Închide meniul
Foto

Primele imagini cu Joan Laporta, preşedintele celor de la FC Barcelona, în România: „Îmi cer scuze că nu ştiu româneşte”

Publicat: 8 octombrie 2024, 19:45 / Actualizat: 8 octombrie 2024, 21:12

Reclamă
Primele imagini cu Joan Laporta, preşedintele celor de la FC Barcelona, în România: „Îmi cer scuze că nu ştiu româneşte”

Joan Laporta a venit în România. Sursa: captură AntenaSport

Joan Laporta a venit în România. Sursa: captură AntenaSport

Primele imagini cu Joan Laporta, preşedintele celor de la FC Barcelona, în România. Laporta a venit în România pentru a deschide o nouă Academie a Barcelonei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Joan Laporta, preşedintele Barcelonei, a fost în centrul atenţiei la ceremonia de deschidere a Academiei Barcelonei în România. (VEZI IMAGINI ÎN GALERIA FOTO)

Primele imagini cu Joan Laporta, preşedintele celor de la FC Barcelona, în România

Este un moment istoric pentru viitorul fotbalului românesc. Joan Laporta a venit la Bucureşti special pentru evenimentul de deschidere a Barca Academy România. Reprezentantul catalanilor de la noi din țară a fost Florin Răducioiu.

Mi-ar fi plăcut foarte mult să vorbesc în română, pentru că mi-ați ajuns la inimă fiecare dintre voi. Îmi cer scuze. Pentru mine este un privilegiu să fiu președintele Barcelonei. În momente ca acesta simți într-adevăr importanța a ce reprezintă Barcelona.

Mulțumesc, Marius, pentru că ai făcut posibil ca azi să inaugurăm prima academie a Barcelonei în România. La fel, fără Florin, acest lucru nu ar fi fost posibil. Florin a avut plăcerea de a vorbi în catalană, m-am simțit fix ca acasă”, a spus Joan Laporta în discursul său.

Reclamă
Reclamă

În lunile august şi septembrie, catalanii au pregătit în Capitală viitorii fotbaliști ai României. Micuţii au fost atrenaţi asemenea ADN-ului catalan de 4 antrenori de La Masia. Activitățile au avut loc pe stadionul Arcul de Triumf. A fost prima activitate de acest fel din ultimii 5 ani. FC Barcelona a organizat ultima tabără în 2019, la baza FCSB din Berceni.

„Cred că România va avea cât de curând un jucător la Barcelona. Cred că în 4-5 ani. Și știți că sunt foarte bun la predicții. Am deja pe cineva în minte”, a declarat Răducioiu la începutul taberei din această vară.

Care este secretul pe care micuții îl pot învăța la Barca Academy România

Florin Răducioiu a vorbit cu oficialii catalani care se află la cârma proiectului din Capitală. Acesta este de părere că secretul Barcelonei este comunicarea. Şcoala de fotbal a FC Barcelona pune mare accent pe discuțiile cu viitorii fotbaliști. Acestea au ca scop să le cunoască adevăratele probleme şi să găsească împreună soluții, pentru a-i încuraja.

Reclamă

Academia Barcelonei din România va avea nu mai puțin de 12 antrenori români. Aceştia au fost pregătiţi în detaliu după baza de principii tactice şi tehnice ale clubului catalan.

„La Barca Academy București, dezvoltăm un proiect complex prin educație. Nu ne dorim doar să formăm sportivi de elită, ci să cultivăm sportivi inteligenți și echilibrați. Prin programele noastre unice de metodologie, inspirate de valorile FC Barcelona, combinăm antrenamentul fizic de înaltă calitate cu dezvoltarea mentală și emoțională. 

Considerăm important ca viitorii campioni să își gestioneze cât mai bine primii bani câștigați din fotbal, de aceea adăugăm ore de educație financiară în curriculum-ul nostru. Astfel, îi ajutăm pe tinerii sportivi să își construiască un viitor sigur și prosper, atât pe terenul de fotbal, cât și în afara acestuia.

Ne concentrăm pe crearea unui mediu unde sportivii învață să fie disciplinați, să gândească strategic și să colaboreze eficient. Credem că adevăratul succes vine din excelența sportivă îmbinată cu o educație solidă și principii morale puternice”, se precizeză pe site-ul oficial al şcolii de fotbal.

Reclamă

Va scoate Marius Şumudică echipa din criză?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:20

Mircea Lucescu, gest uriaş pentru Mihai Lixandru: „Dacă el face asta, nu e o palmă pentru cei de dinainte?!”

23:18

Frances Tiafoe şi-a cerut scuze după ce a înjurat un arbitru de scaun! Mesajul tenismenului american

22:51

EXCLUSIVDenis Alibec a spus care e cel mai mare vis al Generaţiei de Suflet: „O să dăm totul pentru asta”!

22:46

Mihai Stoica, anunţ teribil la FCSB! Titularul care ratează meciurile cu Dinamo, Rangers şi Rapid: „Nu poate interveni!”

22:21

Scene scandaloase cu Gigi Becali şi Mihai Stoica de faţă: „Să-ţi batem copiii! Era o doamnă scuipată din cap până în picioare!”

22:05

Gigi Becali, judecat miercuri de Comisia de Disciplină! FCSB riscă depunctarea! Decizia pe care a luat-o patronul roş-albaştrilor

1 FotoFlorinel Coman şi Ioana Timofeciuc se cunună religios! Soţia vedetei de la Al Gharafa a anunţat când va avea loc evenimentul 2 Jucătorul dorit de Gigi Becali, exclus din lotul lui FCU Craiova! Adrian Mititelu, decizie fermă 3 Probleme pentru Alexandru Mitriţă la echipa naţională! Motivul pentru care a părăsit antrenamentul mai devreme 4 Motivele pentru care Daniel Bîrligea nu a fost convocat la echipa naţională: „Mircea Lucescu a înţeles care e prioritatea!” 5 FotoFlorin Bratu, apariţie rară alături de soţia lui! Cât de frumoasă e Andreea, femeia cu care e căsătorit de mai bine de 20 de ani 6 „Dacă era altul, era dat afară deja!” Reacţia grecilor, după ce Răzvan Lucescu l-a „ameninţat” pe Savvidis cu plecarea de la PAOK
Citește și