Închide meniul

Aryna Sabalenka s-a calificat în finala turneului de la Wuhan! A trecut de Coco Gauff, în 3 seturi

Alex Ioniță Publicat: 12 octombrie 2024, 18:04

Reclamă
Aryna Sabalenka s-a calificat în finala turneului de la Wuhan! A trecut de Coco Gauff, în 3 seturi

Aryna Sabalenka s-a calificat în finala turneului de la Wuhan!

Profimedia

Jucătoarea belarusă de tenis Aryna Sabalenka, numărul doi mondial, s-a calificat în finala turneului WTA 1.000 de la Wuhan (China), dotat cu premii totale de 3.221.715 dolari, sâmbătă, după ce a trecut în penultimul act de Coco Gauff (4 WTA), cu 1-6, 6-4, 6-4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Americanca de 20 de ani a comis nu mai puţin de 21 de duble greşeli în acest meci, care au costat-o în cele din urmă.

Aryna Sabalenka s-a calificat în finala turneului de la Wuhan!

Sabalenka şi Gauff sunt acum la egalitate în meciurile directe, 4-4, belarusa luptând acum pentru al treilea său titlu consecutiv la Wuhan, după cele din 2018 şi 2019, notează agerpres.ro.

Pentru belarusă va fi a patra finală WTA 1.000 din acest sezon, în care are ca obiectiv să-l încheie pe primul loc.

În finală la Wuhan, Sabalenka va întâlni o reprezentantă a Chine, pe Qinwen Zheng, numărul şapte mondial, victorioasă în faţa conaţionalei Xinyu Wang (51 WTA) cu 6-3, 6-4.

Reclamă
Reclamă

Marea finală este programată pe data de 13 octombrie, de la ora 12:00, ora României. În opinia specialiștilor, jucătoarea din Belarus este mare favorită la câștigarea trofeului, în fața lui Qinwen Zheng.

Aryna Sabalenka, cu lacrimi în ochi după anunţul retragerii lui Rafael Nadal: „A fost inspiraţia mea”

Aryna Sabalenka a recunoscut că a avut lacrimi în ochi după anunţul retragerii lui Rafael Nadal. Jucătoarea din Belarus se află la Wuhan, acolo unde s-a calificat deja în semifinalele turneului WTA 1000.

Întrebată despre Rafael Nadal, câştigătorul a 22 de titluri de Grand Slam care a anunţat joi că se retrage din tenis după finala Cupei Davis, Sabalenka a recunoscut că anunţul spaniolului a emoţionat-o.

Reclamă

Aryna Sabalenka a urmărit mesajul de peste patru minute al lui Nadal chiar înainte de a intra pe teren şi a recunoscut că a avut lacrimi în ochi în timp ce urmărea imaginile cu marele campion spaniol:

„Chiar am urmărit videoclipul înaintea meciului meu. A fost un videoclip emoţionant. Nu am plâns, dar am avut lacrimi în ochi, Este incredibil ce a realizat în acest sport. Este o inspiraţie pentru noi totţi, pentru noua generaţie şi pentru jucătorii de azi. Este o legendă.

Cum a spus şi el, totul are un început şi un sfârşit. Toţi trecem prin asta. Sunt foarte fericită pentru el, pentru tot ce a realizat. Este un tip muncitor, care a iubit enorm acest sport. A fost foarte frumos să îl urmăresc. A fost inspiraţia mea. Îi doresc tot binele”, a declarat Aryna Sabalenka, citată de welovetennis.fr.

Reclamă

Se califică România U21 la EURO?

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:56

FotoÎn Cipru, ca în România! Fanii tricolorilor au luat cu asalt tribunele. Imnul României a răsunat la Larnaca

21:50

LIVE TEXTCipru – România 0-2. Dennis Man şi Valentin Mihăilă au marcat. Start perfect pentru tricolori!

21:40

LIVE SCOREPolonia – Portugalia se joacă ACUM. Lewandowski, duel stelar cu Ronaldo. Meciurile zilei din Nations League

21:35

Nicolae Stanciu l-a egalat pe Adrian Mutu la naţionala României! Performanţa atinsă de căpitanul tricolorilor în meciul cu Cipru

21:13

VideoGică Hagi, ţinut la coadă înainte de Cipru – România! Însoţit de familie, „Regele” a fost asaltat de fani. Imagini rare

21:09

Krim Ljubljana – CSM București 29-31, în Liga Campionilor! Cristina Neagu a impresionat la campioana României

1 Real Madrid, gata să îi „sufle” Barcelonei jucătorul dorit cu insistenţă de Hansi Flick! Gestul făcut de şefii de pe Bernabeu 2 După 7 luni, TAS a publicat motivarea deciziei în cazul Simona Halep. Câţi bani va primi de la ITIA după reducerea suspendării 3 Muntenegru U21 – România U21 2-6! Tricolorii, victorie într-un meci cu miză uriaşă! Louis Munteanu a marcat un hat-trick 4 Gigi Becali l-a găsit pe „noul Florinel Coman” de la FCSB: „Asta e bucuria mea!”. Jucătorul care l-a fascinat pe milionar 5 Dan Şucu s-a convins şi renunţă la cel mai scump transfer al verii! Lovitură de un milion de euro pentru patronul Rapidului 6 FotoLarisa Iordache şi Cristian Chiriţă au anunţat cu artificii sexul bebeluşului lor: „Te așteptăm cu inima plină de bucurie”
Citește și