Închide meniul

Cine este, de fapt, George Simion, preşedintele AUR, partidul care a produs surpriza la alegeri

Antena Sport Publicat: 7 decembrie 2020, 5:37 / Actualizat: 11 mai 2021, 18:30

Reclamă
Cine este, de fapt, George Simion, preşedintele AUR, partidul care a produs surpriza la alegeri

Hepta

George Simion

Simion a fost întotdeauna o voce care a susţinut unirea României cu Republica Moldova. George a fondat două grupuri de ultras, "Honor et Patria" şi "Uniţi sub Tricolor", cele două formaţiuni care sunt alături de naţionala ţării noastre. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"În 2001 am luat contact cu realitatea peluzelor românești și tot atunci am descoperit și fenomenul ultras la nivel continental. S-a întâmplat prin intermediul corespondenței pe care am purtat-o cu suporteri și colecționari din alte țări – da, era încă perioada când se imprimau fotografii de pe negative și oamenii corespondau prin scrisori.

Am învățat mai multe în peluză decât în toate școlile prin care am trecut. Principiile asociate vieții ultra’ sunt unele sănătoase și pot fi aplicate în viața de zi cu zi. Sloganul ”Basarabia e Romania!” a fost conceput și popularizat de oameni crescuți în peluze. E nevoie, în continuare, de susținere pentru cauzele patriotice și naționale", spunea Simion, cu ceva timp în urmă, pentru Revista Ultra. 

România – Norvegia, cu porţile închise

În 2019, ultraşii de la "Uniţi sub Tricolor" au adus scandări xenofobe în meciul cu Spania. Meciul cu Norvegia s-a disputat fără spectatori, din cauza acestora, iar Federaţia Română de Fotbal a fost amendată cu 40.500 de euro, după ce fanii au utilizat materiale pirotehnice, au afişat bannere interzise şi au aruncat pe teren cu obiecte. 

Fanii au avut şi un mesaj xenofob la adresa lui Mario Camora, atunci când Mirel Rădoi a decis să îl cheme la echipa naţională. Fundaşul CFR-ului este primul jucător de fotbal naturalizat care este convocat sub tricolor. 

Reclamă

După ce s-au numărat 95% din voturi, AUR a adunat peste 8% în camerele Parlamentului.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și