Închide meniul

România, pierdere uriaşă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo! Una dintre Federaţii a fost suspendată timp de un an din cauza dopajului

Reclamă

Antena Sport Publicat: 9 februarie 2021, 14:45

România, pierdere uriaşă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo! Una dintre Federaţii a fost suspendată timp de un an din cauza dopajului

profimediaimages

Federaţia Română de Haltere a fost suspendată un an şi nu va putea trimite sportivi la JO de la Tokyo

Federaţia Română de Haltere a fost informată că nu va putea trimite niciun sportiv la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, care va avea loc în această vară, la Tokyo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România, şanse mai mici la medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo

"Federaţia Internaţională de Haltere a fost informată astăzi de Agenţia Internaţională de Testare despre încheierea procedurilor de încălcare a regulilor anti-doping pentru halterofilii români Gabriel Sîncrăian şi Răzvan Martin", a transmis Federaţia Internaţională, într-un comunicat, postat pe site-ul oficial.

România a ajuns astfel la patru cazuri de dopaj în ultimele 12 luni şi va fi suspendată pentru un an. Florin Croitoru, Răzvan Martin, Roxana Cocoș și Gabriel Sîncrăian sunt sportivii testaţi pozitiv. 

"Federaţia de Haletere din România este subiectul sancţiunilor disciplinare pe baza Articolului 12 al Regulamentului Anti-Doping, care a mai produs efecte şi asupra altor Federaţii membre ale IWA (n.r. Federaţia Internaţională)", se mai arată în comunicat. Thailanda şi Rusia se află în aceeaşi situaţie cu România.

"Este regretabil că vedem în continuare încălcări ale regulilor anti-doping în rândul halterofililor, dar faptul că-i prindem pe cei care trișează este o dovadă a impactului pe care îl au eforturile noastre de a îi proteja pe sportivii curați", a declarat președintele Federaţiei Internaţionale, Michael Irani.

Reclamă

România avea dreptul să trimită doi sportivi la Jocurile Olimpice. Loredana Toma, campioană mondială în urmă cu patru ani, era cotată cu mari şanse la o medalie.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului Vezi toate știrile
Citește și