Închide meniul

România are un nou milionar în euro. Cum a "fentat" criza cauzată de pandemie şi cu ce afacere a dat marea lovitură!

Reclamă

Antena Sport Publicat: 1 martie 2021, 10:25

România are un nou milionar în euro. Cum a "fentat" criza cauzată de pandemie şi cu ce afacere a dat marea lovitură!

Ziarul Financiar

Horia Cardoş a ajuns la o avere uriaşă

În vârstă de 53 de ani, directorul general al firmei Agroland Timişoara a profitat de "explozia" cu 340% a acţiunilor listate la bursa din Bucureşti, anunţă Ziarul Financiar

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Horia Cardoş s-a îmbogăţit la Bursă

Antreprenorul a ajuns la o avere la bursă de 178 de milioane de lei (n.r. 37 de milioane de euro) după ce o acţiune s-a tranzacţionat, în prima şedinţă de tranzacţionare la bursă, la un preţ de 19.8 lei.

Horia Cardoş are 9 milioane de acţiuni şi controlează 76.5% din compania cu cea mai extinsă reţea de magazine agricole din România.

Horia Cardoş a investit sume importante în sport

Milionarul român este de o lungă perioadă un susţinător al sportului. A stat în spatele succesului echipei de volei feminin UVT Timişoara. Horia Cardoş a şi anunţat de ce nu şi-a dorit însă să investească şi la echipele de fotbal.

"Pe zona de băieţi, Timişoara este bine reprezentată, acolo era într-adevăr mai facil, financiar însemna un efort mai mare sau mai mic. Am vrut un sport mai slab reprezentat, am analizat şi am descoperit că voleiul e un sport cu potenţial mare. Alegerea a fost echipa de fete, nu m-a interesat fotbalul, acolo cu sumele din volei nu faci performanţă.

Reclamă

Am început să caut antrenori, de aici s-a construit în direcţia pe care mergem acum, pe termen lung, să fie relevant proiectul în sportul timişorean. Ne dorim să obţinem titlu de campioane. Pe plan european pentru echipele din România e greu, e un decalaj mare de bugete. România a fost desemnată să găzduiască turneul Final Four al Champions League la volei, acolo vom vedea echipe cu bugete de zece milioane de euro, cu jucătoare plătite cu un milion pe sezon", a declarat Cardoş, în 2018, pentru jurnaliştii de la Tion.

Topul celor mai bogaţi români

Ion Țiriac este pe locul 3 în topul celor mai bogaţi români. Fostul mare jucător de tenis are o avere de 1,23 miliarde de euro. Pe primul loc în acest clasament se află Daniel Dines, cu o avere de 1,58 miliarde de euro.

Pe poziţia a doua, în topul celor mai bogați români, se află frații Dragoș și Adrian Pavăl, cu o avere estimată la 1,54 miliarde de euro.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Afaceristul a susţinut financiar echipa de volei din Timişoara
  • Succesul uriaş avut la Bursa din Bucureşti

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:10 Semnal de alarmă pentru FCSB, înaintea transferului lui Florinel Coman în Qatar: „Nu va fi uşor!” Sfat pentru Gigi Becali 8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
Vezi toate știrile
Citește și