Închide meniul

Echipa care l-a „crescut” pe Fernando Alonso pentru Formula 1 a pus ochii pe un român. Are doar 15 ani

Alexandra Costea Publicat: 16 octombrie 2024, 17:59

Reclamă
Echipa care l-a crescut” pe Fernando Alonso pentru Formula 1 a pus ochii pe un român. Are doar 15 ani

Echipa care l-a „crescut” pe Fernando Alonso pentru Formula 1 a pus ochii pe un român

David Cosma Cristofor are doar 15 ani şi ar putea debuta în Formula 4 - Sursă foto: Facebook

Echipa care l-a „crescut” pe Fernando Alonso pentru Formula 1 a pus ochii pe un român. Românului în vârstă de 15 ani i se poate deschide drumul către Formulă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Cosma Cristofor are doar 15 ani şi a fost selectat de Campos Racing pentru un set de teste. Echipa spaniolă a fost cea care i-a deschis drumul către Formula 1 şi lui Fernando Alonso. Spaniolul de la Aston Martin a câștigat două titluri mondiale în 2005 și 2006, cu Renault.

Echipa care l-a „crescut” pe Fernando Alonso pentru Formula 1 a pus ochii pe un român. Are doar 15 ani

Obiectivul principal al pilotului bucureștean este participarea în Formula 4 spaniolă. Acolo, echipa iberică este cotată printre constructorii de succes. David Cosma este elev la International School of Bucharest. În 2023, adolescentul a obținut 7 trofee impresionante în kartingul românesc. Este vorba despre Trofeul Andrea Margutti, WSK Open Series, WSK Master Series, ROK Cup SuperFinal, Campion național FRK, Campion Național RKM, Trofeul Ayrton Senna.

“Pentru mine trecerea de la karting la Formula 4 este un pas semnificativ, la fel ca pentru oricare pilot în această fază. În karting accentul e pus pe agilitate, reflexe rapide, și capacitatea de a înțelege cum funcționează un vehicul mai ușor și mai simplu.

În schimb, Formula 4 implică mașini mai complexe, cu mult mai multe elemente tehnice de învățat, cum ar fi aerodinamica, setările suspensiei și utilizarea motorului mai puternic. Este și o provocare mentală, deoarece strategiile de cursă devin mai complexe”, a declarat pilotul în vârstă de 15 ani, potrivit sport.ro.

Reclamă
Reclamă

Campos Racing a fost înființată de fostul pilot de Formula 1, Adrian Campos. Echipa este specializată pe dezvoltarea piloților începători. Printre piloții de top care au ajuns să concureze în competiția supremă şi au lucrat cu echipa iberică se regăsesc Fernando Alonso și Marc Gene. Team-ul iberic are echipe suport şi în Formula 2 şi 3.

David Cosma este prieten cu viitorul pilor de la Mercedes, Kimi Antonelli

Românul în vârstă de 15 ani care le-a atras atenția spaniolilor este bun prieten cu Kimi Antonelli.  Italianul va concura din 2025 în Formula 1 pentru Mercedes. Mai mult, cei doi sun şi colegi într-un proiect de curse. Cu toate acestea, David Cosma a fost impresionat de un alt pilot în acest sezon de Formula 1. Lando Norris a fost cel care i-a atras atenția. Pilotul McLaren se duelează pentru titlul de campion mondial cu Max Verstappen, fiind pe locul al doilea în clasament, cu 279 de puncte.

„Din punctul meu de vedere Lando Norris a făcut un 2024 impresionant. McLaren a făcut progrese mari în performanțele mașinii iar Norris a reuști să profite la maxim de acest lucru. Stilul lui de pilotaj, combinația de agresivitate și constanță plus abilitatea de a concura la un nivel foarte ridicat împotriva unor piloți experimentați l-au evidențiat în mode special. În plus, colaborarea cu coechipierul Oscar Piastri a fost excelentă, arătând o maturitate și o capacitate de a împinge echipa înainte”, a mai spus David Cosma.

Reclamă

Cu toate acestea, David a declarat în trecut că este fan Lewis Hamilton. Acum 2 ani, pilotul domina clasa Mini la karting.

„Îmi place mult Lewis pentru gândirea lui din timpul cursei. Până la urmă și de asta a adunat atâtea victorii în Formula 1 cât mai ales cele 7 titluri câștigate în carieră”, povestea înainte de începerea sezonului 2024, adolescentul.

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Ce rezultat va fi la derby-ul Dinamo - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:08

„Numai un dereglat poate să facă asta” Mihai Stoica i-a făcut praf pe suporterii rapidişti care l-au înjurat pe Octavian Popescu!

22:48

Mihai Stoica a comentat declaraţiile lui Daniel Pancu, ce şi-a explicat gestul prin faptul că a crezut că a murit Louis Munteanu!

22:46

Serena Williams, pe patul de spital! Problemele de sănătate care au obligat-o pe fosta tenismenă să se opereze

22:23

Cazul lui Gigi Becali de la Comisia de Disciplină a fost amânat! Discuţia importantă care are loc înainte de decizie

21:48

Zeljko Kopic a făcut anunţul despre lotul pentru derby-ul Dinamo-FCSB: „Sunt vești importante și bune pentru toți”

21:47

„Mai lăsaţi-mă şi cu elveţienii ăştia” Daniel Niculae a răbufnit după calificarea naţionalei U21 la EURO 2025!

1 FotoDavid Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac! 2 VIDEOLituania – România 1-2 a fost pe Antena 1 şi în AntenaPLAY! „Tricolorii”, victorii pe linie în Liga Naţiunilor 3 NEWS ALERTRomânia U21 s-a calificat la EURO 2025! Victorie clară cu Elveţia U21! Performanţă remarcabilă pentru „tricolorii” lui Pancu 4 EXCLUSIVLukas Zima a anunţat că acceptă să se transfere la FCSB! Răspunsul portarului Petrolului la oferta lui Gigi Becali 5 Cornel Dinu, fascinat de un jucător al României! L-a comparat cu un mare fotbalist din echipa uriaşă a lui Cruyff 6 Gigi Becali, reacţie clară după ce englezii au anunţat că Joyskim Dawa e aproape de Premier League
Citește și