Închide meniul

Anghel Iordănescu a dat în judecată Parlamentul României. Îşi vrea înapoi pensiile speciale, care îi aduceau un venit lunar uluitor

Reclamă

Antena Sport Publicat: 30 aprilie 2021, 9:39

Anghel Iordănescu a dat în judecată Parlamentul României. Îşi vrea înapoi pensiile speciale, care îi aduceau un venit lunar uluitor

profimediaimages

Anghel Iordănescu îşi vrea înapoi pensia specială

Anghel Iordănescu s-a simţit nedreptăţit pentru că a rămas fără pensie specială şi îşi caută dreptatea în justiţie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anghel Iordănescu, pensii de 120.000 de lei

Iordănescu a fost senator timp de opt ani, în două mandate consecutive: 2004-2008 şi 2008-2012. El se afla pe o listă de 827 de foşti parlamentari care au benficiat de acest privilegiu. Situaţia s-a schimbat luna trecută, când pensiile speciale au fost desfiinţate.

Alături de Iordănescu, printre cei care au mai intentat proces este şi fostul ministru MApN, Victor Babiuc, scrie playsport.ro.

Anghel Iordănescu încasa două pensii speciale care îi aduceau 120.000 lei lunar, doar jumătate din sumă datorându-se activităţii politice, conform ziare.com. În vechile condiții, un fost senator primea o pensie de 2500 lei pentru un mandat.

Ce pensie primeşte Ion Ţiriac de la statul român

Şi Ion Ţiriac primeşte o pensie uriaşă, dar nu se poate compara cu Anghel Iordănescu: 12.000 de lei lunar. Un lucru interesant este că miliardarul român nu şi-a mai ridicat pensia din 1999. Toţi banii au intrat într-un cont şi nu au fost folosiţi încă, ţinând cont de averea avută de fostul jucător.

Reclamă

Motivul pentru care Ion Ţiriac are o pensie atât de mare se leagă de perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis. Următorii 20 de ani, a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” Vezi toate știrile
Citește și