Închide meniul

Când va avea loc tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial 2026. Drumul spre World Cup e în direct la Antena 1

Alex Ioniță Publicat: 17 octombrie 2024, 12:12

Reclamă
Când va avea loc tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial 2026. Drumul spre World Cup e în direct la Antena 1

Când va avea loc tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial 2026

Profimedia

Iată când va avea loc tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial 2026. Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) va efectua pe 13 decembrie, la Zurich, tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Cupa Mondială din 2026, prima ediţie cu 48 de selecţionate, dintre care 16 europene, scrie EFE.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Faza de calificare din Europa va debuta în martie 2025 şi se va finaliza în martie 2026, în urma căreia 12 echipe vor obţine calificarea directă, iar alte patru, în urma unor baraje, a confirmat UEFA. World Cup 2026 și World Cup 2030 vor fi transmise, în exclusivitate, de Antena 1.

Când va avea loc tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial 2026

Echipele europene vor fi repartizate prin tragere la sorţi în 12 grupe de câte patru şi cinci echipe, care vor juca meciuri tur-retur. Grupele de cinci echipe programează meciurile începând din martie 2025, iar de patru echipe din septembrie 2025, iar toate meciurile se vor încheia până în noiembrie 2025, notează agerpres.ro.

Cele 12 câştigătoare ale grupelor obţin biletele la turneul final din SUA, Canada şi Mexic, în timp ce echipele de pe locul secund vor disputa un play-off alături de cele mai bine clasate patru echipe din Liga Naţiunilor 2024/2025 şi care nu ocupă unul din primele două locuri în grupă.

Aceste 16 echipe vor participa la o tragere la sorţi pentru a forma patru tururi de calificare cu câte 4 echipe fiecare, care includ meciuri semifinale şi finale în fereastra internaţională a lunii martie 2026, între 26 şi 31 ale lunii respective. Câştigătoarele celor patru finale obţin ultimele bilete la CM 2026.

Reclamă
Reclamă

Cupa Mondială din 2026 va avea loc în perioada 11 iunie – 19 iulie în 16 locuri oraşe: 11 din Statele Unite (Atlanta, Boston, Dallas, Houston, Kansas City, Los Angeles, Miami, New York, Philadelphia, San Francisco şi Seattle), 3 din Mexic (Guadalajara, Ciudad de Mexico şi Monterrey) şi 2 din Canada (Toronto şi Vancouver).

Finala CM 2026 se va disputa la New York.

Antena e FIFA World Cup™ în România!

Antena anunță cea mai importantă achiziție din istoria drepturilor de televizare pe piața din România – va transmite următoarele două ediții ale Campionatului Mondial de fotbal (2026 și 2030) – “zilele când Pământul se bucură Împreună” – cum a fost descris cel mai urmărit eveniment televizat al planetei – 5 miliarde de oameni în 2022, conform Nielsen.

Reclamă

Producătorul celor mai populare showuri ale momentului în România – Asia Express, Chefi la cuțite sau Insula Iubirii – Antena este cel mai important jucător în piața drepturilor de sport premium – transmite meciurile de fotbal ale României până în 2028, în exclusivitate urmă-torii 3 ani din Formula 1 și FIFA World Cup™ în 2026 și 2030.

În 2026 Antena va acoperi primul FIFA World Cup™ cu 48 de echipe și 104 meciuri, momentul când fotbalul traversează un continent – meciuri în SUA, Canada și Mexic.

În 2030 Antena va difuza în Romania Centenarul Mondial – 100 ani de FIFA World Cup™ – turneu care începe în Uruguay, Argentina, Paraguay și traversează oceanul pentru a emoționa din Spania, Portugalia și Maroc o lume întreagă!

Reclamă

Ce rezultat va fi la derby-ul Dinamo - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:52

Cu câţi bani l-a convins Gigi Becali pe Lukas Zima să semneze cu FCSB! Detalii din contractul primului transfer al iernii

23:21

PSG – Dinamo 35-32! Campioana României, aproape de o victorie uriaşă la Paris! Final de meci dramatic pentru „dulăi”

22:30

VIDEOBernadette Szocs s-a calificat în turul 2 la Campionatul European Individual, live în AntenaPLAY. Programul zilei

22:21

Dan Şucu, în „război” total cu Dinu Gheorghe: „Ai distrus Rapidul!” / „Rămâi la scaune şi canapele”. Schimb de replici uluitor

21:58

Bernadette Szocs, 2 meciuri într-o zi la Campionatul European Individual, LIVE în AntenaPLAY! Programul complet al românilor

21:15

VideoCătălin Cîrjan, ajutat de tehnologie să se pregătească pentru Dinamo – FCSB. Cum se motivează înainte de derby: „Mă bagă în ritm”

1 FotoDin ce face bani Ioana Ţiriac, fiica miliardarului român! Anunțul făcut chiar de mama ei 2 EXCLUSIVPrimele tensiuni din vestiarul României după deciziile luate de Mircea Lucescu 3 Simona Halep este a cincea favorită a specialiştilor la câştigarea Roland Garros 2025, chiar dacă e pe locul 876 WTA. Ce cotă are 4 Ce s-a ales, de fapt, de Sergiu „călăreţul”, bărbatul care a fost ajutat cu o casă de Cătălin Moroşanu 5 Max Verstappen riscă să primească o nouă penalizare pe grilă. Unde va lua Red Bull decizia 6 Andrei Raţiu poate egala recordul lui Radu Drăguşin! Fundaşul român e aproape de transferul carierei
Citește și