Închide meniul

Momentul în care Gigi Becali a început să facă bani. Bărbatul celebru din România care l-a transformat dintr-un paznic la robineţi în milionar

Antena Sport Publicat: 22 aprilie 2021, 14:49

Reclamă
Momentul în care Gigi Becali a început să facă bani. Bărbatul celebru din România care l-a transformat dintr-un paznic la robineţi în milionar

Captură Youtube

Cum a început Gigi Becali să facă bani

Deşi Gigi Becali a intrat în anturajul fotbaliştilor în anii 80, patronul FCSB avea un joc normal. Era oarecum şi obligat pentru că regimul de atunci nu accepta ca cineva să nu muncească.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, Gigi Becali s-a angajat la ICCE (institut de cercetare în domeniul electronicii), pe platforma Băneasa, la doi kilometri de casă.

Aici a lucrat ca lăcătuş-mecanic, după care a fost transferat la departamentul de apă ionizată. Revoluţia l-a prins lucrând în ture la paza unor vane şi robineţi de la subsolul clădirii. 

Cu cei 200.000 de dolari primiţi ca moştenire şi cu alţi 100.000 de dolari împrumutaţi de la Hagi a început să importe TIR-uri întregi de blugi, ţigări şi săpunuri din Turcia. „Când alţii luau două perechi de blugi de la turci, eu aduceam zece TIR-uri pe săptămână. Odată am venit acasă cu o basculantă de bani", a spus, ulterior, Gigi Becali.

Imediat după revoluţie, ajutat de Gică Hagi cu o sumă de bani, patronul FCSB s-a lansat în afaceri. Abia după ce a făcut bani, Gigi Becali a făcut pasul cel mare şi s-a căsătorit cu Luminiţa Becali. Nunta a avut loc în 1994, iar naş de cununie i-a ffost chiar Gică Hagi. 

Reclamă

Ce avere are Gigi Becali

Gigi Becali a rămas unul dintre cei mai bogaţi oameni din România şi nu a fost afectat de pandemia de Covid-19. În topul persoanelor care investesc în sport, patronul celor de la FCSB e pe locul 3, cu o avere estimată la 350-450 milioane de euro. Ion Ţiriac e primul, cu două miliarde de euro.

Becali e pe locul 3 în clasamentul averilor oamenilor din sport, după Ion Ţiriac şi Gruia Stoica (500 de milioane de euro). Chiar dacă a tăiat salariile la FCSB, Gigi face bani din imobiliare şi construcţii. Ioan Niculae (300-340 milioane de euro) şi George Copos (200-210) se află şi ei în frunte.

"Da, este foarte greu (n.red. – să transferi jucătorii pentru sumele cerute de Gigi Becali), dar până la urmă fiecare își gestionează marfa și pune prețul exact cum visează. Fiind echipa pe care el o sponsorizează și o patronează, își permite să facă orice.

Reclamă 4 / 0/3

Este omul care nu are nevoie de bani, iar eu dacă am spus-o că încă vreo 20 de ani de acum încolo Gigi Becali își permite să țină echipa la nivelul salariilor ăstora de 20, 25, 15 mii de euro lunar, nu glumesc. Poate fără să vândă vreun jucător să țină toate aceste salarii", a spus şi Anamaria Prodan.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:27 Cremonese – Pisa (13:30) şi Lecco – Sampdoria (19:00), LIVE VIDEO, în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu 8:39 Carlo Ancelotti, semnal de alarmă după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „A fost momentul nostru de slăbiciune!” 8:39 Thomas Tuchel, mesaj acid către „galactici”, după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „Au marcat două goluri din două ocazii” 8:26 „Să avem o seară magică acasă!” Reacţia lui Vinicius, după ce a fost „eroul” lui Real Madrid în duelul cu Bayern Vezi toate știrile
Citește și