Închide meniul

Adrian Newey a dezvăluit marele regret al carierei: „Nu a fost să fie”. Ce a spus despre colaborarea cu Fernando Alonso

Alex Masgras Publicat: 10 septembrie 2024, 20:26

Reclamă
Adrian Newey a dezvăluit marele regret al carierei: „Nu a fost să fie. Ce a spus despre colaborarea cu Fernando Alonso

Adrian Newey a dezvăluit marele regret al carierei: "Nu a fost să fie". Ce a spus despre colaborarea cu Fernando Alonso

Fernando Alonso şi Adrian Newey / Profimedia

Adrian Newey a dezvăluit marele regret al carierei. Britanicul de 65 de ani a fost prezentat în cursul zilei de marţi de Aston Martin şi a abia aşteaptă să lucreze cu Fernando Alonso, dublu campion mondial în Formula 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu toate acestea, Newey a dezvăluit şi că regretă faptul că nu a apucat în lunga sa carieră să lucreze cu Lewis Hamilton, de şapte ori campion mondial în Marele Circ.

Adrian Newey a dezvăluit marele regret al carierei: „Nu a fost să fie”. Ce a spus despre colaborarea cu Fernando Alonso

Adrian Newey, designerul vedetă al Formulei 1, a declarat că este încântat să i se alăture lui Fernando Alonso la Aston Martin în sezonul viitor, dar şi-a exprimat regretul că a ratat şansa de a lucra cu Lewis Hamilton, relatează Reuters.

Sosirea „omului care poate vedea aerul”, un geniu a cărui abilitate de a crea maşini câştigătoare de pe masa sa de desen a făcut din el una dintre cele mai bine plătite persoane din sport, a fost anunţată marţi.

Mai multe echipe îl curtau pe Newey de când acesta a decis să părăsească Red Bull, inclusiv Ferrari – echipa căreia Hamilton, septuplu campion mondial, i se va alătura anul viitor de la Mercedes.

Reclamă
Reclamă

„Întotdeauna am avut un respect enorm pentru Fernando şi pentru Lewis”, a declarat britanicul în vârstă de 65 de ani pentru Reuters Television la sediul Aston Martin din Silverstone. „Nu a fost posibil să lucrez cu amândoi, sunt echipe diferite, aşa că a trebuit să aleg una”.

Newey, ale cărui maşini au câştigat până acum 25 de campionate ale piloţilor şi constructorilor pentru Williams, McLaren şi Red Bull, a declarat că dublul campion mondial spaniol Alonso, un om pe care l-a descris ca fiind un fost „rival arhicunoscut”, este un mare pilot.

Reclamă

„Fernando cred că este un pilot şi o persoană extrem de impresionantă. La fel ca mine, este în acest sport de mult timp, dar rămâne în continuare foarte motivat şi este un caracter deosebit”, a spus Newey, potrivit news.ro.

Adrian Newey a lucrat cu nume uriaşe din Formula 1

Newey a părăsit McLaren înainte ca Lewis Hamilton să-şi facă debutul în Formula 1 în 2007, dar lista campionilor cu care a lucrat îi include pe Ayrton Senna, Mika Hakkinen, Sebastian Vettel şi Max Verstappen.

„Am un respect enorm pentru Lewis şi pentru ceea ce a reuşit şi, din nou, pentru modul în care s-a comportat”, a spus Newey. „Cred că modul în care oamenii se comportă este un lucru atât de important, de asemenea. Aşa că da, mi-ar plăcea să lucrez pentru Lewis, sau mai degrabă să lucrez cu Lewis, şi cred că şi el simte la fel – nu am fost în contact regulat cu el – dar din păcate nu a fost să fie.”

Newey părăseşte Red Bull după un an în care şeful acelei echipe, Christian Horner, a fost investigat şi în cele din urmă achitat de presupusul comportament nepotrivit faţă de o angajată.

Formula 1 revine la finalul săptămânii cu Marele Premiu al Azerbaidjanului. Cursa este duminică, de la ora 13:45, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Va ieși România pe primul loc în grupa ei din Liga Națiunilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:39

Olanda – Germania 2-2. Meci superb la Amsterdam! Toate rezultatele serii din Nations League

23:36

Siyabonga Ngezana a gafat în Sudanul de Sud – Africa de Sud! Victorie obţinută dramatic de echipa fundaşului de la FCSB

23:35

„Nu am arătat bine” Verdictul lui Mihai Stoica după România – Lituania 3-1! Ce a spus de penalty-ul scos de Hagi şi golul anulat

23:11

VideoSurpriza uriaşă a lui Mihai Leu pentru „Mexicanul”, un fan nelipsit de la cursele de maşini

23:08

„Unul dintre voi” Jayson Papeau, mesaj emoţionant la despărţirea de Rapid: „Menţiune pentru domnul Şucu”

22:48

Mihai Stoica a răbufnit după ce a aflat că FCSB nu va juca încă pe Arena Naţională: „După asta sunt bucureştenii disperaţi?”

1 VIDEOBernadette Szocs – Wang Manyu 1-3 a fost în AntenaPLAY. Românca a fost eliminată de la WTT Champions Macao 2024 2 România – Lituania 3-1! Mircea Lucescu continuă seria perfectă pe banca naționalei! Mihăilă, Marin și Mitriță au făcut spectacol 3 Foto„Până la stele şi dincolo de ele!” Soţia lui Alexandru Mitriţă, declaraţie superbă de dragoste direct de la meciul României 4 VIDEOCe punct a făcut Bernadette Szocs în duelul cu Wang Manyu, la WTT Champions Macao 2024. „Ce unghi a găsit!” 5 Mircea Lucescu a ales lotul pentru România – Lituania, al doilea meci din Nations League. Cine e OUT 6 Rapid a bătut palma cu CFR Cluj! Mutare spectaculoasă făcută de giuleşteni în ultima zi de mercato
Citește și