Închide meniul

Iga Swiatek a anunţat despărţirea de antrenorul care a adus-o pe locul 1 mondial

Antena Sport Publicat: 4 octombrie 2024, 11:51 / Actualizat: 4 octombrie 2024, 14:19

Reclamă
Iga Swiatek a anunţat despărţirea de antrenorul care a adus-o pe locul 1 mondial

Iga Swiatek a anunţat despărţirea de antrenorul care a adus-o pe locul 1 mondial

Iga Swiatek, în timpul unui meci - Getty Images

Iga Swiatek a anunţat despărţirea de antrenorul Tomasz Wiktorowski, cel care a adus-o pe locul 1 mondial şi cel alături de care a câştigat 4 dintre cele 5 turnee de Grand Slam ale carierei. Iga este cea care a făcut anunţul pe reţelele de socializare. Cei doi lucrau împreună din 2021, anul în care poloneza încheia colaborarea cu Piotr Sierzputowski.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Swiatek a explicat că decizia a venit după dorinţa antrenorului de a fi alături de familia sa, dar există şi scenariul propus în Polonia care ar avea legătură cu rezultatele slabe din ultimul timp înregistrate de Iga, la Wimbledon, Jocurile Olimpice şi US Open.

Iga Swiatek a anunţat despărţirea de antrenorul care a adus-o pe locul 1 mondial

„După 3 ani de performanţe grozave, eu şi Tomasz Wiktorowski am decis să ne depărţim. Vreau să încep prin a-i mulţumi şi a-i transmite cât de mult am apreciat această colaborare.

Antrenorul Wiktorowski a venit în echipa mea în 2021, când aveam nevoie ca de aer de o schimbare şi de un aer proaspăt în jocul meu. Experienţa lui şi modul strategic în care vede tenisul m-a auntat să ajung unde nici nu visam când am început această colaborare.

Obiectivul nostru a fost să devin numărul unu mondial, încă de la început, el fiind primul care a spus că acest ţel este unul tangibil. A ţintit foarte sus, am mers împreună la fiecare turneu cu scopul de a câştiga. Am câştigat împreună o mulţime de competiţii, inclusiv 4 Grand Slam-uri.

Reclamă
Reclamă

Îţi mulţumesc şi îţi doresc tot binele din lume. Ştiu că ai nevoie de odihnă după aceşti trei ani de muncă teribilă, în care m-ai însoţit peste tot în lume. Acum vei avea parte de mult visatul timp alături de familie şi apropiaţi”, a fost mesajul liderului mondial, Iga Swiatek.

Iga Swiatek s-a retras de la China Open

Swiatek s-a retras recent de la China Open, unde era campioană en-titre, invocând motive personale. Ea a confirmat în postarea sa că este în plin proces de angajare a unui nou antrenor. Brad Gilbert, fostul antrenor al lui Coco Gauff, este o variantă pentru Iga.

„Ca urmare a acestei schimbări importante în echipa mea, îmi acord câteva săptămâni pentru a începe o cooperare cu un nou antrenor „, a scris ea. „Sunt în mijlocul primelor discuţii cu antrenori din străinătate (non-polonezi), deoarece sunt pregătită pentru următorul pas din cariera mea. Vă voi anunţa când voi lua o decizie”.

Reclamă
Reclamă

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:02

Denis Alibec l-a certat din nou pe un coechipier chiar pe teren! Motivul pentru care atacantul Farului a fost scos din sărite

22:55

Farul – Dinamo 1-1. „Câinii” au urcat pe podium. Cătălin Cîrjan şi Grigoryan, marcatorii partidei. Constănţenii au avut şi o bară

22:30

LIVE VIDEORio Ave – Famalicao e ACUM în AntenaPLAY (22:15). Porto – Braga (duminică, 22:30) e meciul etapei a 8-a din Liga Portugal

22:14

Decizia luată de patronul lui PAOK, Ivan Savvidis, după ce echipa antrenată de Răzvan Lucescu a fost învinsă de FCSB!

21:56

„Săracul tot repeta obsesiv” Mihai Stoica, despre starea lui Mihai Lixandru după accidentarea din PAOK – FCSB: „Era marcat”

21:48

Gigi Becali, show şi la revenirea în ţară, după ce FCSB a învins-o pe PAOK: „Văd mai bine fotbalul ca Mircea şi Răzvan Lucescu”

1 PAOK – FCSB 0-1! Victorie uriaşă pentru campioana României în faţa echipei lui Răzvan Lucescu. Bîrligea, eroul de la Salonic 2 „Nu e un secret salariul lui!” Cum a fost convins Gabi Torje să semneze cu Muscelul Câmpulung: „Mai poate să joace 2-3 ani” 3 Simona Halep a fost eliminată de la Hong Kong de Anna Blinkova! Înfrângere în două seturi pentru româncă 4 Kylian Mbappe, meci de coşmar în Champions League! Nota primită după contraperformanţă uimitoare din Lille – Real Madrid 1-0 5 FotoPrin ce a putut trece soţia lui Nicolae Dică în timpul unui meci. Dezvăluiri teribile: „Fetiţa a început să plângă” 6 Simona Halep a suferit la Hong Kong una dintre cele mai dure înfrângeri ale carierei! De când nu a mai păţit „Simo” aşa ceva
Citește și