Închide meniul

Antena e FIFA World Cup™ în România!

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 septembrie 2024, 10:40

Reclamă
Antena e FIFA World Cup™ în România!

Antena e FIFA World Cup™ în România!

Antena - Puterea Fotbalului

Antena anunță cea mai importantă achiziție din istoria drepturilor de televizare pe piața din România – va transmite următoarele două ediții ale Campionatului Mondial de fotbal (2026 și 2030) – “zilele când Pământul se bucură Împreună” – cum a fost descris cel mai urmărit eveniment televizat al planetei – 5 miliarde de oameni în 2022, conform Nielsen.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Producătorul celor mai populare showuri ale momentului în România – Asia Express, Chefi la cuțite sau Insula Iubirii – Antena este cel mai important jucător în piața drepturilor de sport premium – transmite meciurile de fotbal ale României până în 2028, în exclusivitate urmă-torii 3 ani din Formula 1 și FIFA World Cup™ în 2026 și 2030.

În 2026 Antena va acoperi primul FIFA World Cup™ cu 48 de echipe și 104 meciuri, momentul când fotbalul traversează un continent – meciuri în SUA, Canada și Mexic.

În 2030 Antena va difuza în Romania Centenarul Mondial – 100 ani de FIFA World Cup™ – turneu care începe în Uruguay, Argentina, Paraguay și traversează oceanul pentru a emoționa din Spania, Portugalia și Maroc o lume întreagă!

Antena – Puterea Fotbalului

Antena transmite în exclusivitate Formula 1 în România, meciurile naționalei României până în 2028 și primele ediții FIFA World Cup™ din istorie cu 48 de echipe.

Reclamă
Reclamă

Antena operează pe piața românească posturile Antena 1, Antena 3 CNN, Antena Stars, Happy Channel, Zu TV și cea mai urmarită platformă digitală românească Antena Play.

Antena rămâne fidelă promisiunilor făcute publicului din România: AZI – Afli, Zâmbești, Iubești – nu este doar o platformă de comunicare, ci și o demonstrație zilnică a legăturii dintre mili-oanele de români și programele lor favorite. După meciurile României și transmisiile de Formula 1, bucuria de a construi povești în jurul World Cup până în 2030 va fi împărtășită împreună cu românii, în direct pe toate ecranele.” Mihai Ioniță, CEO Antena.

Drumul spre FIFA World Cup™

Hai, România! În fiecare zi.

Reclamă

România începe drumul spre Campionatul Mondial vineri, 6 septembrie, ora 21.45, în Kosovo, meciul de debut al mandatului noului selecționer Mircea Lucescu, revenit în funcție după 38 de ani, un record mondial greu de egalat.

România este în grupa Nations League cu Kosovo, Cipru și Lituania și, dacă va reuși să câștige grupa, poate primi un loc în barajul pentru FIFA World Cup™ 2026.

Europa va trimite la FIFA World Cup™ un număr record de 16 echipe, tragerea la sorți a grupelor preliminare urmând să aibă loc în noiembrie, după terminarea grupelor Nations Lea-gue. Coeficientul FIFA rezultat din aceste meciuri va stabili locul României în urne (deocamdată suntem în urna 2 alături de Serbia, Cehia, Polonia, Suedia sau Austria).

Meciurile de calificare la FIFA World Cup™ se dispută toate în 2025 – martie, iunie, sep-tembrie, octombrie și noiembrie. Câștigătoarele grupelor se califică direct, iar locurile 2 și cele mai bune 4 echipe din Nations League vor juca meciuri de baraj în martie 2026.

O participare la World Cup este ceva extraordinar! Eu am avut această șansă! Vreau să dau continuitate echipei, să îi fac pe jucători să creadă în ei, să dea totul! Văd în ei posibili participanți la World Cup” , Mircea Lucescu, selecționer Romania

World Cup este unul dintre cele mai mari evenimente sportive, este visul oricărui fotbalist să ajungă la un astfel de turneu final! Cred că „generația de suflet” are în față un viitor strălucit, are drumul ei, și poate ajunge la Cupa Mondială, pentru a da continuitate performanțelor!“, Edi Iordănescu – selecționer România Euro 2024.

Reclamă

Ce rezultat va înregistra FCSB în meciul cu Manchester United, din Europa League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:30

Rapid transferă din Serie A! Viorel Moldovan a confirmat negocierile cu Filippo Melegoni: „Sperăm să închidem azi”

14:29

Prima reacţie a Yuliei Putintseva, după momentul scandalos pe care l-a provocat la US Open

14:07

Cristi Balaj se teme, după oferta făcută de Gigi Becali pentru Daniel Bîrligea: „FCSB ar fi o forţă pe plan internaţional!”

13:59

Max Verstappen, după Marele Premiu al Italiei: „Monopostul meu a fost transformat într-un monstru”

13:13

„Mi-e jenă!” Gigi Becali i-a cerut lui Vlad Chiricheş să „rupă” contractul cu FCSB. Răspunsul: „Astea au fost cuvintele lui!”

13:03

Foto„E păcat!” I-a fost alături un deceniu lui Bernadette Szocs şi a spus totul după marea dezamăgire din viaţa vedetei

1 VIDEOCharles Leclerc a câştigat Marele Premiu al Italiei, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY! Sărbătoare la Monza 2 VIDEOLeonardo Fornaroli a câștigat titlul în Formula 3! Duel spectaculos cu Mini în etapa din Italia, live în AntenaPLAY 3 VIDEOGabriel Bortoleto a câștigat cursa din etapa de Formula 2 din Italia, live în AntenaPLAY 4 FCSB – UTA 2-0! Băluță și Ngezana, eroii campioanei! Echipa lui Gigi Becali, prima victorie după 2 eșecuri suferite la rând 5 VIDEOAtromitos – PAOK 1-2. Campioana Greciei a obţinut dramatic a treia victorie a sezonului, cu un gol marcat în minutul 90! 6 Situaţia în care a ajuns David Popovici, la antrenamente, după Jocurile Olimpice. Ce i-a putut cere lui Ion Ţiriac
Citește și