Închide meniul

Lionel Messi, alegere surprinzătoare pentru Balonul de Aur: „Nimeni nu merită mai mult decât el”

Bogdan Stănescu Publicat: 16 octombrie 2024, 16:29

Reclamă
Lionel Messi, alegere surprinzătoare pentru Balonul de Aur: „Nimeni nu merită mai mult decât el

Lionel Messi, alegere surprinzătoare pentru Balonul de Aur

Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur şi în 2023 / Profimedia Images

Lionel Messi a făcut o alegere surprinzătoare pentru Balonul de Aur. Campionul mondial, care deţine recordul de Baloane de Aur primite (8), consideră că un coleg al lui de la naţionala Argentinei ar merita această distincţie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este vorba despre Lautaro Martinez, atacantul lui Inter Milano. Martinez nu se află printre favoriţii la Balonul de Aur 2024.

Lionel Messi, alegere surprinzătoare pentru Balonul de Aur: „Nimeni nu merită mai mult decât el”

Lautaro a avut un an spectaculos, a marcat în finală, a fost golgheterul Copei America. Nimeni nu merită Balonul de Aur mai mult decât el”, a declarat Lionel Messi, potrivit goal.com.

Recent, Neymar, fost coleg cu Lionel Messi la FC Barcelona şi PSG, a susţinut acelaşi lucru despre compatriotul lui, Vinicius. Vinicius este văzut ca mare favorit pentru a primi această distincţie onorantă.

Festivitatea de decernare a Balonului de Aur se va desfășura la Paris, pe data de 28 octombrie. Întregul eveniment va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Reclamă
Reclamă

Neymar este de părere că Vinicius a avut un sezon minunat în tricoul lui Real Madrid și că el este cel care merită să câștige cel mai important trofeu individual din lumea fotbalului.

Îl iubesc pe Vinicius. Avem o relație frumoasă. A avut un sezon minunat, cu siguranță o să-l susțin în cursa pentru câștigarea Balonului de Aur.

Cred că nimeni nu merită mai mult decât el să câștige. Merită, este un luptător, a suferit foarte mult în cariera sa. A depășit toate criticile și acum este un idol, un erou pentru noi”, a declarat Neymar, citat de AS.com.

Reclamă

Lautaro Martinez este cotat de către site-ul de specialitate transfermarkt.com la 110 milioane de euro. Vinicius este cotat la suma de 200 de milioane de euro, potrivit aceluiaşi site. În sezonul precedent, brazilianul a adunat 39 de meciuri în tricoul lui Real Madrid, în care a marcat 24 de goluri și a oferit 11 pase decisive.

Cotele pentru câştigarea Balonului de Aur 2024! Real Madrid domină cursa pentru mult râvnitul trofeu

Iată cotele pentru câştigarea Balonului de Aur 2024. Luni, 28 octombrie 2024, la Theatre du Chatelet din Paris, vom cunoaşte noul câştigător al mult râvnitului premiu acordat de revista France Football.

Ediţia din acest an va fi ediţia cu numărul 68, primul câştigător fiind englezul Stanley Matthews, în 1956. Theatre du Chatelet este gazda ceremoniei încă din 2019, iar ediţia de anul acesta va fi organizată de France Football şi UEFA.

La începutul lunii septembrie a fost publicată lista cu cei 30 de jucători nominalizaţi. Pentru prima oară din anul 2003, Lionel Messi (câştigător de 8 ori) şi Cristiano Ronaldo (câştigător de 5 ori) nu s-au aflat pe această listă.

După publicarea listei cu cei 30 de jucători nominalizaţi au apărut şi cotele pentru câştigarea ediţiei din 2024. Potrivit bookmarkerilor, Vinicius Jr., starul celor de la Real Madrid, este principalul favorit, cu o cotă de 1,17.

Brazilianul este urmat de Rodri, jucătorul lui Manchester City şi campion european cu Spania vara aceasta, cu o cotă de 4,5. La mare distanţă de cei doi se află alţi trei jucători de la Real Madrid. Jude Bellingham are cota 21, Dani Carvajal cota 34 şi Kylian Mbappe are cota 51.

Vinicius a cucerit în 2024 Liga Campionilor şi titlul în Spania

Chiar dacă a ieşit încă din sferturile de finală ale Copei America cu Brazilia, Vinicius a câştigat alături de Real Madrid un nou titlu în La Liga, dar şi trofeul UEFA Champions League, fiind unul dintre cei mai importanţi jucători din lotul lui Carlo Ancelotti.

Rodri, marcatorul din finala UEFA Champions League din 2023, cucerită în premieră de Manchester City, nu a mai reuşit să repete succesul pe plan european alături de echipa de club, câştigând doar titlul în Premier League. Cu toate acestea, Rodri a fost un jucător esenţial în cucerirea titlului european al Spaniei din această vară, la EURO 2024. De altfel, el a fost desemnat şi cel mai bun jucător al turneului organizat de Germania.

Recent, spaniolii de la marca.com au dezvăluit că UEFA l-ar fi contactat deja pe Vinicius Jr. şi l-au anunţat că el va fi desemnat câştigătorul din 2024. În cazul în care se va întâmpla acest lucru, Vinicius va deveni primul brazilian de la Kaka în 2007 care câştigă acest premiu.

Reclamă

Ce rezultat va fi la derby-ul Dinamo - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:32

Prima reacție din partea lui Dinamo, după procesul câștigat de Mircea Rednic: „Rufele să nu fie spălate în afara familiei!”

20:55

VideoNoul transfer al FCSB-ului, Lukas Zima, a început fotbalul ca fundaş. Nu se teme de Gigi Becali: „E bine să fii sub presiune”

20:07

Gigi Becali, toate detaliile despre derby-ul cu Dinamo! Pe cine nu se va baza FCSB, la duelul cu marea rivală

20:03

Cristi Borcea ştie cu ce scor se va termina derby-ul Dinamo-FCSB. Fostul patron al ”câinilor” nu se va uita la meci

19:46

„Mâine dau banii” Gigi Becali a spus suma cu care îl transferă pe Lukas Zima! Condiţia pentru ca cehul să fie titular la FCSB

19:40

VideoBernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu s-au calificat în turul 2 la dublu mixt, la Campionatul European Individual, în AntenaPLAY

1 FotoDavid Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac! 2 VIDEOLituania – România 1-2 a fost pe Antena 1 şi în AntenaPLAY! „Tricolorii”, victorii pe linie în Liga Naţiunilor 3 NEWS ALERTRomânia U21 s-a calificat la EURO 2025! Victorie clară cu Elveţia U21! Performanţă remarcabilă pentru „tricolorii” lui Pancu 4 EXCLUSIVLukas Zima a anunţat că acceptă să se transfere la FCSB! Răspunsul portarului Petrolului la oferta lui Gigi Becali 5 Cornel Dinu, fascinat de un jucător al României! L-a comparat cu un mare fotbalist din echipa uriaşă a lui Cruyff 6 Gigi Becali, reacţie clară după ce englezii au anunţat că Joyskim Dawa e aproape de Premier League
Citește și