Închide meniul

România are un nou milionar în euro. Cum a "fentat" criza cauzată de pandemie şi cu ce afacere a dat marea lovitură!

Antena Sport Publicat: 1 martie 2021, 10:25

Reclamă
România are un nou milionar în euro. Cum a "fentat" criza cauzată de pandemie şi cu ce afacere a dat marea lovitură!

Ziarul Financiar

Horia Cardoş a ajuns la o avere uriaşă

În vârstă de 53 de ani, directorul general al firmei Agroland Timişoara a profitat de "explozia" cu 340% a acţiunilor listate la bursa din Bucureşti, anunţă Ziarul Financiar

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Horia Cardoş s-a îmbogăţit la Bursă

Antreprenorul a ajuns la o avere la bursă de 178 de milioane de lei (n.r. 37 de milioane de euro) după ce o acţiune s-a tranzacţionat, în prima şedinţă de tranzacţionare la bursă, la un preţ de 19.8 lei.

Horia Cardoş are 9 milioane de acţiuni şi controlează 76.5% din compania cu cea mai extinsă reţea de magazine agricole din România.

Horia Cardoş a investit sume importante în sport

Milionarul român este de o lungă perioadă un susţinător al sportului. A stat în spatele succesului echipei de volei feminin UVT Timişoara. Horia Cardoş a şi anunţat de ce nu şi-a dorit însă să investească şi la echipele de fotbal.

"Pe zona de băieţi, Timişoara este bine reprezentată, acolo era într-adevăr mai facil, financiar însemna un efort mai mare sau mai mic. Am vrut un sport mai slab reprezentat, am analizat şi am descoperit că voleiul e un sport cu potenţial mare. Alegerea a fost echipa de fete, nu m-a interesat fotbalul, acolo cu sumele din volei nu faci performanţă.

Reclamă

Am început să caut antrenori, de aici s-a construit în direcţia pe care mergem acum, pe termen lung, să fie relevant proiectul în sportul timişorean. Ne dorim să obţinem titlu de campioane. Pe plan european pentru echipele din România e greu, e un decalaj mare de bugete. România a fost desemnată să găzduiască turneul Final Four al Champions League la volei, acolo vom vedea echipe cu bugete de zece milioane de euro, cu jucătoare plătite cu un milion pe sezon", a declarat Cardoş, în 2018, pentru jurnaliştii de la Tion.

Topul celor mai bogaţi români

Ion Țiriac este pe locul 3 în topul celor mai bogaţi români. Fostul mare jucător de tenis are o avere de 1,23 miliarde de euro. Pe primul loc în acest clasament se află Daniel Dines, cu o avere de 1,58 miliarde de euro.

Pe poziţia a doua, în topul celor mai bogați români, se află frații Dragoș și Adrian Pavăl, cu o avere estimată la 1,54 miliarde de euro.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker Vezi toate știrile
Citește și