Închide meniul

(P) Ce șanse are România la Campionatul European de handbal feminin

Antena Sport Publicat: 30 noiembrie 2020, 11:39

Reclamă
(P) Ce șanse are România la Campionatul European de handbal feminin

Hepta

România - Germania, debutul tricolorelor la Campionatul European

Campionatul European. Programul din faza grupelor este următorul:

  • 3 decembrie, de la ora 19:00: România – Germania
  • 5 decembrie, de la ora 17:00: Polonia – România
  • 7 decembrie, de la ora 21:30: România – Norvegia

Primele trei clasate se vor califica în Grupa Principală a turneului continental.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România are astfel o șansă bună să avanseze în faza următoare a competiției, ținând cont că Polonia este departe de forma arătată la Campionatele Mondiale din 2013 și 2015, când a încheiat pe locul 4.

Pericolul principal se numește însă Norvegia, care este și favorita numărul 1 la câștigarea Campionatului European, potrivit cotelor publicate în secțiunea NetBet pariuri. Astfel, norvegiencele au cota 2.50, fiind urmate de Rusia (cota 4.50), Franța (cota 5.50) și Olanda (cota 7.50). România are abia șansa a 9-a să câștige trofeul, cota fiind 29.00.

Prezentarea adversarelor României

Norvegia – Este una dintre cele mai bune echipe din istoria handbalului. A câștigat de 7 ori Campionatul European, ultima dată în 2016. La ediția de acum doi ani, Norvegia a încheiat pe locul 5. În cele 13 participări la Campionatele Europene, Norvegia a încheiat doar de două ori în afara podiumului, la ediția din 2000, găzduită de România, și la cea din 2008, din Franța. De asemenea, Norvegia a ieșit de trei ori și campioană mondială, iar de două ori a fost campioană olimpică. Norvegia este așadar o adversară de clasă și își merită cu prisosință statutul de principală favorită la câștigarea turneului.

Germania – Nemțoaicele au înregistrat cea mai bună performanță la un Campionat European în 1994, când au terminat pe locul 2. Ele mai au trei clasări pe locul 4. La ediția din 2018, Germania a încheiat pe 10, fiind eliminată încă din Grupa Principală. La Campionatele Mondiale, Germania are un titlu câștigat în 1993. Totuși, și aici se simte un regres, iar ediția din 2019 a fost încheiată pe locul 9. La Jocurile Olimpice cea mai bună performanță a fost atinsă în 1992, când Germania a terminat pe locul 4.

Reclamă

Polonia – Cea mai bună performanță a polonezelor la un European datează din 1998, când au încheiat pe locul 5. În 2018, ele au terminat pe locul 14. De asemenea, polonezele au și două locuri 4 la Campionatele Mondiale din 2013 și 2015. De altfel la ediția din 2015 au fost învinse tocmai de România în finala mică. Totuși, ele fac un schimb de generații și rezultatele lor sunt în scădere.

România a înregistrat cea mai bună performanță la un Campionat European în 2010, când am terminat pe locul 3. La ultima ediție, din 2018, fetele antrenate de Bogdan Burcea au terminat pe locul 4. În schimb, la Campionatul Mondial, România a câștigat ediția din 1962, iar la Jocurile Olimpice cel mai sus am ajuns în 1976, pe locul 4. Echipa României este condusă de Cristina Neagu, care trebuie însă să își revină după problemele medicale din ultima perioadă.

Lotul României pentru Campionatul European este următorul:

Portari: Denisa Dedu (CSM București), Iulia Dumanska (Podravka) și Ana-Maria Măzăreanu (Gloria Bistrița)

Reclamă 4 / 0/3

Extreme stânga: Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița) și Alexandra Dindiligan (HC Zalău)

Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Alexandra Severin (HC Zalău) și Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare)

Coordonatoare: Cristina Laslo (Minaur), Eliza Buceschi (Rapid), Ana-Maria Țicu (SCM Craiova), Andreea Popa (Minaur) și Andreea Rotaru (Gloria Buzău)

Pivoți: Lorena Ostase (CSM Slatina) și Raluca Băcăoanu (Gloria Bistrița)

Interi dreapta: Ana-Maria Savu (SCM Craiova) și Laura Popa (Rapid București)

Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM București) și Sonia Seraficeanu (Minaur)

Antrenori: Bogdan Burcea, Robert Licu şi Fort Mauri Jaume.

Reclamă
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” Vezi toate știrile
Citește și