Închide meniul

Cine este, de fapt, George Simion, preşedintele AUR, partidul care a produs surpriza la alegeri

Reclamă

Antena Sport Publicat: 7 decembrie 2020, 5:37 / Actualizat: 11 mai 2021, 18:30

Cine este, de fapt, George Simion, preşedintele AUR, partidul care a produs surpriza la alegeri

Hepta

George Simion

Simion a fost întotdeauna o voce care a susţinut unirea României cu Republica Moldova. George a fondat două grupuri de ultras, "Honor et Patria" şi "Uniţi sub Tricolor", cele două formaţiuni care sunt alături de naţionala ţării noastre. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"În 2001 am luat contact cu realitatea peluzelor românești și tot atunci am descoperit și fenomenul ultras la nivel continental. S-a întâmplat prin intermediul corespondenței pe care am purtat-o cu suporteri și colecționari din alte țări – da, era încă perioada când se imprimau fotografii de pe negative și oamenii corespondau prin scrisori.

Am învățat mai multe în peluză decât în toate școlile prin care am trecut. Principiile asociate vieții ultra’ sunt unele sănătoase și pot fi aplicate în viața de zi cu zi. Sloganul ”Basarabia e Romania!” a fost conceput și popularizat de oameni crescuți în peluze. E nevoie, în continuare, de susținere pentru cauzele patriotice și naționale", spunea Simion, cu ceva timp în urmă, pentru Revista Ultra. 

România – Norvegia, cu porţile închise

În 2019, ultraşii de la "Uniţi sub Tricolor" au adus scandări xenofobe în meciul cu Spania. Meciul cu Norvegia s-a disputat fără spectatori, din cauza acestora, iar Federaţia Română de Fotbal a fost amendată cu 40.500 de euro, după ce fanii au utilizat materiale pirotehnice, au afişat bannere interzise şi au aruncat pe teren cu obiecte. 

Fanii au avut şi un mesaj xenofob la adresa lui Mario Camora, atunci când Mirel Rădoi a decis să îl cheme la echipa naţională. Fundaşul CFR-ului este primul jucător de fotbal naturalizat care este convocat sub tricolor. 

Reclamă

După ce s-au numărat 95% din voturi, AUR a adunat peste 8% în camerele Parlamentului.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:29 Leicester – Southampton, 22:00, LIVE VIDEO Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” Vezi toate știrile
Citește și