Închide meniul

Fiul lui Michael Schumacher s-a întors la volanul unui monopost de Formula 1! Mick a fost prezent la testele Pirelli

Alexandra Costea Publicat: 3 octombrie 2024, 17:29

Reclamă
Fiul lui Michael Schumacher s-a întors la volanul unui monopost de Formula 1! Mick a fost prezent la testele Pirelli

Fiul lui Michael Schumacher s-a întors la volanul unui monopost de Formula 1!

Mick Schumacher în garajul celor de la Mercedes - Profimedia

Fiul lui Michael Schumacher s-a întors la volanul unui monopost de Formula 1! Mick Schumacher a condus din nou pentru Mercedes la testele Pirelli. Principalele pneuri testate au fost cele wet, esențiale pentru perioadele cu ploaie abundentă de pe circuit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mick Schumacher a devenit parte a echipe Mercedes, ca pilot de rezervă şi teste după ce şi-a pierdut locul la Haas la finalul sezonului 2022.

Fiul lui Michael Schumacher s-a întors la bordul unui monopost de Formula 1! Mick a fost prezent la testele Pirelli

Marţi, fiul legendarului Schumi a participat la sesiunea de teste Pirelli de la circuitul Nevers Magny-Cours, Franţa. S-au testat principalele modele de pneuri care ar putea fi folosite în sezonul următor de Formula 1, notează formula1.com.

Ziua de teste s-a axat pe pneurile wet, cele folosite în cazuri de ploaie abundentă. Cu toate acestea, se pare vremea a fost mult mai rea decât se aștepta, iar sesiunea a fost suspendată. Mick Schumacher a reușit să efectueze 29 de tururi cu gumele W15, cel mai rapid dintre acestea fiind de 1m 39.172s.

Sesiunea de teste a continuat şi miercuri de data aceasta avându-l ca pilot principal pe George Russell. De această dată, testele au fost duse până la capăt, în ciuda precipitațiilor. Britanicul a reuşit să parcurgă 86 de tururi, cel mai rapid fiind de 1m 28.428s.

Reclamă
Reclamă

O nouă serie de teste va avea loc în Mugello, Italia, în perioada 8-9 octombrie. Acolo, Red Bull şi Ferrari sunt așteptate să încerce pneurile pentru 2025.

Mick Schumacher a ratat șansa de a reveni pe grila de start

În contextul în care Williams a renunțat la colaborarea cu americanul Logan Sargeant, fiul lui Michael Schumacher ar fi putut reveni pe grila F1. Cu toate acestea, echipa britanică a preferat să-l aducă pe argentinianul Franco Colapinto.

Schumacher a concurat timp de două sezoane în Formula 1, pentru Haas. Echipa a renunțat la serviciile sale după ce acesta a terminat pe locul 16 în clasamentul piloților în 2022, cu doar 12 puncte acumulate în sezon. De asemenea, în decembrie 2022, Ferrari a anunțat că va încheia colaborarea cu fiul lui Schumi, care făcea parte din Academia Ferrari încă din 2019.

Reclamă

Tot în aceeaşi zi, Mecedes a anunţat că Mick va fi pilot de rezervă pentru sezonul 2023. Toto Wolff a spus atunci despre fiul lui Schumacher că este „încă dornic să învețe și să se perfecționeze” și „gata să urce în mașină în scurt timp” în cazul în care Lewis Hamilton sau George Russell nu pot participa la curse.

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:18

Gheorghe Mustaţă, prima reacţie după ce 9 suporteri ai FCSB-ului au fost arestaţi în Grecia: „Le aveau ca să taie o pâine”

20:10

LIVE SCOREFerencvaros – Tottenham se joacă ACUM! Porto – Manchester United începe la ora 22:00. Meciurile serii din Europa League

19:48

Luca Preda are planuri mari de viitor după ce s-a calificat la Turneul Campionilor la juniori: „De ce nu şi mai sus?”

19:45

Moment de reculegere înainte de PAOK – FCSB! UEFA şi-a dat acordul

18:03

EXCLUSIVMatei Lucescu, înainte de PAOK Salonic – FCSB: „O să ţin cu PAOK în seara asta!”

17:09

„Faci ce spune Becali” a ajuns în presa din Grecia! Mesaj despre patronul FCSB, înaintea meciului cu PAOK

1 VIDEOVissel Kobe – Shandong Taishan şi Yokohama Marinos – Ulsan au fost în AntenaPLAY. Spectacol total în Liga Campionilor Asiei 2 Ilie Năstase, reacţie fără precedent la adresa Simonei Halep: „Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg?” 3 EXCLUSIVPantelis Kapetanos a anunţat favorita din PAOK – FCSB: „Trebuie să fie foarte atentă în primele 20 de minute” 4 Simona Halep, prima victorie în circuit după mai bine de doi ani! Succes în trei seturi cu Rodionova la Hong Kong 5 Răzvan Lucescu, înainte de meciul PAOK – FCSB: „E doar un joc. E vreo diferenţă că mâine jucăm cu FCSB?” 6 FotoGigi Becali l-a criticat pe Tavi Popescu la plecarea spre Salonic: „Nu e bine ce face!” L-a anunţat că nu va juca cu PAOK
Citește și