Închide meniul

(P) Cum să rezolvi problemele de motivație din jocul de poker

Antena Sport Publicat: 11 octombrie 2024, 14:27

Reclamă
(P) Cum să rezolvi problemele de motivație din jocul de poker

Cum să rezolvi problemele de motivație din jocul de poker

În cazul în care simți că ai o problemă de motivație atunci când joci poker și că ai ajuns la un nivel în care te-ai plafonat, am pregătit pentru tine un ghid menit să te ajute. În poker vei avea întotdeauna provocări, iar plafonarea ar putea fi una dintre ele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În primul rând, este important să înțelegi care sunt motivele ce au dus la această lipsă de motivație. E bine să realizezi sursa problemelor pentru a găsi soluțiile necesare. În general, principalele cauze care duc la lipsa de motivație în poker sunt următoarele:

• Seriile de înfrângeri – O serie mai lungă în care pierzi poate avea un impact destul de puternic, mai ales din punct de vedere emoțional. Indiferent care este nivelul tău, seriile de înfrângeri te pot afecta.
• Oboseala mentală – Pokerul te solicită din punct de vedere mental. E nevoie să iei decizii constant, să îți analizezi adversarii și să îți gestionezi emoțiile. Toate acestea pot duce la o oboseală mentală, iar pe termen lung ai putea avea de suferit ca motivație.
• Lipsa progresului – În cazul în care simți că nu mai progresezi, s-ar putea să apară semnele de îndoială, care ulterior ar duce și la lipsa motivației. Senzația de stagnare nu este ceva plăcut, mai ales când îți dorești să progresezi și vezi că orice ai face nu dă roade.

Acestea sunt principalele cauze care duc la lipsa de motivație pentru cei mai mulți jucători de poker. Dacă te afli în această situație, întreabă-te dacă faci parte din una dintre aceste categorii. După ce ai îndeplinit acest pas, hai să vedem care sunt cele mai importante soluții la care poți să apelezi.

Reclamă
Reclamă

Întreabă-te de ce joci poker

E bine să știi de ce joci poker. Cei mai mulți oameni nu joacă pentru premiile puse în joc. E știut faptul că pokerul este un joc al tuturor, indiferent de clasa socială din care fac parte. Actorii, sportivii și oamenii de afaceri care joacă poker în mod cert nu o fac pentru bani. Au deja destui. O fac pentru distracția generată de acest joc, pentru spiritul de competitivitate pe care îl scoate la suprafață.

În același timp, nici o parte din jucătorii recreaționali pe care îi întâlnești pe site-urile de poker din mediul online nu joacă neapărat pentru bani. Ei vor să se distreze, să se destindă, să se rupă un pic de la viața de zi cu zi. Iar pokerul este un joc care le oferă această posibilitate.

Așadar, dacă simți că ți-ai pierdut motivația, întoarce-te la ceea ce te-a determinat să joci poker. De ce te-a atras acest joc? Foarte probabil, când ai descoperit pokerul nu ți-ai zis că e un joc care îți va aduce bani. Celor mai mulți le place adrenalina pe care le-o oferă și faptul că abilitățile fac diferența.

Reclamă

Stabilește-ți noi obiective

În poker este bine să îți stabilești întotdeauna obiective. Poate că le-ai stabilit când erai pe val și acum nu mai sunt însă la fel de realiste. Nu e nicio problemă, le poți ajusta din mers. Stabilește noi obiective în funcție de nivelul la care te afli în acel moment. Încearcă să faci pași mici pentru a putea progresa și analizează-ți constant rezultatele. Nu uita să privești și imaginea de ansamblu, nu te raporta doar la un moment.

Acceptă fluctuațiile

Fluctuațiile fac parte din viața jucătorilor de poker, indiferent de nivel. Nu înseamnă că, dacă ai înregistrat pierderi, automat ești cel mai slab din lume. La fel cum nu înseamnă nici că, dacă ai obținut victorii, ești cel mai bun jucător. În poker se întâmplă să pierzi, dar și să câștigi. E farmecul jocului. Important este să fii pe plus pe termen lung și să nu uiți să te distrezi. Acceptă variațiile și încearcă să le depășești printr-o gestionare bună a bugetului și prin controlul emoțiilor negative.

Solicită păreri din exterior

Se întâmplă adesea să nu vedem adevăratele cauze ale perioadelor mai puțin faste. Poate că nu suntem obiectivi, poate că suntem prea prinși în jocul nostru și nu ne dăm seama de anumite greșeli pe care le comitem. Din acest motiv, n-ar fi o idee rea să soliciți ajutor din exterior. Poate că ai alți prieteni pasionați de poker care te pot consilia. Sau poți apela la un antrenor de poker ori la un mental coach. În plus, dacă joci poker online, poți apela la diverse softuri dedicate, care să salveze datele tale, oferindu-ți statistici ajutătoare.

Reclamă

Ce rezultat va face România cu Cipru?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:03

Reacția lui Mircea Lucescu, după ce Louis Munteanu a marcat un hattrick în Muntenegru U21 – România U21 2-6

19:53

Au început lucrările pentru noul stadion Dinamo! Când se întorc „câinii” în Ştefan cel Mare

19:51

Mircea Lucescu a dezvăluit cum l-au impresionat jucătorii naţionalei României: „Pe această bază trebuie să construim”

19:33

Video„Nu visăm, acesta e obiectivul” Radu Drăguşin, mesaj ferm înaintea meciurilor naţionalei cu Cipru şi Lituania!

19:07

Louis Munteanu, hat-trick în Muntenegru U21 – România U21 2-6! Atacantul de la CFR Cluj a făcut spectacol

19:01

„Poate fi atât de frustrant”. Lewis Hamilton, despre problemele pe care le-a avut la Mercedes. Cu ce a comparat ultimele sezoane

1 Scoţienii anunţă o mare „durere de cap” cauzată de revenirea lui Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers 2 Gigi Becali e convins că va putea folosi marca Steaua: „N-am schimbat numele. FCSB e Steaua”! Decizia pe care o aşteaptă 3 NEWS ALERTRapid a primit răspunsul final de la FIFA! Ce se întâmplă cu Aaron Boupendza, după „războiul” declanșat de Zamalek 4 „Este la fel de fals ca dinții lui!” Jurgen Klopp, desființat în Germania după ce a revenit în fotbal și a semnat cu Red Bull 5 „Luaţi-o pe asta” Presa din Grecia anunţă că rivalele lui PAOK îl doresc pe Răzvan Lucescu: „Prima alegere” 6 Italia – Belgia 2-2 și Anglia – Grecia 1-2! Spectacol în Nations League! Grecii au produs surpriza. Rezultatele serii
Citește și