Închide meniul

Helmut Duckadam, trist la 35 de ani de la finala de la Sevilla: "Păcat. Nu vom fi împreună" + Tudorel Stoica: "Fotbalul nostru e practicat acum de echipele mari"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 7 mai 2021, 6:49 / Actualizat: 12 mai 2021, 11:58

Helmut Duckadam, trist la 35 de ani de la finala de la Sevilla: "Păcat. Nu vom fi împreună" + Tudorel Stoica: "Fotbalul nostru e practicat acum de echipele mari"

Facebook Helmut Duckadam

Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni pe 7 mai 1986, după ce a învins-o în finală pe Barcelona, la loviturile de departajare

"7 mai 1986. O seară magică pentru sportul românesc, o dată gravată cu aur în istoria fotbalului. Este momentul în care Steaua București devenea prima echipă din Estul Europei ce reușea să câștige Cupa Campionilor Europeni. Din păcate, ca şi în ultimii 5 ani, nu vom reuşi să fim împreună pentru această aniversare. Păcat!", a fost mesajul transmis de Helmut Duckadam pe contul de Facebook.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tudorel Stoica: "Am dominat trei ani fotbalul european"

La 35 de ani de la marea finală, fostul căpitan al Stelei '86, Tudorel Stoica, a viziat în premieră noul stadion din Ghencea.

"Am avut şansa şi norocul să facem o echipă foarte bună, să avem un joc frumos şi să dominăm, dacă pot să spun aşa, timp de trei ani fotbalul european, din '86 în '89. Pentru că noi am câştigat Cupa Campionilor în '86, în '88 am jucat o semifinală şi în '89 am jucat încă o finală. 

Iar în '87 am câştigat Supercupa Europei, care e un trofeu foarte important şi mai puţin băgat în seamă, din păcate. Dacă exista VAR şi pe vremea noastră, câştigam şi Cupa Intercontinentală pentru că am dat un gol valabil, dar arbitrul a greşit", a spus Tudorel Stoica, pentru Steaua TV.

Tudorel Stoica: "Eram o familie atunci, eram prieteni toţi"

Fostul căpitan a ratat finala de la Sevilla, pentru că a fost avertizat în semifinale, contra lui Anderlecht. Stoica spune că de pe bancă a fost mult mai greu decât din teren.

Reclamă

"Poate că dacă nu luam eu galben şi jucam finala, nu se câştiga. Important este că această cupă a fost câştigată de echipa Steaua. Am jucat cu o echipă din Spania, cu Barcelona, am jucat în Spania, iar echipa noastră a fost formată doar din jucători români. Asta e marea performanţă, ne-am bătut cu cele mai mari puteri din Europa. 

Eram o familie atunci, eram prieteni toţi. Aveam un joc extraordinar, care este practicat acum de echipele mari", a mai spus Tudorel Stoica.

Reclamă 4 / 0/3

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și