Închide meniul

(P) Ce șanse are România la Campionatul European de handbal feminin

Reclamă

Antena Sport Publicat: 30 noiembrie 2020, 11:39

(P) Ce șanse are România la Campionatul European de handbal feminin

Hepta

România - Germania, debutul tricolorelor la Campionatul European

Campionatul European. Programul din faza grupelor este următorul:

  • 3 decembrie, de la ora 19:00: România – Germania
  • 5 decembrie, de la ora 17:00: Polonia – România
  • 7 decembrie, de la ora 21:30: România – Norvegia

Primele trei clasate se vor califica în Grupa Principală a turneului continental.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România are astfel o șansă bună să avanseze în faza următoare a competiției, ținând cont că Polonia este departe de forma arătată la Campionatele Mondiale din 2013 și 2015, când a încheiat pe locul 4.

Pericolul principal se numește însă Norvegia, care este și favorita numărul 1 la câștigarea Campionatului European, potrivit cotelor publicate în secțiunea NetBet pariuri. Astfel, norvegiencele au cota 2.50, fiind urmate de Rusia (cota 4.50), Franța (cota 5.50) și Olanda (cota 7.50). România are abia șansa a 9-a să câștige trofeul, cota fiind 29.00.

Prezentarea adversarelor României

Norvegia – Este una dintre cele mai bune echipe din istoria handbalului. A câștigat de 7 ori Campionatul European, ultima dată în 2016. La ediția de acum doi ani, Norvegia a încheiat pe locul 5. În cele 13 participări la Campionatele Europene, Norvegia a încheiat doar de două ori în afara podiumului, la ediția din 2000, găzduită de România, și la cea din 2008, din Franța. De asemenea, Norvegia a ieșit de trei ori și campioană mondială, iar de două ori a fost campioană olimpică. Norvegia este așadar o adversară de clasă și își merită cu prisosință statutul de principală favorită la câștigarea turneului.

Germania – Nemțoaicele au înregistrat cea mai bună performanță la un Campionat European în 1994, când au terminat pe locul 2. Ele mai au trei clasări pe locul 4. La ediția din 2018, Germania a încheiat pe 10, fiind eliminată încă din Grupa Principală. La Campionatele Mondiale, Germania are un titlu câștigat în 1993. Totuși, și aici se simte un regres, iar ediția din 2019 a fost încheiată pe locul 9. La Jocurile Olimpice cea mai bună performanță a fost atinsă în 1992, când Germania a terminat pe locul 4.

Reclamă

Polonia – Cea mai bună performanță a polonezelor la un European datează din 1998, când au încheiat pe locul 5. În 2018, ele au terminat pe locul 14. De asemenea, polonezele au și două locuri 4 la Campionatele Mondiale din 2013 și 2015. De altfel la ediția din 2015 au fost învinse tocmai de România în finala mică. Totuși, ele fac un schimb de generații și rezultatele lor sunt în scădere.

România a înregistrat cea mai bună performanță la un Campionat European în 2010, când am terminat pe locul 3. La ultima ediție, din 2018, fetele antrenate de Bogdan Burcea au terminat pe locul 4. În schimb, la Campionatul Mondial, România a câștigat ediția din 1962, iar la Jocurile Olimpice cel mai sus am ajuns în 1976, pe locul 4. Echipa României este condusă de Cristina Neagu, care trebuie însă să își revină după problemele medicale din ultima perioadă.

Lotul României pentru Campionatul European este următorul:

Portari: Denisa Dedu (CSM București), Iulia Dumanska (Podravka) și Ana-Maria Măzăreanu (Gloria Bistrița)

Reclamă 4 / 0/3

Extreme stânga: Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița) și Alexandra Dindiligan (HC Zalău)

Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Alexandra Severin (HC Zalău) și Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare)

Coordonatoare: Cristina Laslo (Minaur), Eliza Buceschi (Rapid), Ana-Maria Țicu (SCM Craiova), Andreea Popa (Minaur) și Andreea Rotaru (Gloria Buzău)

Pivoți: Lorena Ostase (CSM Slatina) și Raluca Băcăoanu (Gloria Bistrița)

Interi dreapta: Ana-Maria Savu (SCM Craiova) și Laura Popa (Rapid București)

Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM București) și Sonia Seraficeanu (Minaur)

Antrenori: Bogdan Burcea, Robert Licu şi Fort Mauri Jaume.

Reclamă
Recomandări
  • România, în grupă cu Norvegia, Germania și Polonia
  • România debutează împotriva Germaniei

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și