Închide meniul
Video

Ion Ţiriac, sfat pentru Simona Halep după ce a văzut-o la Hong Kong: „Dacă asta îşi doreşte, asta să facă”

Alex Masgras Publicat: 12 octombrie 2024, 17:40 / Actualizat: 12 octombrie 2024, 19:04

Reclamă

Ion Ţiriac, sfat pentru Simona Halep după ce a văzut-o la Hong Kong

Ion Ţiriac şi Simona Halep, după ce românca a câştigat ediţia din 2017 a turneului de la Madrid / Profimedia

Ion Ţiriac a avut un sfat pentru Simona Halep după ce a văzut-o pe dubla câştigătoare de Grand Slam la Hong Kong. Românca a revenit în circuitul WTA la începutul lunii octombrie, în cadrul turneului de 125 de puncte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înaintea turneului de la Hong Kong, Halep mai jucase doar două meciuri după revenirea în circuitul WTA, după suspendarea pentru dopaj: la Miami, cu Paula Badosa, şi la Paris, cu McCartney Kessler. La Hong Kong, Halep a obţinut şi prima victorie, după mai bine de doi ani. Ea a învins-o pe Arina Rodionova în primul tur, dar a cedat în faţa Annei Blinkova, în turul secund, scor 2-6, 1-6.

Ion Ţiriac, sfat pentru Simona Halep după ce a văzut-o la Hong Kong: „Dacă asta îşi doreşte, asta să facă”

Ion Ţiriac a vorbit despre revenirea Simonei Halep şi a declarat că românca va avea o misiune extrem de complicată, în încercarea de a reveni în top. Fostul tenismen l-a dat ca exemplu pe Guillermo Vilas, fostul jucător pe care l-a antrenat.

Argentinianul era în mare formă în 1977 şi a decis să îşi ia o vacanţă de două luni după turneul de la Wimbledon din acel an. Revenit în circuit, Villas a avut mari bătăi de cap şi a avut nevoie de aproape un an pentru a reveni la forma iniţială, după cele două luni de vacanţă.

Simona Halep a stat un an şi jumătate suspendată, după care nu s-a putut pregăti aşa cum trebuie din cauza accidentărilor. Ţiriac este de părere că Halep are nevoie de cel puţin 50 de meciuri pe an pentru ca românca să revină aproape de nivelul la care a fost în trecut:

Reclamă
Reclamă

„Eu nu pot să spun direct din experiența mea. După 59 de partide din luna mai până în luna decembrie câștigate, toate turneele câștigate, inclusiv French Open și US Open, un singur meci pierdut de Vilas la Wimbledon în 1977 și a luat două luni de vacanță.

Mai și înota, mai și fugea în acest timp, dar i-a trebuit un an și ceva ca să îl aduc măcar aproape de nivelul la care a fost. Era destul de în vârstă, avea 30 și ceva de ani.

După părerea mea, îți trebuiesc cel puțin 50 de meciuri, cu calificări, cu tot, ca să recapeți forma. Simona, dacă asta își dorește, asta să facă”, a declarat Ion Ţiriac.

Reclamă

Simona Halep, mesaj de patru cuvinte după ce Rafael Nadal și-a anunțat retragerea

Simona Halep a reacționat la o zi după ce Rafael Nadal a transmis că își va încheia cariera glorioasă. Românca a transmis un mesaj scurt, dar prin care și-a exprimat admirația pe care i-o poartă ibericului.

„Mereu un model de urmat (n.r. Forever a role model)”, a transmis Simona Halep, pe Instagram, alături de o fotografie în care este alături de Rafael Nadal.

Fotografia a fost realizată în 2019, la tragerea la sorți a tabloului principal de la Roland Garros. Simona Halep și Rafael Nadal au participa la eveniment, prin prisma faptului că erau campioni en-titre la Grand Slam-ul francez.

Reclamă

Se califică România U21 la EURO?

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:56

FotoÎn Cipru, ca în România! Fanii tricolorilor au luat cu asalt tribunele. Imnul României a răsunat la Larnaca

21:50

LIVE TEXTCipru – România 0-2. Dennis Man şi Valentin Mihăilă au marcat. Start perfect pentru tricolori!

21:40

LIVE SCOREPolonia – Portugalia se joacă ACUM. Lewandowski, duel stelar cu Ronaldo. Meciurile zilei din Nations League

21:35

Nicolae Stanciu l-a egalat pe Adrian Mutu la naţionala României! Performanţa atinsă de căpitanul tricolorilor în meciul cu Cipru

21:13

VideoGică Hagi, ţinut la coadă înainte de Cipru – România! Însoţit de familie, „Regele” a fost asaltat de fani. Imagini rare

21:09

Krim Ljubljana – CSM București 29-31, în Liga Campionilor! Cristina Neagu a impresionat la campioana României

1 Real Madrid, gata să îi „sufle” Barcelonei jucătorul dorit cu insistenţă de Hansi Flick! Gestul făcut de şefii de pe Bernabeu 2 După 7 luni, TAS a publicat motivarea deciziei în cazul Simona Halep. Câţi bani va primi de la ITIA după reducerea suspendării 3 Muntenegru U21 – România U21 2-6! Tricolorii, victorie într-un meci cu miză uriaşă! Louis Munteanu a marcat un hat-trick 4 Gigi Becali l-a găsit pe „noul Florinel Coman” de la FCSB: „Asta e bucuria mea!”. Jucătorul care l-a fascinat pe milionar 5 Dan Şucu s-a convins şi renunţă la cel mai scump transfer al verii! Lovitură de un milion de euro pentru patronul Rapidului 6 FotoLarisa Iordache şi Cristian Chiriţă au anunţat cu artificii sexul bebeluşului lor: „Te așteptăm cu inima plină de bucurie”
Citește și