Închide meniul

"Timpul în care port combinezonul de protecție este limitat". Dezvăluirile unei infirmiere de la spitalul militar de campanie de pe stadionul CFR

Reclamă

Antena Sport Publicat: 12 septembrie 2020, 13:41 / Actualizat: 11 mai 2021, 19:43

"Timpul în care port combinezonul de protecție este limitat". Dezvăluirile unei infirmiere de la spitalul militar de campanie de pe stadionul CFR

Mediafax Foto / Dani Amariei via Hepta

Medicii și-au luat toate măsurile de protecție

Angajată în urmă cu scurt timp acolo, o infirmieră de 44 de ani a oferit precizări despre provocările cu care se confruntă zi de zi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îndemn la respectarea regulilor pe timpul pandemiei

"Lucrez doar de câteva luni la Spitalul Militar Timişoara, am venit să mă angajez pe acele posturi temporare care sunt necesare din cauza pandemiei, pentru spitalul de campanie ridicat pe stadion. În aceste condiții deosebite care ne-au adus împreună am format foarte repede un colectiv unit cu colegii mei, aproape ca o familie. Am participat la mai multe instructaje în cadrul spitalului, am început să pregătim corturile de pe stadion făcând curațenie, şi a venit şi vremea când au început să vină pacienții. 

Munca mea este să distribui caserolele cu mâncare, fac curățenie, spăl, şterg, dezinfectez, duc deşeurile, schimb lenjeria. În mod normal acestea nu sunt lucruri foarte grele, şi nu e nimic eroic în ceea ce vă povestesc, doar că în anumite condiții, cum sunt cele din zona contaminată de la SMMIT (Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament), lucrurile sunt puțin diferite.

Când intru în zona roşie ştiu exact ceea ce am de făcut şi în ce ordine, şi încerc să folosesc cât mai bine timpul petrecut acolo, pentru că timpul cât port combinezonul de protecție e limitat. E important ca oamenii bolnavi să stea în condiții confortabile, în curățenie, cu atât mai mult cu cât ei petrec mult timp în acelaşi loc în corturile în care sunt repartizați. Vedeți dumneavoastră, e greu şi pentru un om sănătos să stea într-un loc care nu e curat, darămite pt un om suferind. 

Reclamă

Munca noastră, a infirmierelor, contribuie la bunăstarea pacienților şi le permite medicilor şi asistenților să îi îngrijească bine pe pacienți. Nu-i uşor să faci curățenie ore în şir îmbrăcat în combinezonul impermeabil din cap până în picioare, dar rezistăm, pentru asta ne-am angajat şi nu ne ține nimeni cu forța aici. Cu toate astea ne bucurăm foarte mult când pacienții ne mulțumesc, chiar dacă noi ne facem doar datoria. Ştiu că e important să respect cu strictețe regulile pentru ca să nu mă infectez şi să nu îmi pun familia în pericol. 

Pentru că văd în fiecare zi aceşti oameni care sunt bolnavi de Covid, vă spun că e mult mai bine să respectați şi dumneavoastră regulile şi să nu ajungeți să vă îmbolnăviți. De aici, de la Timişoara, de la Spitalul Militar, vă transmit gânduri bune. Cu drag, Mihaela", se arată în postarea celor de la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu”.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:57 LIVE TEXTRapid – Universitatea Craiova 0-1. Meci crucial pentru olteni în lupta pentru locul 2. Andrei Ivan a deschis scorul 20:55 FotoFanii Rapidului, spectacol pirotehnic la derby-ul cu Universitatea Craiova! Reacţia lui Daniel Niculae după ce s-au aruncat torţe 20:11 Cluburile din Premier League se pregătesc pentru o schimbare radicală! Manchester United şi Manchester City au votat împotrivă 19:59 Reacţia lui Mihai Stoica după ce FC Botoşani a învins dramatic Petrolul şi a urcat pe loc de salvare directă de la retrogradare! 19:35 Petrolul – Botoşani 1-2. Moldovenii au urcat pe un loc de salvare directă de la retrogradare! Cum arată clasamentul în play-out 19:21 Decizia lui Edi Iordănescu după ce Andrei Burcă s-a accidentat şi e în pericol să rateze EURO 2024! 19:00 Arne Slot, înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool, cale liberă spre Anfield! Anunţul făcut de Fabrizio Romano 18:43 Gigi Becali are concurenţă pentru semnătura jucătorului pe care îl doreşte la FCSB: „I-a făcut o ofertă concretă” 18:32 Statistica îi dă fiori lui Carlos Sainz! La ce scenariu se poate aştepta spaniolul, după plecarea de la Ferrari 18:10 (P) Festivalul reducerilor Xiaomi Fan Fest: smartphone-urile și gadget-urile momentului, cadouri inspirate la prețuri atractive Vezi toate știrile
Citește și