Închide meniul

Ai vaccin, ai fotbal! Serie A, plan inovator pentru a-i aduce pe suporteri înapoi pe stadioane. Ce au propus Guvernului din Italia

Gal Dorin Publicat: 3 ianuarie 2021, 10:15

Reclamă
Ai vaccin, ai fotbal! Serie A, plan inovator pentru a-i aduce pe suporteri înapoi pe stadioane. Ce au propus Guvernului din Italia

profimediaimages

Paolo Dal Pino, președintele Serie A, are un plan pentru a-i aduce pe fani înapoi la stadion

Paolo Dal Pino, președintele Serie A, ar fi propus guvernului italian această măsură. Liga a trimis un plan detaliat către ramura executivă a administrației și așteaptă acum răspunsul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Cred că am putea să fim capabili să permitem accesul cetățenilor vaccinați în stadioane. Am prezentat Guvernului un plan de 300 de pagini despre cum putem să-i primim pe fani înapoi pe arene în siguranță, cu o capacitate redusă cu 20-30 la sută.

Nu am primit niciun răspuns, nici măcar un telefon. Așa că sper ca măcar cei vaccinați să poată intra", a declarat Paolo Dal Rino conform celor de la Rai 1. 

Serie A propune ca toți jucătorii să fie vaccinați obligatoriu

Administrarea vaccinului împotriva COVID-19 produs de compania Pfizer-BioNTech a început în toată Europa, dar fotbalul din Italia pare hotărât să grăbească vaccinarea jucătorilor din Serie A, tocmai pentru a putea organiza meciurile în condiții normale.

Toate statele din Uniunea Europeană au început simulan vaccinarea cetățenilor, dar cu diverse priorități. În unele țări, persoanele vârstnice au fost cele care au beneficiat primele, dar România, spre exemplu, pune întâi accent pe vaccinarea cadrelor medicale.

Reclamă

În Italia, autoritățile iau în calcul ca fotbaliștii să fie vaccinați înainte de intrarea în etapa în care toți cetățenii au acces la antidot.

Se pare că oficialii italieni caută să aibă o abordare destul de drastică în ceea ce privește vaccinarea comunității restrânse de fotbaliști profesioniști.

”Vaccinarea tuturor jucătorilor profesionişti din Italia e o ipoteză care categoric trebuie evaluată. Pentru că e o problemă de sănătate publică, iar fotbalul e o comunitate limitată. Ar fi fără sens ca unii să fie vaccinaţi şi alţii nu.

Reclamă 4 / 0/3

Sunt de acord cu preşedintele Lega Pro, Francesco Ghirelli, care spune că toţi jucătorii ar trebui să fie obligaţi să se vaccineze. Aş spune acelaşi lucru şi pentru medici.

Având în vedere ce am trăit în ultimele zece luni, nu există alternativă. N-am discutat problema vaccinului în comisie, dar cred că e o idee bună ca toţi fotbaliştii profesionişti să fie vaccinaţi", a declarat un membru din comisia medicală a Federației italiene, conform Adevărul.

  • AS.ro LIVE va reveni pe 8 ianuarie 2021 și va putea fi urmărită pe www.as.ro/live
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:18 NEWS ALERTPerechea Ovidiu Ionescu – Bernadette Szocs s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024. Lista românilor care merg la Paris 10:11 EXCLUSIVVictor Piţurcă a vorbit la 38 de ani de la Sevilla ’86 despre hegemonia Stelei: „A dominat timp de 4 ani Europa!” 9:51 LIVE VIDEOOvidiu Ionescu şi Bernadette Szocs luptă ACUM pentru semifinale la dublu mix, la Saudi Smash 2024, live în AntenaPLAY 9:39 Kyren Wilson s-a prăbuşit emoţional după ce a devenit campion mondial: „Părinţii mei și-au pus casa ipotecă pentru mine” 9:08 Oleksandr Pielieshenko a murit pe frontul din Ucraina! Halterofilul participase la Jocurile Olimpice de la Rio 8:56 Arabii nu i-au dat nicio şansă lui Gigi Becali! Transferul anunţat. Jucătorul, surprins pe aeroport 8:32 „Nu e plăcut că toată lumea te înjură!” Alexandru Băluţă a reacţionat după ce a fost huiduit de tot stadionul la Craiova 8:17 Ce a putut spune Gigi Becali despre venirea lui Mircea Lucescu la Rapid. Declaraţii incredibile ale patronului de la FCSB 0:36 FotoKyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible 0:19 Marius Niculae a vorbit de un transfer „bombă” la Sporting Lisabona după ce „Leii” au luat titlul: „Sper să vină Ronaldo” Vezi toate știrile
Citește și