Închide meniul

Pep Guardiola, reacție fermă după greva anunțată de jucători: „Sunt singurii care pot schimba ceva!”

Viviana Moraru Publicat: 21 septembrie 2024, 9:35

Reclamă
Pep Guardiola, reacție fermă după greva anunțată de jucători: Sunt singurii care pot schimba ceva!”

Pep Guardiola, reacție fermă după greva anunțată de jucători

Pep Guardiola/ Profimedia

Pep Guardiola a oferit o reacție fermă, după greva anunțată de jucători. Managerul lui Manchester City a afirmat că dacă se doreşte reducerea numărului de meciuri, atunci iniţiativa trebuie să vină din partea jucătorilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Sunt convins că, dacă ceva trebuie să se schimbe, iniţiativa trebuie să vină de la jucători”, a declarat Pep Guardiola, întrebat despre programele din ce în ce mai aglomerate din fotbalul profesionist.

Pep Guardiola, reacție fermă după greva anunțată de jucători

Mijlocaşul său spaniol Rodri dar şi Jules Kounde de la FC Barcelona au făcut aluzie la ameninţarea unei greve a fotbaliştilor ca răspuns la numărul tot mai mare de meciuri. „Ei sunt singurii care pot schimba ceva în organizaţie, care se pot exprima”, a răspuns Guardiola, întrebat despre luările de poziţie recente ale jucătorilor.

Această afacere se poate face fără antrenori, directori sportivi, presă şi proprietari, dar fără jucători nu poţi juca. Singurii care au puterea să facă asta sunt ei”, a adăugat spaniolul, conform news.ro.

Spre exemplu, Manchester City ar putea juca până la 76 de meciuri în sezonul 2024-2025 dacă va câştiga Liga Campionilor, al cărei nou format include două meciuri suplimentare, şi Cupa Mondială a Cluburilor din vara viitoare din Statele Unite. Această cifră nu include meciurile jucate de internaţionali pentru echipele lor naţionale.

Reclamă
Reclamă

Federaţia Internaţională a Sindicatelor Fotbaliştilor (Fifpro) estimează că un jucător nu ar trebui să joace mai mult de 50 sau 60 de meciuri pe sezon, în funcţie de vârsta sa.

Mai mulţi antrenori s-au făcut recent ecoul îngrijorărilor jucătorilor, printre care Carlo Ancelotti, Didier Deschamps şi Vincent Kompany, tehnicianul lui Bayern Munchen, care a cerut un număr maxim de meciuri care să fie jucate într-un an.

În ceea ce priveşte (numărul de) meciuri, este prea mult”, a declarat vineri antrenorul echipei Chelsea, Enzo Maresca. „Nu cred că îi protejăm pe jucători”, a adăugat el.

Reclamă

Singurii care pot face ceva sunt jucătorii şi noi îi putem ajuta. În ultimele două săptămâni, unii dintre ei au încercat să explice ce gândesc. Este un bun punct de plecare”, a declarat Maresca, a cărui echipă urmează să participe şi la viitoarea Cupă Mondială a Cluburilor.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:25

Daniel Bîrligea, în extaz după ce a marcat primul său gol la FCSB: „Asta am vrut să arăt!”. Cui a dedicat victoria

0:21

Darius Olaru, prima reacţie după „dubla” de vis din FCSB – RFS 4-1: „Era cel mai uşor meci!” Mesaj pentru Ştefănescu şi Bîrligea

0:09

„Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali

23:55 26 sept.

Cum arată clasamentul din grupa de Europa League, după prima etapă! FCSB, peste favoritele competiţiei

23:50 26 sept.

Tottenham, victorie clară cu Qarabag, după ce Drăguşin a fost eliminat! Ajax a făcut spectacol cu Beşiktaş! Rezultatele serii

23:45 26 sept.

Darius Olaru, dublă de senzaţie în FCSB – RFS! Florin Tănase i-a dat un assist genial căpitanului roş-albaştrilor

1 FotoMihaela Cambei, uimită de gestul uriaş al lui Ion Ţiriac! Răsturnare de situaţie: „Era vorba de David Popovici” 2 FotoAdelina Chivu, anunţ despre revenirea lui Cristi Chivu în fotbalul românesc: „Crezi că mai înţelege ceva de aici?” 3 FCSB – RFS 4-1. FCSB a dat recital la debutul în grupa principală din Europa League. Darius Olaru, „dublă” spectaculoasă! 4 FotoLewis Hamilton şi-a ales favoritul dintre Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo: „La finalul zilei sunt fanul lui” 5 Program prelungit şi trasee modificate pentru mai multe linii STB, pentru meciul FCSB – RFS. Anunţul făcut 6 Prima reacţie a lui Răzvan Lucescu, după Galatasaray – PAOK 3-1: „Am luat două goluri din cauza naivităţii”
Citește și