Închide meniul

Helmut Duckadam, trist la 35 de ani de la finala de la Sevilla: "Păcat. Nu vom fi împreună" + Tudorel Stoica: "Fotbalul nostru e practicat acum de echipele mari"

Antena Sport Publicat: 7 mai 2021, 6:49 / Actualizat: 12 mai 2021, 11:58

Reclamă
Helmut Duckadam, trist la 35 de ani de la finala de la Sevilla: "Păcat. Nu vom fi împreună" + Tudorel Stoica: "Fotbalul nostru e practicat acum de echipele mari"

Facebook Helmut Duckadam

Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni pe 7 mai 1986, după ce a învins-o în finală pe Barcelona, la loviturile de departajare

"7 mai 1986. O seară magică pentru sportul românesc, o dată gravată cu aur în istoria fotbalului. Este momentul în care Steaua București devenea prima echipă din Estul Europei ce reușea să câștige Cupa Campionilor Europeni. Din păcate, ca şi în ultimii 5 ani, nu vom reuşi să fim împreună pentru această aniversare. Păcat!", a fost mesajul transmis de Helmut Duckadam pe contul de Facebook.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tudorel Stoica: "Am dominat trei ani fotbalul european"

La 35 de ani de la marea finală, fostul căpitan al Stelei '86, Tudorel Stoica, a viziat în premieră noul stadion din Ghencea.

"Am avut şansa şi norocul să facem o echipă foarte bună, să avem un joc frumos şi să dominăm, dacă pot să spun aşa, timp de trei ani fotbalul european, din '86 în '89. Pentru că noi am câştigat Cupa Campionilor în '86, în '88 am jucat o semifinală şi în '89 am jucat încă o finală. 

Iar în '87 am câştigat Supercupa Europei, care e un trofeu foarte important şi mai puţin băgat în seamă, din păcate. Dacă exista VAR şi pe vremea noastră, câştigam şi Cupa Intercontinentală pentru că am dat un gol valabil, dar arbitrul a greşit", a spus Tudorel Stoica, pentru Steaua TV.

Tudorel Stoica: "Eram o familie atunci, eram prieteni toţi"

Fostul căpitan a ratat finala de la Sevilla, pentru că a fost avertizat în semifinale, contra lui Anderlecht. Stoica spune că de pe bancă a fost mult mai greu decât din teren.

Reclamă

"Poate că dacă nu luam eu galben şi jucam finala, nu se câştiga. Important este că această cupă a fost câştigată de echipa Steaua. Am jucat cu o echipă din Spania, cu Barcelona, am jucat în Spania, iar echipa noastră a fost formată doar din jucători români. Asta e marea performanţă, ne-am bătut cu cele mai mari puteri din Europa. 

Eram o familie atunci, eram prieteni toţi. Aveam un joc extraordinar, care este practicat acum de echipele mari", a mai spus Tudorel Stoica.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și