Închide meniul

Aryna Sabalenka şi Iga Swiatek continuă lupta pentru locul 1 WTA! Toate scenariile de la Turneul Campioanelor

Alex Masgras Publicat: 25 octombrie 2024, 17:55

Reclamă
Aryna Sabalenka şi Iga Swiatek continuă lupta pentru locul 1 WTA! Toate scenariile de la Turneul Campioanelor

Aryna Sabalenka şi Iga Swiatek continuă lupta pentru locul 1 WTA! Toate scenariile de la Turneul Campioanelor

Aryna Sabalenka şi Iga Swiatek, după finala de la Madrid / Profimedia

Aryna Sabalenka şi Iga Swiatek continuă lupta pentru locul 1 WTA. Jucătoarea din Belarus a revenit lider mondial la începutul săptămânii şi a pus capăt celor 125 de săptămâni în care Iga Swiatek s-a aflat pe primul loc în clasament.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă cele două nu au jucat săptămâna trecută, Sabalenka a trecut pe primul loc deoarece poloneza nu a participat doar la 2 din 6 turnee mandatory, de categorie WTA 500. Astfel, Swiatek a pierdut 120 de puncte, în timp ce Sabalenka a pierdut 10 puncte. În urma acestei penalizări, jucătoarea din Belarus a trecut pe primul loc, având un avans de 41 de puncte.

Aryna Sabalenka şi Iga Swiatek continuă lupta pentru locul 1 WTA! Toate scenariile de la Turneul Campioanelor

Pentru că Swiatek va rămâne cu participarea la 2 turnee WTA 500, iar Sabalneka cu 4, cele două vor fi penalizate din nou. Sabalenka va începe Turneul Campioanelor cu 9016 puncte, în timp ce Swiatek va avea la start 7970.

În Arabia Saudită, Iga Swiatek, campioana en-titre, trebuie să îşi apere 1500 de puncte, în timp ce Sabalenka are de apărat 625 de puncte. Poloneza va avea însă şansa de a ajunge pe primul loc după acest turneu, dar nu va depinde numai de ea.

  • Sabalenka va fi numărul 1 mondial dacă îşi va câştiga toate meciurile din faza grupelor, indiferent de ce va face Swiatek;
  • Dacă Sabalenka va câştiga unul sau două meciuri în faza grupelor, va mai avea şansa de a fi lider mondial dacă va ajunge în finala turneului;
  • Dacă Swiatek ajunge în finală, dar Sabalenka câştigă titlul, jucătoarea din Belaurs va rămâne pe primul loc WTA;
  • Dacă Swiatek pierde un singur meci din faza grupelor, Sabalenka trebuie să câştige două pentru a rămâne lider;
  • Dacă Swiatek pierde două meciuri în faza grupelor, Sabalenka trebuie să câştige un singur meci pentru a rămâne lider;
  • Swiatek va deveni lider mondial dacă va câştiga titlul fără înfrângere, cu condiţia ca Sabalenka să câştige doar două meciuri în faza grupelor şi pierde în semifinale.

Wim Fissette e noul antrenor al lui Iga Swiatek

Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep, a fost cooptat în echipa liderului mondial, Iga Swiatek. Anunţul despre cel care le-a mai pregătit pe Naomi Osaka, Kim Clijsters sau Victoria Azarenka a fost făcut chiar de jucătoarea poloneză.

Reclamă
Reclamă

„Sunt bucuroasă să anunţ că Wim Fissette se alătură echipei noastre”, a declarat Swiatek pe platforma de social media X. „După cum ştiţi, mă pregătesc pentru Turneul Campioanelor, dar perspectiva mea este, ca întotdeauna, pe termen lung, nu pe termen scurt.

Am spus de multe ori că pentru mine cariera mea este un maraton, nu un sprint şi lucrez, operez şi iau decizii cu această abordare. Vreau să spun că sunt foarte încântată şi aştept cu nerăbdare să lucrez cu Wim.

El pare să aibă o atitudine grozavă, o viziune şi o experienţă uriaşă la un nivel foarte înalt al tenisului. Întotdeauna este esenţial să încercăm să ne cunoaştem mai bine, dar am început bine şi abia aştept să joc în curând.”

Reclamă
Reclamă

Cine va câştiga Balonul de Aur?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
10:52

Gigi Becali a numit jucătorul care l-a dezamăgit în FCSB – Rapid 0-0: „Nu e ce am crezut! Asta e situaţia”

10:45

Simona Halep – Yue Yuan LIVE TEXT (11:30). Fostul lider mondial revine la Hong Kong

10:05

Pe ce loc se află Simona Halep înaintea debutului la Hong Kong! Cum arată clasamentul WTA şi pe ce locuri sunt româncele

9:37

Sainz învinge, Max și Lando continuă duelul! Analiza lui Adrian Georgescu după Marele Premiu al Mexicului

9:15

Dejan Lovren a sărit în apărarea lui Răzvan Lucescu după PAOK – Heraklion 1-2: „Nu e vina lui. E ceva ce putem repara”

8:43

Transfer senzaţional la Rapid? Anunţul făcut de Marius Şumudică despre atacantul de 4 milioane de euro

1 VIDEOCarlos Sainz va pleca din pole position în Marele Premiu al Mexicului! Tur perfect pentru pilotul Ferrari în calificări 2 FCSB – Rapid 0-0. Derby al ratărilor pe Arena Naţională! Siegrist, eroul lui Şumudică. Cum arată clasamentul Ligii 1 3 VIDEOCarlos Sainz a câştigat Marele Premiu al Mexicului! Lando Norris şi Charles Leclerc au completat podiumul 4 Replica memorabilă dată de Vinicius Jr. după ce a fost umilit de Gavi în El Clasico. Schimb de replici după Real–Barcelona 0-4 5 Nota umilitoare primită de Kylian Mbappe, după primul său El Clasico! Evoluţie dezastruoasă în Real Madrid – Barcelona 0-4 6 VIDEOLos Angeles Clippers – Denver Nuggets a fost live în AntenaPLAY! Echipa lui James Harden, victorie dramatică
Citește și