Închide meniul

Ce se întâmplă cu călugărițele din cea mai afectată parte a lumii. Unele dintre ele sunt "în izolare" de mai bine de 30 de ani

Antena Sport Publicat: 3 mai 2020, 12:07

Reclamă
Ce se întâmplă cu călugărițele din cea mai afectată parte a lumii. Unele dintre ele sunt "în izolare" de mai bine de 30 de ani

DPA Images / Benoit Doppagne via Hepta

Călugărițele se roagă de șapte ori pe zi

Pentru ele restricțiile impuse de pandemie nu reprezintă o povară. Cele mai multe nu depășesc zidurile mânăstirii decât în caz de urgență sau pentru programări medicale. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Tăcerea noastră ne ajută mult, ne conectează cu Dumnezeu și uneori previne discuțiile inutile. Tăcerea aduce mai multă liniște, dar vine și ca o eliberare. Atunci când plec de la mânăstire, mă simt ca un pește pe uscat. Este atâta zgomot în lumea de afară. 

Suntem izolate, dar nu suntem singure. Îl avem tot timpul pe Cel de Sus alături de noi. Este prezent peste tot, așa că izolarea are sensul ei", a spus sora Marie Elizabeth, care stă la mânăstire de 22 de ani, pentru ziarul St Cloud Times. 

"Oamenii ne cer să ne rugăm pentru ei"

America a fost grav afectată de pandemie și se apropie de 70.000 de decese. Cele 16 călugărițe de la Mânăstirea St. Clare și-au devotat viața rugăciunilor. 

"De la apariția noului virus, oamenii ne bat la ușă și ne spun că știm pentru ce trebuie să ne rugăm acum. Toată lumea așteaptă să iasă din această criză. Noi ne rugăm de șapte ori pe zi. Aceasta este meseria noastră", a spus stareța Marie Immaculata, care se află la mânăstire de 39 de ani. 
 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna Vezi toate știrile
Citește și