Închide meniul

Momentul în care Gigi Becali a început să facă bani. Bărbatul celebru din România care l-a transformat dintr-un paznic la robineţi în milionar

Reclamă

Antena Sport Publicat: 22 aprilie 2021, 14:49

Momentul în care Gigi Becali a început să facă bani. Bărbatul celebru din România care l-a transformat dintr-un paznic la robineţi în milionar

Captură Youtube

Cum a început Gigi Becali să facă bani

  • Ce job a avut Gigi Becali
  • Cine l-a ajutat să facă bani

Deşi Gigi Becali a intrat în anturajul fotbaliştilor în anii 80, patronul FCSB avea un joc normal. Era oarecum şi obligat pentru că regimul de atunci nu accepta ca cineva să nu muncească.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, Gigi Becali s-a angajat la ICCE (institut de cercetare în domeniul electronicii), pe platforma Băneasa, la doi kilometri de casă.

Aici a lucrat ca lăcătuş-mecanic, după care a fost transferat la departamentul de apă ionizată. Revoluţia l-a prins lucrând în ture la paza unor vane şi robineţi de la subsolul clădirii. 

Cu cei 200.000 de dolari primiţi ca moştenire şi cu alţi 100.000 de dolari împrumutaţi de la Hagi a început să importe TIR-uri întregi de blugi, ţigări şi săpunuri din Turcia. „Când alţii luau două perechi de blugi de la turci, eu aduceam zece TIR-uri pe săptămână. Odată am venit acasă cu o basculantă de bani", a spus, ulterior, Gigi Becali.

Imediat după revoluţie, ajutat de Gică Hagi cu o sumă de bani, patronul FCSB s-a lansat în afaceri. Abia după ce a făcut bani, Gigi Becali a făcut pasul cel mare şi s-a căsătorit cu Luminiţa Becali. Nunta a avut loc în 1994, iar naş de cununie i-a ffost chiar Gică Hagi. 

Reclamă

Ce avere are Gigi Becali

Gigi Becali a rămas unul dintre cei mai bogaţi oameni din România şi nu a fost afectat de pandemia de Covid-19. În topul persoanelor care investesc în sport, patronul celor de la FCSB e pe locul 3, cu o avere estimată la 350-450 milioane de euro. Ion Ţiriac e primul, cu două miliarde de euro.

Becali e pe locul 3 în clasamentul averilor oamenilor din sport, după Ion Ţiriac şi Gruia Stoica (500 de milioane de euro). Chiar dacă a tăiat salariile la FCSB, Gigi face bani din imobiliare şi construcţii. Ioan Niculae (300-340 milioane de euro) şi George Copos (200-210) se află şi ei în frunte.

"Da, este foarte greu (n.red. – să transferi jucătorii pentru sumele cerute de Gigi Becali), dar până la urmă fiecare își gestionează marfa și pune prețul exact cum visează. Fiind echipa pe care el o sponsorizează și o patronează, își permite să facă orice.

Reclamă 4 / 0/3

Este omul care nu are nevoie de bani, iar eu dacă am spus-o că încă vreo 20 de ani de acum încolo Gigi Becali își permite să țină echipa la nivelul salariilor ăstora de 20, 25, 15 mii de euro lunar, nu glumesc. Poate fără să vândă vreun jucător să țină toate aceste salarii", a spus şi Anamaria Prodan.

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:25 AS.ro LIVE | Dan Chilom e ACUM invitatul lui Dan Pavel! A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” 9:53 FotoProteste incendiare la Bayern Munchen – Arsenal! Nimeni nu a scăpat de furia fanilor bavarezi: „Îşi mulg fanii ca pe vaci” 9:50 Manuel Neuer a intrat în istoria Ligii Campionilor! Recordul uriaş stabilit de portarul lui Bayern Munchen la meciul cu Arsenal! 9:29 „Acum putem câștiga Liga Campionilor” Reacţia lui Carlo Ancelotti după ce Real Madrid a eliminat-o pe Manchester City! 9:00 Carlo Ancelotti şi Pep Guardiola, moment superb la finalul meciului Manchester City – Real Madrid: „E un gentleman” 8:33 Mikel Arteta, verdict dur după eliminarea lui Arsenal din UEFA Champions League: „Vestiarul e devastat” 8:18 Pep Guardiola, reacţie surprinzătoare după ce Manchester City a fost eliminată din Ligă! Ce a spus despre meciul cu Real Madrid Vezi toate știrile
Pe același subiect
Sorin Cârțu l-a luat la țintă pe jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB
Liga 1 • 17 apr., 22:41
Sorin Cârțu l-a luat la țintă pe jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB! Avertisment pentru patronul roș-albaștrilor
Gigi Becali poate rămâne fără un titular la FCSB
Liga 1 • 17 apr., 21:30
Gigi Becali poate rămâne fără un titular! Jucătorul de la FCSB care este dorit de „un club mare”
Dumitru Dragomir a alcătuit topul antrenorilor români, iar Gigi Becali e peste Edi Iordănescu
Liga 1 • 17 apr., 18:14
Dumitru Dragomir a alcătuit topul antrenorilor români, iar Gigi Becali e peste Edi Iordănescu! Cum arată clasamentul lui „Mitică”
Adrian Ilie, în timpul unui meci de fotbal.
Liga 1 • 17 apr., 16:35
„Echipă de Europa!” Adrian Ilie, sfat imens pentru Gigi Becali! Cum poate deveni FCSB o forță, după plecarea lui Florinel Coman
Valeriu Răchită, discuţie aprinsă cu Gigi Becali
Fotbal • 17 apr., 12:21
Valeriu Răchită, discuţie aprinsă cu Gigi Becali: „M-am dus direct la el! Nu îmi venea să cred!”