Închide meniul

Oleksandr Usyk a fost eliberat, după ce a fost reţinut şi încătuşat pe un aeroport din Polonia: „A fost o neînţelegere!”

Publicat: 18 septembrie 2024, 11:00 / Actualizat: 18 septembrie 2024, 13:43

Reclamă
Oleksandr Usyk a fost eliberat, după ce a fost reţinut şi încătuşat pe un aeroport din Polonia: „A fost o neînţelegere!

Oleksandr Usyk a fost eliberat, după ce a fost încătuşat pe un aeroport din Polonia

Colaj Twittter

Oleksandr Usyk a fost eliberat, după ce a fost încătuşat pe un aeroport din Polonia. Campionul mondial la categoria grea, Oleksandr Usyk, a fost reţinut de forţele de ordine la aeroportul din Cracovia, a declarat miercuri preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, precizând că între timp sportivul a fost eliberat, potrivit Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Am fost indignat de această atitudine faţă de cetăţeanul şi campionul nostru”, a declarat Zelenski pe aplicaţia de mesagerie Telegram. „Campionul nostru a fost eliberat şi nimeni nu îl mai reţine”.

Oleksandr Usyk a fost eliberat, după ce a fost încătuşat pe un aeroport din Polonia

Încă nu se ştie de ce Usyk, în vârstă de 37 de ani, a fost reţinut. Campionul WBC, WBO şi WBA, care a câştigat, de asemenea, aurul la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, este considerat un erou naţional, el sprijinind eforturile de război ale Kievului. „Prieteni, totul este bine„, a anunţat Usyk într-o postare pe Instagram. „A fost o neînţelegere care a fost rezolvată rapid. Mulţumesc tuturor celor care au fost îngrijoraţi”. El a adăugat: „Respect pentru ofiţerii polonezi de aplicare a legii care îşi îndeplinesc îndatoririle indiferent de înălţime, greutate, anvergura braţelor şi titluri”.

Ministrul ucrainean de externe, Andrii Sybiha, a precizat pe X că ministerul său va contacta ministerul polonez de externe, deoarece consideră detenţia „disproporţionată şi inacceptabilă în raport cu campionul”.

TVP Info polonez, un canal de ştiri de televiziune administrat de radiodifuzorul de stat TVP, a publicat în social media un videoclip care arată poliţişti polonezi care îl plimbă pe Usyk încătuşat prin ceea ce pare a fi un aeroport, scrie news.ro.

Reclamă
Reclamă

Usyk l-a învins pe Tyson Fury în luna mai şi a devenit campion mondial incontestabil la categoria grea într-un meci palpitant la Kingdom Arena din Riad.

Reclamă

Ucraineanul în vârstă de 37 de ani este primul boxer care deţine toate cele patru centuri majore la categoria grea în acelaşi timp şi primul campion incontestabil de la sfârşitul dominaţiei lui Lennox Lewis în aprilie 2000.

Fondul de caritate al lui Usyk, Usyk Foundation, ajută forţele de la Kiev în războiul pe care Rusia l-a declanşat cu o invazie la scară largă împotriva Ucrainei în 2022. Acesta cumpără, printre altele, ambulanţe şi livrează ajutoare umanitare pe linia frontului.

Soţia lui Usyk, Ekaterina Usyk, care a postat o fotografie neclară a soţului ei înconjurat de ofiţeri în uniformă, a declarat într-o postare pe Instagram în limba engleză că este recunoscătoare că soţul ei a fost eliberat după o neînţelegere.

Reclamă
Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:02

Anunţul făcut de Zeljko Kopic înainte de Oţelul – Dinamo

13:48

„Este haos!” Dinu Gheorghe a pulverizat proiectul lui Dan Şucu la Rapid: „Ce să facă şi Marius Şumudică?!”

13:16

Stefano Pioli e noul antrenor al lui Cristiano Ronaldo, la Al-Nassr. Vine să ia Liga Campionilor Asiei, în AntenaPLAY

13:00

LIVE VIDEOUlsan – Kawasaki se joacă ACUM în AntenaPLAY, în Liga Campionilor Asiei. Shanghai Port – Johor (15:00)

12:30

Federaţia Română de Handbal a anunţat lotul României pentru cele două amicale cu Ungaria

11:58

A murit Salvatore „Toto” Schillaci! Eroul Italiei de la Mondialul din 1990 avea 59 de ani

1 FotoO vedetă din Australia a trăit un şoc în România: „A fost nebunesc!”. Dezvăluirile logodnicei portarului de la Rapid 2 Harry Kane, „poker” în Bayern – Dinamo Zagreb 9-2. Mbappe a marcat pentru Real Madrid. AC Milan – Liverpool 1-3, derby-ul Ligii! 3 Gigi Becali a dat o lovitură uriaşă pentru piaţa transferurilor: „Este unul dintre cei mai buni!” Anunţul lui Adrian Mutu 4 De ce zboară mașinile McLaren. Analiza lui Adrian Georgescu 5 Christian Horner, despre accidentul de coşmar al lui Sergio Perez de la Baku: „E foarte dezamăgitor! Ne-a distrus cursa!” 6 Marius Şumudică şi-a făcut praf jucătorii după Rapid – U Cluj 0-2 şi a anunţat măsuri drastice: „E strigător la cer”
Citește și