Închide meniul

Tragedie în lumea ciclismului! Muriel Furrer a murit la doar 18 ani! Căzătura de la mondiale i-a fost fatală

Alex Ioniță Publicat: 27 septembrie 2024, 16:52

Reclamă
Tragedie în lumea ciclismului! Muriel Furrer a murit la doar 18 ani! Căzătura de la mondiale i-a fost fatală

Tragedie în lumea ciclismului!

Foto: Facebook / UCI

A avut loc o tragedie în lumea ciclismului! Sportiva Muriel Furrer a murit la doar 18 ani, în spital, unde a ajuns din cauza unei căzături de la mondiale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Muriel Furrer a suferit o căzătură teribilă în timpul unei curse pe șosea, rezervată junioarelor, care s-a desfășurat joi, în cadrul Campionatelor Mondiale din Zurich, Elveția.

Tragedie în lumea ciclismului!

Sportiva a fost apoi transportată de urgență la spital, cu un elicopter, iar diagnosticul primit a fost acela de traumatism cranian grav.

Doctorii nu au reușit însă să o salveze pe Muriel Furrer, care s-a stins din viață la vârsta de doar 18 ani, în cursul zilei de vineri, la o zi de la cumplitul accident.

Uniunea Ciclistă Internațională a publicat un comunicat prin care a confirmat tragica veste:

Reclamă
Reclamă

„Cu multă tristețe, Uniunea Ciclistă Internațională și Comitetul Organizatorilor de la UCI and Para-cycling Road World Championships din Zurich, Elveția, anunță că astăzi a fost primită tragica veste a morții tinerei cicliste din Elveția, Muriel Furrer.

Ca urmare a acestui deces, lumea ciclismului a pierdut o ciclistă care avea în față un viitor strălucit.

Ciclista de 18 ani a suferit o căzătură dură ieri, 26 septembrie, în timpul unei curse pe șosea de junioare și a suferit un traumatism serios. Mai apoi a fost transportată la spital în condiție critică”, au notat oficialii, citați de as.com.

Reclamă

Murriel Furrer s-a stins la Spitalul Universitar din Zurich.

Potrivit sursei menționate anterior, organizatorii competiției au anunțat faptul că familia acesteia își dorește să nu fie contactată într-un astfel de moment dureros.

Muriel Furrer a fost una dintre cele mai promițătoare cicliste din noua generație a Elveției. În acest an, a terminat pe locul al 2-lea în campionatul de juniori al țării, la probele de distanță lungă și contra timp.

Lumea ciclismului a mai fost zguduită de un deces, în luna august

Tragedie în lumea sporturilor, după ce un campion la ciclism a murit la doar 23 de ani. Tijl De Decker a suferit un teribil accident la un antrenament, accident care în cele din urmă i-a fost fatal.

Tijl De Decker era un ciclist cu un potenţial uriaş, după ce în acest an a câştigat Paris-Roubaix, competiţie destinată tinerilor cicilişti.

Tijl De Decker a suferit accidentul tragic la un antrenament. Echipa sa, Lotto Dsttny nu a oferit prea multe detalii la vremea respectivă despre starea tânărului, confirmând însă faptul că acesta se afla în stare gravă, internat la spital.

„Nu putem să oferim, pentru moment, un update despre starea ciclistului nostru, Tijl De Decker. El a suferit un accident grav, dar nu putem în acest moment să oferim multe detalii despre starea lui. Tot ce putem să confirmăm e că acesta se află în comă indusă. Tijl beneficiază de cea mai bună îngrijire, la spitalul universitar din Antwerp”, au anunţat oficialii de la Lotto Dstny.

După ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale, De Decker a murit astăzi, în spital. Vestea morţii sale a fost confirmată tot de oficialii echipei sale.

„Cu o profundă durere, vă anunţăm că Tijl De Decker a încetat din viaţă. Echipa are inima frântă de această veste şi transmite toată dragostea şi gândurile bune către familia lui Tijl în aceste momente incredibil de grele”, au mai anunţat cei de la Lotto Dstny.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:38

Petrolul – Hermannstadt 4-1! „Lupii” lui Mehmet Topal au făcut spectacol! Mihnea Rădulescu, „dublă” de senzație

20:37

VideoNicolae Stanciu şi-a amintit ce greu i-a fost când a început fotbalul: „Nu aveam echipamente, mergeam cu haine normale!”

20:25

Al Ahly – Zamalek, 21:00, LIVE VIDEO. Supercupa CAF este în direct în AntenaPLAY. Echipele de start

20:17

Iulian Teodosiu a câştigat Cupa României la sabie. În competiţia feminină s-a impus Sabina Martiş

20:07

FotoAlexandru Mățan, discurs la Casa Albă! Imagine de la pupitru, cu românul care face spectacol în MLS

19:31

„El ştie ce presiune e pe el!” Dan Petrescu, reacţie după ce Louis Munteanu a petrecut toată noaptea în club

1 FotoMihaela Cambei, uimită de gestul uriaş al lui Ion Ţiriac! Răsturnare de situaţie: „Era vorba de David Popovici” 2 FotoAdelina Chivu, anunţ despre revenirea lui Cristi Chivu în fotbalul românesc: „Crezi că mai înţelege ceva de aici?” 3 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 4 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 5 FCSB – RFS 4-1. FCSB a dat recital la debutul în grupa principală din Europa League. Darius Olaru, „dublă” spectaculoasă! 6 Tottenham, victorie clară cu Qarabag, după ce Drăguşin a fost eliminat! Ajax a făcut spectacol cu Beşiktaş! Rezultatele serii
Citește și