinamo Zagreb 9-2. Mbappe a marcat pentru Real Madrid. AC Milan – Liverpool 1-3, derby-ul Ligii! 4 Gigi Becali a dat o lovitură uriaşă pentru piaţa transferurilor: „Este unul dintre cei mai buni!” Anunţul lui Adrian Mutu 5 De ce zboară mașinile McLaren. Analiza lui Adrian Georgescu 6 Marius Şumudică şi-a făcut praf jucătorii după Rapid – U Cluj 0-2 şi a anunţat măsuri drastice: „E strigător la cer”
Citește și