Închide meniul

Mick Schumacher ar putea pilota pentru Audi Sauber în 2025! Fiul lui Schumi s-ar putea întoarce pe grila de start

Alexandra Costea Publicat: 13 octombrie 2024, 11:35

Reclamă
Mick Schumacher ar putea pilota pentru Audi Sauber în 2025! Fiul lui Schumi s-ar putea întoarce pe grila de start

Mick Schumacher ar putea pilota pentru Audi Sauber în 2025

Mick Schumacher la Marele Premiu din Singapore 2024 - Profimedia

Mick Schumacher ar putea pilota pentru Audi Sauber în 2025! Fiul legendarului Michael Schumacher s-ar putea întoarce cât de curând pe grila de start. Pilotul s-ar putea întoarce la volanul unui monopost de Formula 1 pentru Audi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mick Schumacher a devenit un candidat de ultim moment pentru un loc la echipa Sauber, deținută de Audi, ceea ce ar putea reprezenta ultima sa oportunitate de a reveni în Formula 1.

Mick Schumacher ar putea pilota pentru Audi Sauber în 2025! Fiul lui Schumi s-ar putea întoarce pe grila de start

În ultimele două sezoane, germanul a fost pilot de rezervă pentru Mercedes, după ce și-a pierdut locul la Haas la sfârșitul sezonului 2022. Fiul lui Schumi a sperat să obțină un loc la Alpine pentru sezonul viitor, după ce a concurat pentru constructorul francez în Campionatul Mondial de Anduranță. Cu toate acestea, echipa franceză a decis să-l promoveze pe debutantul Jack Doohan.

Pierderea acestei oportunități părea să-i reducă șansele de revenire în F1. Noul șef al Audi, Mattia Binotto, îl are în vedere pe german pentru 2025. Echipa caută în continuare un coechipier pentru Nico Hulkenberg. Până acum, opțiunile păreau a fi Valtteri Bottas sau liderul F2, Gabriel Bortoleto.

Într-un interviu acordat ziarului italian Corriere della Sera, Binotto a menționat că echipa nu a ajuns încă la o decizie clară și că nu consideră că este necesar să acționeze cu rapiditate.

Reclamă
Reclamă

„Ne putem permite luxul de a nu ne grăbi, deoarece toate celelalte echipe și-au hotărât formațiile. Există două opțiuni esențiale: pe de o parte, experiența care să ne pună pe calea creșterii. Pe de altă parte este un șofer tânăr, talentat, care ne poate însoți pe drumul spre vârf”, a spus Binotto.

Mattia Binotto vrea să investească în debutanții din Formula 1

Întrebat dacă îl ia în calcul pe Schumacher, Binotto, care îl cunoaște încă de când se afla la conducerea Ferrari, a răspuns că este o variantă. Mattia Binotto a preluat echipa deținută de Audi în august 2024. Inginerul italian a fost șeful general al Scuderiei în perioada 2019-2022.

„Cu siguranță îl evaluăm. L-am întâlnit și am vorbit cu el. Îl cunosc de mult timp, fiind parte a Ferrari Driver Academy. Îi cunosc punctele forte și avantajele. El este unul dintre numele pe care le avem în minte”, a mai spus italianul.

Reclamă

Binotto afirmă că este esențial să se gândească pe termen lung, deoarece proiectul Audi reprezintă o provocare imensă care va necesita mult timp pentru a fi finalizată.

„Suntem la începutul urcușului. În fața noastră este Everest, iar acum putem vedea doar baza. Decidem pe ce parte să urcăm, dar este important să stabilim o cale. Dacă ne comparăm cu adversarii noștri, avem cu aproximativ 400 de oameni mai puțini. Trebuie să adăugăm la ei pentru a putea concura la același nivel: nu se găsesc în două zile și nu neapărat în F1. Alegerea noastră este să investim în tineri”, a mai precizat șeful Sauber.

Mick Schumacher a fost pilot de rezervă pentru Mercedes în ultimele sezoane

Mick Schumacher a activat timp de două sezoane în Formula 1, având ca echipă Haas. Aceasta a decis să nu-l mai păstreze după ce a terminat pe locul 16 în clasamentul piloților în 2022, acumulând doar 12 puncte în sezon. În plus, în decembrie 2022, Ferrari a anunțat că va încheia colaborarea cu fiul lui Schumi, care era parte din Academia Ferrari din 2019.

În aceeași zi, Mercedes a anunțat că Mick va fi pilot de rezervă pentru sezonul 2023. Toto Wolff a menționat despre fiul lui Schumacher că este „încă dornic să învețe și să se dezvolte” și că este „pregătit să urce în mașină rapid” dacă Lewis Hamilton sau George Russell nu pot concura.

Reclamă

Ce rezultat va obţine România în Lituania? (marţi, 21:45, Antena 1 şi AntenaPLAY)

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:00

LIVE SCOREFinlanda – Anglia 1-3! Alexander-Arnold, gol superb din lovitură liberă. Haaland, titular în Austria – Norvegia (21:45)!

20:49

Cosmin Contra, anunţ despre revenirea lui Nicolae Stanciu la FCSB: „Asta am auzit”

19:43

FotoPactul făcut de Ciprian Tătăruşanu cu soţia lui, după ce a trăit cea mai mare trădare: „La început nu m-a crezut!”

19:41

VideoCătălin Cîrjan, discurs războinic înainte de Dinamo – FCSB: „Jucăm cel mai frumos din România! Luăm cele 3 puncte”

19:26

Odense – Rapid 32-24, în Liga Campionilor! A treia înfrângere la rând pentru vicecampiona României

19:15

Ruth Chepngetich a doborât recordul mondial la maraton: „Acesta este visul meu care s-a împlinit!”

1 Ultraşii lui PAOK, mesaj superb pentru Răzvan Lucescu: „Ne manifestăm dragostea pentru el. Criticii se vor confrunta şi cu noi” 2 Marius Şumudică începe curățenia la Rapid! Jucătorul care poate pleca la o altă echipă din Liga 1, în iarnă 3 Cipru – România 0-3. Tricolorii „defilează” cu Mircea Lucescu pe bancă! Man, Răzvan Marin şi Drăguşin au marcat la Larnaca 4 FotoGarbine Muguruza s-a căsătorit cu un milionar pe care l-a cunoscut pe stradă: „Este un film total!” 5 Boupendza şi N’Jie au debutat pentru Rapid. Giuleştenii au pierdut amicalul cu FC Voluntari: „Ar trebui să le fie ruşine” 6 Ion Ţiriac a rupt tăcerea după ce a fost internat într-un spital din Viena: „FBI-ul funcţionează!”
Citește și