Închide meniul

Kenan Yildiz, execuţie fabuloasă la primul gol al noului sezon din Champions League! L-a depăşit pe Del Piero în Juventus – PSV

Publicat: 17 septembrie 2024, 21:10

Reclamă
Kenan Yildiz, execuţie fabuloasă la primul gol al noului sezon din Champions League! L-a depăşit pe Del Piero în Juventus – PSV

Kenan Yildiz, execuţie fabuloasă la primul gol al noului sezon din Champions League

Kenan Yildiz, după ce a marcat în Juventus - PSV / Profimediaimages

Kenan Yildiz a avut o execuţie fabuloasă la primul gol al noului sezon din UEFA Champions League. Atacantul turc a marcat în startul meciului Juventus – PSV şi a intrat în istoria clubului din Serie A.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De 20 de minute a avut nevoie jucătorul de 19 ani pentru a înscrie o „bijuterie” de gol pe Allianz Stadium. Prima lui reuşită în Liga Campionilor a fost una de senzaţie.

Kenan Yildiz, execuţie fabuloasă la primul gol al noului sezon din Champions League

Fotbalistul adus gratis de la Bayern, în urmă cu doi ani, a fost titularizat de Thiago Motta. Yildiz a primit mingea în flancul stâng şi nu a mai putut fi oprit. L-a driblat pe Ledezma şi a şutat în stilul lui Alessandro Del Piero. A trimis mingea perfect, la colţul lung. Balonul a atins bara laterală, aproape de vinclu, şi a intrat în plasă.

A fost un gol istoric – primul marcat în noul format al Champions League. Yildiz a reuşit să stabilească şi un nou record pentru Juventus. L-a depăşit chiar pe Del Piero.

La 19 ani şi 136 de zile, atacantul turc a devenit cel mai tânăr marcator al lui Juventus în Liga Campionilor. Precedentul record îi aparţinea lui Del Piero, care marca la 20 de ani şi 308 zile împotriva Borussiei Dortmund.

Reclamă
Reclamă

Yildiz a marcat la debut în Serie A, Cupa Italiei şi UEFA Champions League. Cota lui de piaţă a ajuns deja la 30 de milioane de euro.

Reclamă

Kenan Yildiz s-a şi bucurat în stilul lui Alessandro Del Piero, după ce a marcat în meciul cu PSV.

Programul serii din Champions League:

  • Juventus – PSV 3-1
  • Young Boys – Aston Villa 1-3
  • AC Milan – Liverpool, 22:00
  • Bayern – Dinamo Zagreb, 22:00
  • Real Madrid – Stuttgart, 22:00
  • Sporting – Lille, 22:00

Noul format al UEFA Champions League

Din acest sezon, UEFA a pregătit un format nou. Fără grupe, cele 36 de echipe vor fi împărţite în patru urne valorice, în funcţie de coeficientul UEFA. Fiecare echipă va juca două meciuri cu câte două echipe din fiecare urnă valorică. Astfel, fiecare echipă va întâlni opt formaţii toamna aceasta. În această fază a competiţiei, echipele din aceeaşi ţară nu se pot întâlni.

UEFA a folosit un computer pentru a stabili meciurile din grupa principală din Champions League. Primele opt echipe se vor califica în optimile de finală, în timp ce ocupantele locurilor 9-24 vor juca un tur de calificare. Formaţiile care vor încheia sub locul 24 for fi eliminate din competiţie şi nu vor ajunge nici măcar în Europa League.

Din acest sezon vom avea meciuri din UEFA Champions League şi în luna ianuarie. Finala va avea loc pe 31 mai 2025, pe Allianz Arena.

Reclamă

Cine va câştiga Liga Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:15 18 sept.

Bayern, victorie istorică cu Dinamo Zagreb! Harry Kane, „poker” de senzaţie în „măcelul” de la Munchen

23:36

Kylian Mbappe, primul gol în Champions League pentru Real Madrid! A ajuns la cifre fabuloase: „E doar începutul!”

23:20

Harry Kane, „poker” în Bayern – Dinamo Zagreb 9-2. Mbappe a marcat pentru Real Madrid. AC Milan – Liverpool 1-3, derby-ul Ligii!

22:55

Fază controversată în Bayern – Dinamo Zagreb! Arbitrul le-a anulat bavarezilor un gol cu VAR, dar a acordat imediat penalty

22:31

Aston Villa a dat recital în primul meci de Champions League, după 41 de ani! „Coşmarul” României de la EURO a fost omul meciului

21:47

VIDEOHelmut Marko a dat vina pe Carlos Sainz, după accidentul cu Sergio Perez! Ce urmează la Red Bull, înainte de MP din Singapore

1 VIDEOAl Hilal, victorie la scor în Liga Campionilor Asiei! Cancelo şi Milincovic-Savic au făcut show în AntenaPLAY! Rezultatele zilei 2 FotoO vedetă din Australia a trăit un şoc în România: „A fost nebunesc!”. Dezvăluirile logodnicei portarului de la Rapid 3 Gigi Becali a dat o lovitură uriaşă pentru piaţa transferurilor: „Este unul dintre cei mai buni!” Anunţul lui Adrian Mutu 4 „O ruşine” Marius Şumudică şi-a făcut praf jucătorii după înfrângerea cu U Cluj: „Nu accept aşa ceva”! Le-a cerut scuze fanilor 5 Marius Şumudică şi-a făcut praf jucătorii după Rapid – U Cluj 0-2 şi a anunţat măsuri drastice: „E strigător la cer” 6 De ce zboară mașinile McLaren. Analiza lui Adrian Georgescu
Citește și