Închide meniul

Nicolae Stanciu, după Cipru – România 0-3: „Gândul nostru este la Mondial”! Ce a spus despre Mircea Lucescu

Bogdan Stănescu Publicat: 13 octombrie 2024, 8:32

Reclamă
Nicolae Stanciu, după Cipru – România 0-3: „Gândul nostru este la Mondial! Ce a spus despre Mircea Lucescu

Nicolae Stanciu, după Cipru - România 0-3: "Gândul nostru este la Mondial"

Nicolae Stanciu / AntenaSport

Căpitanul Nicolae Stanciu a spus, după Cipru – România 0-3, că „tricolorii” se gândesc la Campionatul Mondial din 2026. Naţionala nu a mai fost la un Campionat Mondial din perioada Generaţiei de Aur, din 1998, din Franţa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România este lider în grupa ei din UEFA Nations League, cu 9 puncte după 3 etape disputate. Pe locul 2 e Kosovo, cu 6 puncte. Pe 3 e Cipru, cu 3 puncte, iar ultima clasată e Lituania, cu 0 puncte. Câştigarea grupei de Nations League le-ar oferi „tricolorilor” o şansă în plus de a se califica la Campionatul Mondial din 2026. Antena deţine drepturile exclusive de difuzare ale Campionatelor Mondiale din 2026 şi 2030.

Nicolae Stanciu, după Cipru – România 0-3: „Gândul nostru este la Mondial”! Ce a spus despre Mircea Lucescu

S-a simţit extraordinar de bine atmosfera din tribune. Nici nu am simţit că s-a jucat în deplasare! Vreau să le mulţumim că ne-au susţinut. Cred că este devreme acum să vorbim despre calificări. Mai sunt trei meciuri în grupa din  Liga Naţiunilor, în decembrie este tragerea la sorţi. Noi ne pregătim, depinde de noi să-i facem viaţa grea lui Mister, să îi fie greu să aleagă primul unsprezece. Ştiţi şi voi, ştim şi noi că ultimul Mondial la care am participat a fost în 1998 şi ştiţi cât de dificil este să ajungi acolo.

Ştim că este loc de îmbunătăţiri în jocul nostru şi de aceea avem aceste meciuri din Liga Naţiunilor, să ne testăm, să ne ridicăm. Gândul nostru este la Mondial! Ştim că va fi greu, cred că suntem în urna a doua pentru tragerea la sorţi, dar vom vedea în decembrie în ce grupă vom fi”, a spus Nicolae Stanciu după Cipru – România 0-3.

România a învins sâmbătă seara, în deplasare, scor 3-0, echipa Ciprului, în grupa C2 a Ligii Naţiunilor. În primele trei meciuri cu Mircea Lucescu pe bancă, România a obţinut numai victorii.

Reclamă
Reclamă

Mircea Lucescu, vehement înainte de Lituania – România (marţi, 21:45, Antena 1 şi AntenaPLAY): „Poate fi un meci decisiv!”

Mircea Lucescu a fost vehement înainte de meciul Lituania – România. Selecţionerul României a cerut concentrare maximă în prima reacţie avută după victoria obţinută de România cu Cipru, scor 3-0, în UEFA Nations League. „Il Luce” a câştigat toate cele trei meciuri de la revenirea pe banca tricolorilor. Dennis Man, Răzvan Marin şi Radu Drăguşin au înscris la Larnaca.

România a reuşit să marcheze câte trei goluri în toate cele trei partide din această campanie. Pentru tricolori urmează meciul din Lituania, care va fi marţi, de la ora 21:45, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Lucescu este deja cu gândul la meciul cu Lituania, care se va disputa în condiţii diferite şi care poate fi decisiv pentru clasarea pe primul loc.

Reclamă

Băieţii merită felicitări pentru modul în care au interpretat acest joc, pentru modul în care s-au pregătit pentru acest joc. Pentru aceste 3-4 zile, pentru faptul că uşor-uşor încep să joace ceea ce eu îmi doresc şi ceea ce fotbalul românesc a demonstrat de-a lungul anilor… controlam jocul, controlam întâlnirile cu adversari puternici. Nu ne era niciodată frică. Un stil de joc în care construcţia, posesia erau foarte importante.

Ceea ce m-a impresionat pe mine a fost capacitatea lor de a recupera rapid atunci când au pierdut mingea. Asta ţine de însufleţirea cu care joacă, este extrem de important.

„Încep se înţeleagă ce vreau eu”

Încep se înţeleagă ce vreau eu. Sunt jucători talentaţi, trebuie să facem absolut tot ce e posibil să construim un stil de joc valabil pentru calităţile jucătorilor noştri. Asta o putem face. Depinde de încrederea în ei şi în coechipierii lor. A fost un meci cu învăţăminte, mai bine să tragi învăţăminte dintr-o victorie decât dintr-o înfrângere. Oamenii au fost extraordinari aici.

Cu Lituania trebuie să câştigăm. Trecem de la 30 de grade la 6 grade şi va fi destul de dificil, ei sunt acasă, se pot recupera. Facem şi deplasarea foarte lungă. E un meci pe care trebuie să îl câştigăm. Poate fi un meci decisiv”, a declarat Mircea Lucescu în exclusivitate pentru AS.ro.

Mircea Lucescu a atins o bornă impresionantă. A egalat performanța lui Anghel Iordănescu, cel care a adunat, de asemenea, 3 victorii în primele 3 meciuri oficiale. Se întâmpla în primul mandat al lui „Tata Puiu” pe banca României.

Se întâmpla în anul 1993, atunci când tricolorii lui Anghel Iordănescu învingeau Insulele Feroe (4-0), Belgia (2-1) și Țara Galilor (2-1), în cadrul preliminariilor pentru memorabilul Campionat Mondial din 1994. Acesta și-a continuat seria victoriilor și în cadrul unor meciuri amicale și a debutat cu dreptul și la Mondialul din ’94 (3-1 cu Columbia).

Cum arată clasamentul după Cipru – România 0-3

După victoria la scor din Cipru, România a ajuns la 9 puncte şi are un avans de 3 puncte faţă de ocupanta locului secund, Kosovo. Cipru a rămas pe locul 3, cu 3 puncte, în timp ce Lituania este ultima clasată, fără vreun punct obţinut în primele trei etape, după ce a fost învinsă de Kosovo pe teren propriu, scor 1-2.

Clasament Grupa 2, Liga C

1. România 9p
2. Kosovo 6p
3. Cipru 3p
4. Lituania 0p

România este favorită la terminarea grupei pe primul loc, iar jucătorii lui Mircea Lucescu trebuie mai întâi să obţină victoria şi în Lituania, în meciul de marţi seară, care va fi în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY, de la ora 21:45.

Dacă va câştiga, România va ajunge la 12 puncte, iar tricolorii vor mai avea nevoie de un singur punct în meciul cu Kosovo, penultimul din grupă, pentru a fi sigură de primul loc. Chiar dacă după ultima etapă, România şi Kosovo vor avea acelaşi număr de puncte, tricolorii vor încheia pe primul loc, datorită rezultatului înregistrat în Kosovo, scor 3-0. În ultima etapă, România va juca pe teren propriu cu Cipru.

Reclamă

Ce rezultat va obţine România în Lituania? (marţi, 21:45, Antena 1 şi AntenaPLAY)

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:16

Dinamo a învins CSA Steaua în derby-ul din Liga Naţională la handbal masculin

21:16

EXCLUSIVDin Kaunas, Liviu Antal a transmis un mesaj pentru tricolori înainte de Lituania – România: „Ei sunt mai mult cu baschetul”

21:00

LIVE SCOREFinlanda – Anglia 1-3! Alexander-Arnold, gol superb din lovitură liberă. Haaland, titular în Austria – Norvegia (21:45)!

20:49

Cosmin Contra, anunţ despre revenirea lui Nicolae Stanciu la FCSB: „Asta am auzit”

19:43

FotoPactul făcut de Ciprian Tătăruşanu cu soţia lui, după ce a trăit cea mai mare trădare: „La început nu m-a crezut!”

19:41

VideoCătălin Cîrjan, discurs războinic înainte de Dinamo – FCSB: „Jucăm cel mai frumos din România! Luăm cele 3 puncte”

1 Ultraşii lui PAOK, mesaj superb pentru Răzvan Lucescu: „Ne manifestăm dragostea pentru el. Criticii se vor confrunta şi cu noi” 2 Marius Şumudică începe curățenia la Rapid! Jucătorul care poate pleca la o altă echipă din Liga 1, în iarnă 3 Cipru – România 0-3. Tricolorii „defilează” cu Mircea Lucescu pe bancă! Man, Răzvan Marin şi Drăguşin au marcat la Larnaca 4 FotoGarbine Muguruza s-a căsătorit cu un milionar pe care l-a cunoscut pe stradă: „Este un film total!” 5 Boupendza şi N’Jie au debutat pentru Rapid. Giuleştenii au pierdut amicalul cu FC Voluntari: „Ar trebui să le fie ruşine” 6 Ion Ţiriac a rupt tăcerea după ce a fost internat într-un spital din Viena: „FBI-ul funcţionează!”
Citește și